sunnuntai, 03 maaliskuu 2013 08:47

RoPS varmisti jatkot

Emenike taituroi RoPSin avausosuman Pietarsaaren Jaron verkkoon Tellushallissa. Emenike taituroi RoPSin avausosuman Pietarsaaren Jaron verkkoon Tellushallissa. Kuva:Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura voitti liigacupin lohkovaiheen toiseksi viimeisessä ottelussaan Pietarsaaren Jaron Tellushallissa Pietarsaaressa 1-3 (0-1).

RoPSin maalit iskivät Emenike, Mika Lahtinen ja Ville Saxman. Jaron ainokaisen teki Thomas Kula.
– Tämä oli meiltä talvikauden tähän asti paras peli, RoPSin tyytyväinen päävalmentaja Kari Virtanen kertoi.
– Me veimme eka jaksoa selvästi. Hyökkäyspeli oli tosi hyvää, pojat esittivät nättejä syöttödrillejä, ”Piikkiön oraakkeli” kiitteli.

VOITOLLA RoPS nousi liigacupin kolmoslohkon kärkeen 10 pisteellä. Seura varmisti voitollaan jatkopaikan liigacupin puolivälieriin lohkon ensimmäisenä joukkueena.
RoPS vei peliä avausjaksolla selkeästi, ja Jaro pyrki rikkomaan peliä fyysisillä otteilla. Useampaan kertaan Jaro-pelaaja tuli tilanteisiin myöhässä, ja avauspuoliajalla pietarsaarelaisille nousi kolme keltaista korttia.
RoPSin hyökkäyspelissä testipelaaja Ataullah Guerra toimi kapellimestarina. Hänen loistava nousunsa ja hieno syöttö Emenikelle pohjustivat avausosuman, kun pelikellossa oli 37 minuuttia. ”Nigerian pommikone” ajoi rangaistusalueella ja laukoi pallon voimalla ohi Jesse Östin.
Toisen puoliajan alussa Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko komensi joukkonsa pelaamaan suoraviivaisemmin, ja pitkät pallot maalille siirsivät paineen RoPSin päätyyn. Kula tasoitti pelin, ja Jarolla oli paikkansa siirtyä johtoonkin, mutta Tomi Maanoja RoPSin maalilla esitti kaksi huipputorjuntaa.
Virtanen reagoi tilanteeseen ja vaihtoi kentälle nivusvammastaan kuntoutuneen Aleksandr Kokon. Nuori Olli Pöyliö tuli pois kentältä, Nicholas Otaru siirtyi keskikentän pohjalle, ja Lahtinen laituriksi.
Kokko pystyi pitämään palloa ylhäällä ja rytmittämään hienosti hyökkäyksiä. Rovaniemeläiset siirtyivät uudestaan johtoon pelin 62. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Emenike antoi kulman, Otaru pudotti pallon ”Lada” Lahtiselle, joka latasi kuulan suoraan ilmasta verkkoon. Heti seuraavalla minuutilla Kokko antoi nopean vapaapotkun, ja vapautti Saxmanin läpiajoon, jonka päätteeksi kontrolloiva keskikenttäpelaaja viimeisteli varmasti.
RoPSille avautui ottelun lopulla lukuisia maalipaikkoja. Öst torjui loistokkaasti Guerran vedon, ja Emeniken laukaus jysähti tolppaan.
– Meillä oli paikat hyvinkin viiteen tai kuuteen maaliin, Virtanen laskeskeli.
Virtanen kehui useampaa pelaajaansa
– Guerra oli todella hienosti pelissä mukana. Hän oli aktiivinen, sai paljon palloja ja pelasi kokonaisuudessaan tosi hyvän pelin. ”Boris” liikutti palloa hyvin ja pelasi todella vahvan ottelun.
Aiemmin moitteita saanut topparipari Obilor-Ndukaku sai puhtaat paperit.
– Riskitöntä sekä hyvää katkontapeliä ja myös hyviä avauksia. ”Karo” kehaisi.

Tilastot
Jaro-RoPS 1-3 (0-1)
Maalit: 37. Emenike 0 – 1, 49 Thomas Kula 1 - 1, 62. Mika Lahtinen 1 – 2, 63. Ville Saxman 1 – 3.
RoPS 4-2-3-1: Tomi Maanoja; Antti Peura, Obilor, Ndukaku, Mika-Matti Maisonvaara; Ville Saxman, Olli Pöyliö (v. Aleksandr Kokko) ; Nicholas Otaru, Ataullauh Guerra, Emenike; Mika Lahtinen
Entä sitten: Viimeisessä lohkovaiheen pelissään RoPS kohtaa Ounashallissa Vaasan Palloseuran ensi keskiviikkona.