maanantai, 03 kesäkuu 2013 08:35

RoPSin vierastili mollissa

RoPSin paras maalintekijä Aleksandr Kokko ei saanut Jaro-puolustuksen puristuksessa monta paikkaa. Rankkarin ”Boris” kuitenkin hoiti komealla vedolla verkkoon. Osuma oli kauden viides. RoPSin paras maalintekijä Aleksandr Kokko ei saanut Jaro-puolustuksen puristuksessa monta paikkaa. Rankkarin ”Boris” kuitenkin hoiti komealla vedolla verkkoon. Osuma oli kauden viides. Kuva: Markku Jokela

Rovaniemen Palloseura ei pystynyt avaamaan vieraspelien pistesaldoaan putoajakandidaatteihin ennustetun Pietarsaaren Jaron kotikentällä. Maalejakin RoPS on tehnyt viidessä jalkapallon Veikkausliigan vieraspelissään ainoastaan kaksi, kun Jaro vei sunnuntaisen kamppailun nimiinsä maalein 2-1 (1-0).

– Aika tasainen vääntö. Meillä oli omat paikkamme mutta kun emme niitä käyttäneet, niin Jaro käytti omansa. Tähän on saatava parannus, RoPSin maalivahti Tomi Maanoja harmitteli pelin jälkeen.
Jaro hallitsi hienokseltaan ottelun ensimmäistä jaksoa, vaikka TPS-ottelun avauskokoonpanosta puuttuivat niin Hendrik Helmke kuin Simon Skrabb . Myöskään hyökkääjäkolossi Frank Jonke ei ollut vielä kotijoukkueen miehistössä.
Jaron pitäessä palloa vierasjoukkue keskittyi nopeisiin vastaiskuihin. RoPSin parhaat paikat tulivat Emenikelle , joka pelasi huomattavasti terävämmin kuin Ataulla Guerra toisella laidalla.Emenike laukoi pari kertaa niukasti ohi Jaro-maalin ja keskitti kertaalleen vasemmalta laidalta vaarallisesti, mutta Jaro-vahti Jesse Öst nyrkkeili pallon väljemmille vesille.
Jaro loi jakson vaarallisimmat maalipaikat. Markus Kronholm laukoi 20 metristä niukasti ohi Tomi Maanojan vartioiman maalin vasemman yläkulman, ja hieman myöhemmin punapaidat pelasivat maalipaikan nopeilla seinäsyötöillä.
Kotijoukkueen yritys palkittiin minuutti ennen puoliaikaa. Jaro antoi lyhyen kulmapotkun, jonka Mike Banner keskitti vasemmalta RoPS-maalin takakulmalle. Taustalta nousi tilanteen hyvin vainunnut Trinidad-Tobagon maajoukkuemies Shahdon Winchester ja puski pallon maaliin lähes täydestä vauhdista.

Jarolla oli tilaisuus lisätä johtoaan heti toisen jakson alussa. Jonas Emet laukoi lujaa kohti RoPS-maalin vasenta alanurkkaa, mutta Tomi Maanoja torjui pallon hienosti kulmaksi. Pian oli vuorossa jälleen Emenike kentän toisessa päädyssä. Nigerialainen ohjasi suoraan ilmasta oikealta tulleen keskityksen, mutta pallo ohjautui niukasti ohi maalin.
Kun peliä oli jäljellä puoli tuntia, Kari Virtanen vaihtoi tehottomasti pelanneen Guerran kentältä, ja tilalle tuli uusi kasvo sinipaidoissa, Ranskan Guyanasta kotoisin oleva Treyon Bobb . Hän on farmijoukkue Tornion Pallo-47:n pelaaja.
Vaihto piristi hieman RoPSin hyökkäyspeliä, mutta seuraavaksi iski kuitenkin kotijoukkue. Ottelua oli pelattu 77 minuuttia, kun Jaro sai rangaistuspotkun. Jonat Emet tykitti pallon pilkulta vakuuttavasti ohi Maanojan tilanteeksi 2-0.
RoPS kavensi loppunumeroiksi 2-1 viimeisellä varsinaisella peliminuutilla. Ville Saxman kaadettiin 16:n alueen sisällä, ja Jaro-vahti Jesse Öst oli voimaton Aleksandr Kokon laukoessa rangaistuspotkun maaliin.
– Se on hyvä kysymys, miksi vieraspelit eivät kulje. KuPS-ottelu antoi jo toiveita, mutta tällä hetkellä hyökkäämme ja puolustamme kotona paremmin. Nyt meidän on saatava sama intohimo vieraskentillekin, RoPSin valmentaja Kari Virtanen arvioi.
Valmentajan mukaan hänen joukkueestaan löytyi pari pelaaja, joiden esitykseen hän ei ollut lainkaan tyytyväinen.
– En lähde nyt nimiä sanomaan, koska se vain aiheuttaa lisää sekaannusta. Ja tänäänkin meillä oli kyllä riittävästi paikkoja tehdä toinenkin maali.
RoPS ”lomailee” maaottelupaussista neljä päivää ja palaa harjoituksiin ensi perjantaina.

Kokoonpano
RoPSin kokoonpano: Tomi Maanoja, Tuomo Könönen, Faith Obilor, Victor Turcios, Mika-Matti Maisonvaara (69. Joonas Pennanen), Nicholas Otaru (v), Ville Saxman, Mika Lahtinen (81. Olli Pöyliö), Emenike, Ataullah Guerra (v, 59. Trayon Bobb), Aleksandr Kokko,