ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 26 helmikuu 2013 14:54

Päivän peli: Rampa-RoPS kohtaa kovan KuPSin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Kuopion Palloseura, liigacupin ottelu Ounashallissa tiistaina 26.2. klo 18.30

Asetelma? RoPS hävisi Jarolle ja kohtaa KuPSin Obilorin pelikiellon rasittamana ja sairastupa täynnä. Viime kauden cup-fi nalisti, mutta liigassa alisuorittanut KuPS on pelannut ailahtelevasti, mutta johtaa lohkoa. KuPS etsii markkinoilta ainakin topparia, joten joukkue ei ole vielä valmis. Puolivälieräpaikkaa ajatellen RoPS tarvitsi ottelusta voiton, mutta ennakkoasetelma on haastava. Kokoonpanoa on vaikeasti ennakoitavissa, sillä akuutin pelaajapulan takia Kari Virtanen voi nostaa lisää junioreita kehiin ja nakata toppariksi vaikka Mika Lahtisen.

Seuraa näitä! RoPSin 17-vuotias keskikenttäpelaaja Olli Pöyliö on saanut liigacupissa runsaasti vastuuta. U18- maajoukkuekuvioitakin haistelleella ja viime kaudella Santassa Kakkosessa loistaneella pojalla on potentiaalia huippupelaajaksi. Pöyliön pelirohkeus on korkealla tasolla ja hän pyrkii aktiivisella liikkeellä jatkuvasti pelattavaksi. Nuorukainen tarvitsee vielä rutkasti lisää voimaa, ja kokemuksen myötä pelisilmä kehittyy.
KuPSin nopea ja suoraviivainen virolaiskärki Ats Purje on hurjassa vedossa. Liigacupissa hän on iskenyt jo viisi maalia. Viron kolminkertainen maalikuningas on RoPSin varamiehiselle puolustuslinjalle paha pideltävä.

Oho! KuPSin liigacupin peleissä verkot ovat heiluneet. Joukkue on tehnyt 10 ja päästänyt 5 maalia neljässä ottelussa, vaikka Jaro-KuPS oli vähämaalinen 1–0.

Poissaolot? RoPSin Obilor on pelikiellossa. Loukkaantuneina ovat Antti Okkonen, Aleksandr Kokko, Ndukaku, Albin Granlund, Tuomas Tyystälä, Tuomo Könönen ja Jarkko Lahdenmäki. KuPSilta puuttuvat Joni Nissinen, Tero Taipale ja Sami Räsänen.

Arvio? Ahtaassa hallissa korostuu fyysinen ja suoraviivainen peli, joka tuo joukkueiden nykytilanteessa merkittävän edun ”telaketjufutista” pelaaville savolaisille. KuPS on suosikki, ja RoPSin venyminen tasapeliin tai jopa voittotaisteluun vaatisi huippuonnistumista.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

 

Luettu 2380 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227