Uutiset

Miehet

maanantai, 11 maaliskuu 2013 08:20

RoPS kaatui saappaat jalassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran erinomainen esitys ei riittänyt välieräpaikkaan liigacupissa. Oulun Heinäpään jalkapallohallissa Arina Areenalla pelatussa pelissä RoPS oli kentällä parempi joukkue, mutta FC Lahti korjasi voiton hedelmät Tommi Karin rangaistuspotkusta iskemällä osumalla.

– Joukkueurheilu on joskus epäreilua. Harmittaa todella poikien puolesta, ettei hyvästä matsista tullut mitään palkintoa, pettynyt pelaajavalmentaja Tuomo Könönen kertoi.
Könönen johti peliä päävalmentaja Kari Virtasen sijaisena. Virtanen itse oli estynyt.

TOPPARI Ndukaku oli edelleen nivusvaivaisena sivussa, ja 17-vuotias Arttu Härkönen luuti keskuspuolustuksessa Obilorin rinnalla.
– Joukkueessa ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä, Könönen kiitteli.
Varamiehisenäkin RoPSin ilme oli energinen, ja Könösen mukaan napapiiriläiset veivät peliä selvästi etenkin toisella puoliajalla.
– Maalit kuitenkin ratkaisevat.
Avauspuoliajalla RoPSilla oli jo pari maukasta maalintekopaikkaa. Antti Peura heitti pitkän puolenvaihdon Emenikille, joka oli jälleen Oulun hallissa kovassa lyönnissä.
– ”Ebi” polki pakin suohon ja laukoi hyvin, mutta Lahden veskari torjui hienosti, Könönen kuvaili.
Lahden maalivahti Juha Tuomi tekikin ottelussa monta loistavaa torjuntaa. Seuraava tilanne syntyi Emeniken keskityksestä, josta Aleksandr ”Boris” Kokko pääsi puskemaan, mutta jälleen Tuomi venyi torjuntaan. Lahdellakin oli ottelun alkupuolella tekotontti, jonka RoPS-veskari Tomi Maanoja selvitti hienosti.
Lahden maali tuli Könösen mukaan halvalla tavalla. Maanoja ilmoitti vasempana pakkina pelanneelle Mika- Matti Maisonvaaralle ottavansa pallon, jonka puolustaja olisi saanut haltuunsa. ”Psykolle” sattui kuitenkin arviointivirhe, eikä hän yltänyt korkean pompun ottaneeseen palloon. Kuulan perään säntäsi kärkäs Kari, jonka Maanoja palloa tavoitellessaan kaatoi. Veskarille nousi tilanteesta keltainen kortti, ja pallo vietiin pilkulle.
– Se oli huonosti pelattu, Kari oli menossa kulmalippua kohti, Könönen arvioi.

TOISELLA puoliajalla Könönen siirtyi kolmen miehen alakertaan, ja otti hyvin pelanneen Härkösen vaihtoon. Tilalle juoksi Joonas Pennanen, ja kenttäryhmitys piirtyi muotoon 3-5-2, kun Mika Lahtinen siirtyi laidalta ”Boriksen” pariksi kärkeen.
– Muutos toimi ja saimme pelin täydellisesti haltuumme.
RoPS loi useamman paikan, mutta Lahti kesti Tuomen johdolla. Veskari selvitti Obilorin vahvan puskun kulmapotkun jälkitilanteesta, sekä myös Olli Pöyliön kovan laukauksen.
Lahden kokenut Rafael ajettiin kentältä kahden myöhästyneen taklauksen jälkeen, ja viimeisen kympin RoPS pelasi miesylivoimalla.
– Lahti oli jo sitä ennen jyrän alla, ja jäi vielä pahemmin jalkoihin punaisen jälkeen, pelaajavalmentaja kertoi.
RoPSin kiri ei kuitenkaan riittänyt. Erityiskehut valmentaja halusi antaa keskikentän pohjalla pelanneille Pöyliölle ja Ville Saxmanille.
– Pojat pelasivat Lahden Matti Klingan ja Joni Kaukon ihan pimentoon. Maajoukkuemies Kauko oli koko ajan askeleen perässä. Ihmettelen, jos Pöyliötä ei kutsuta ikäluokkansa maajoukkueeseen (U18), Könönen suitsutti.
RoPSin pelaajisto pääsi muutaman päivän lomalle ottelun jälkeen.

Tilastot
RoPS – FC Lahti 0 -1 (0-1)
Maalit: 35min. 0 – 1 Tommi Kari rp.
RoPS 4-2-3-1: Tomi Maanoja; Antti Peura, Obilor, Arttu Härkönen (v. Joonas Pennanen), Mika- Matti Maisonvaara ; Ville Saxman, Olli Pöyliö; Mika Lahtinen (v. Santeri Kumpula), Nicholas Otaru, Emenike; Aleksandr Kokko
Entä sitten: RoPSin viralliset ottelut jatkuvat Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelulla. Kierroksen arvonta on 21.3., ja kierros pelataan 29.3. – 17.4.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 2685 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi