maanantai, 13 touko 2013 08:27

Paluu voittokantaan murhaavalla esityksellä

Niklas Tarvajärveä (2. vas.) onnitellaan toisesta maalista. Ville Saxman (vas.) ja kahden maalin Aleksandr Kokko myhäilevät tyytyväisinä. Niklas Tarvajärveä (2. vas.) onnitellaan toisesta maalista. Ville Saxman (vas.) ja kahden maalin Aleksandr Kokko myhäilevät tyytyväisinä. Kuva: Raija Suopajärvi

Aleksandr "Boris" Kokko heittäytyy komeaan syöksypuskuun ja niittaa kapteeni Antti Okkosen kulmapotkusta lähettämän pallon komeasti verkon perukoille. Numerot ottelussa RoPS – JJK ovat jo 4 – 0!
Hyökkääjä tuulettaa rajusti, heittää voltin ja perään muutaman pyörähdyksen Keskuskentän muovimatolla. Kokon eleistä paistaa suunnaton helpotus.

RoPS on palaamassa komeasti voittokantaan, ja Kokko on juuri iskenyt illan toisen maalinsa. Maalikanuunan alkukausi on ollut vaikea, mies on kamppaillut pikkuvaivojen kanssa, kuluttanut vaihtopenkkiäkin ja onnistunut vain kerran maalinteossa.
– Olen iloinen jokaisesta maalista. Tunsin ennen peliä, että nyt minun on maaleillani autettava joukkueeni voittoon. Maalit ovat tärkeitä itseluottamukselle, nyt muistan taas miten maaleja tehdään, "Boris" hehkuttaa ottelun jälkeen.
Kokon lisäksi häkkiä heiluttivat Okkonen ja Niklas Tarvajärvi .

Kahden tappiollisen vieraspelin jälkeen RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen rukkasi avauskokoonpanon uuteen uskoon. Victor Turcios , Ataulla Guerra ja Mika Lahtinen jäivät penkille. Kymppipaikan otti haltuunsa Nicholas Otaru, Tarvajärvi tuli oikeaan laitaan ja Ville Saxman aloitti keskikentän pohjalla. Espoon reissun levännyt Emenike pääsi taas irti vasemmalla laidalla. "Piikkiön Oraakkeli" tiesi mitä teki. RoPS oli erittäin energinen ja piti suitsia käsissään koko ottelun ajan.
– Monet pelaajat ovat väsyneitä. Pitkään loukkaantuneena ollut Turcios ei jaksa pelata kolmea peliä viikossa. Minulla on nyt käytössä sen verran pelaajia, että pientä kierrätystä voi tehdä. Siitä kiitos seurajohdolle, Virtanen kertoi.
JJK:n pelinrakentelu oli hidasta ja joukkue teki tolkuttomasti virheitä.
Tapojensa vastaisesti RoPS kontrolloi myös palloja pitkiä jaksoja, eikä lammasmainen vierasjoukkue päässyt kiinni pelivälineeseen.

RoPS siirtyi johtoon jo ottelun 11. minuutilla, kun Okkonen ampui vapaapotkun reilusta 20 metristä komeasti ylänurkkaan. Ensimmäisen pelinsä avauskokoonpanossa pelannut ex-Hollannin ammattilainen Tarvajärvi oli ottelun alussa hidas, kankea ja epävarma.
Pikkuhiljaa mies kuitenkin lämpeni ja vauhti alkoi kiihtyä kohti ensimmäistä RoPS maalia. Avauspuoliajan viimeisellä minuutilla "Tarvis" ampui pallon verkkoon Saxmanin esityöstä. Toisella jaksolla isokokoinen ja vahva pelaaja näytti jo kelpo hankinnalta.
Ottelun lopullinen niitti oli Kokon taituroima 3 – 0 osuma reilun tunnin pelin jälkeen. "Boriksen" iskemät loppunumerot vielä alleviivasivat RoPSin ylivoimaa.
– Onnistujia olivat Kokko ja koko joukkue. Olen erittäin tyytyväinen "Boriksen" peliin, hän otti sellaisen asenteen, että pallo pysyy ylhäällä ja niin se myös pysyi, Virtanen kiitteli.
– Meidän täytyy nyt miettiä, miten valmistaudumme vieraspeleihin, jotta saamme saman ilmeen myös sinne.
JJK:n päävalmentaja Kari Martonen ei selitellyt tappiota.
– Onnittelut RoPSille, parempi voitti. Me emme pärjänneet millään osa-alueella.

RoPS–JJK 4–0 (2–0)
Maalit: 11 min. 1–0 Antti Okkonen, 45 min. 2–0 Niklas Tarvajärvi (Ville Saxman), 64 min. 3–0 Aleksandr Kokko (Tarvajärvi), 84. min. 4 – 0 Kokko (Okkonen)
Mikä ratkaisi? RoPS oli pelin jokaisella osa-alueella parempi joukkue. Jalkapallo on maalinteko ja -estopeli. Tiivis puolustuspeli piti JJK:n kaukana maalintekopaikoilta ja hyökkäysarsenaali loi tukuittain tilanteita. Molemmat joukkueet tekivät paljon muutoksia edellisen pelin jälkeen. Kari Virtanen onnistui, kaima Martonen ei.
Entä sitten? RoPS kohtaa perjantaina 17.5. vieraspelissä Kuopion Palloseuran.