ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 06 heinäkuu 2013 12:48

Päivän peli: RoPS lähes pakkovoiton edessä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Kuopion Palloseura, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä lauantaina 6.7. klo 16.00
Asetelma? RoPSilla on alla riemukas viime hetken tasoitus Jyväskylän reissulta. Tosiasia kuitenkin on, että joukkue on nyt pelannut jo seitsemän peliä ilman voittoa. Pikkuhiljaa paineet alkavat kasaantua, kun tilanne sarjataulukon pohjilla tiivistyy. Nimivahva KuPS on pelannut erittäin ailahtelevasti, eikä materiaalinsa edellyttämällä tasolla. KuPSilla on runsaasti hyökkäysvoimaa, joka pistää RoPSin puolustuksen todelliseen testiin. Vastaavasti RoPSin maalinteko-ongelmat ovat olleet kroonisia. Edessä on fyysinen ja armottoman tasainen taistelu sarjapisteistä.
Seuraa näitä! KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen on intohimoinen futisjätkä. Hän valmensi joukkueen sensaatiomaisesti hopealle kaudella 2010, mutta sen jälkeen menestys Veikkausliigassa on ollut materiaaliin nähden heikkoa. Toki Suomen Cupissa joukkue on yltänyt kahdella viime kaudella fi naaliin, mutta hävinnyt molemmilla kerroilla. Hän yritti viime kaudella kehittää KuPSin ”telaketjufutista” pallokontrollin suuntaan, mutta heikot tulokset ohjasivat ”Peksan” takaisin hänen ydinosaamisalueelleen suoraviivaiseen rymistelyjalkapalloon. Pekonen on värikäs persoona, jollaisia suomalaisessa jalkapallossa ei ole liiaksi.
Etchu Tabe palaa Keskuskentälle. Kaudet 2010 ja 2011 RoPSia edustanut jenkkirauta on parhaimmillaan liigan ykköstoppareita. Iso, nopea ja vahva Tabe on pelannut tällä kaudella huippuotteluita, mutta tehdyt myös karmeita virheitä. RoPSin hyökkäysosaston täytyy uskaltaa haastaa pelottava tankki. Tabe on heikko pelaamaan jalalla, ja tähän saumaan RoPS iskenee.
Oho! Jo 40-vuotias, RoPSissa liigauransa aloittanut Tero Taipale jaksaa yhä. KuPSin markkinointipäällikkönä toimiva laitapuolustaja on pelannut tälläkin kaudella 12 ottelua ja koko urallaan hurjat 337 Veikkausliigapeliä! Nähdäänkö ”Tepi” jälleen ”Keskarilla”?
Poissaolot? RoPSin Mika- Matti Maisonvaara loukkaantunut, Victor Turcios maajoukkuekomennuksella. Aleksandr Kokon, Ataulla Guerran ja Albin Granlundin pelaaminen on epävarmaa. KuPSin Omar Colley on pelikiellossa, Joonas Pöntinen ja Jerry Voutilainen loukkaantuneena.
Arvio? Odotettavissa on vauhdikas peli. KuPSin puolustuspelissä on ollut ongelmia, joten RoPSin maalintekotuskaan tarjotaan nyt helpotusta. Jos RoPS puolustaa kurinalaisesti koko ottelun, venyy se arvokkaaseen voittoon.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 1500 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227