ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 26 elokuu 2013 08:12

Ruuhkaviikko päättyi tasapeliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
TPS-maalivahti Jukka Lehtovaara torjui monta pahaa paikkaa. Aleksandr Kokko (kesk.) ohitti Lehtovaaran kertaalleen. Jani Tanska seuraa tilannetta (oik.). TPS-maalivahti Jukka Lehtovaara torjui monta pahaa paikkaa. Aleksandr Kokko (kesk.) ohitti Lehtovaaran kertaalleen. Jani Tanska seuraa tilannetta (oik.). Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran kolmen ottelun viikko päättyi 1–1 tasapeliin Turun Palloseuraa vastaan.

TPS:n maalivahti Jukka Lehtovaara sai ottelun lisäajalla varoituksen pelin viivyttämisestä. Se kuvasti tilannetta. TPS:lle piste vaikealta vieraskentältä oli tyydyttävä tulos, kun joukkueen kokoonpanosta uupuu ainakin kymmenen pelaajaa loukkaantumisten vuoksi.
Kotijoukkue RoPS sen sijaan haki vimmatusti voittomaalia loppuun saakka. Useampaa tolppaa ja ylärimaa lähemmäs maalia se ei päässyt.
– Meillä oli aivan riittävästi maalipaikkoja ratkaista tämä peli, RoPSin ainokaisen viimeistellyt Aleksandr Kokko totesi.
Kokon 1–1-maali oli monen mielestä hienoin, mitä keskuskentällä on tällä kaudella nähty.
Kokko otti pallon haltuun selkä maaliin päin, kääntyi ja veti takayläkulmaan.
– En ole tainnut tehdä liigassa ikinä maalia noin kaukaa, Kokko muisteli.

Ennen Kokon osumaa TPS oli mennyt 0–1-johtoon Petteri Pennasen rangaistuspotkulla. Pennasen rankkaria edelsi RoPS-puolustaja Albin Granlundin ruma syöksy Mika Ääritalon sukille. Siitä seurannut vapaapotku osui Granlundia rankkarialueella käteen.
– Typerä syöksy Granlundilta kulmassa, mutta toisella jaksolla hänellä ei enää ollut vaikeuksia, RoPS-valmentaja Kari Virtanen totesi Granlundin pelistä.

Jo neljättä kauttaan RoPSissa pelaava Granlund on pelannut tällä kaudella vasta 15 ottelua.
– Takareiden kanssa oli ongelmia ja harjoituskausi meni lähinnä kuntopyörää polkiessa. Onneksi nyt olen päässyt takaisin peliin, Granlund sanoi.
Vaikka TPS vei pisteen, on RoPSin peli näyttänyt hyvältä viime aikoina.
– Uskallamme pelata enemmän maata pitkin keskialueella ja Kokon paluu auttaa paljon, koska hän pystyy pitämään palloa hyökkäyksessä, Granlund jatkoi.
Kokko vaihdettiin ottelun lopussa pois kentältä.
– Pohkeet kramppailivat. En ole vieläkään täydessä iskussa.
– Tuntuu kuin kausi loppuisi kesken, sillä meidän pelimme vain paranee paranemistaan. Onneksi iso porkkana odottaa Suomen cupin finaalissa ja liigassa saamme pelata paineitta, sillä putoamispeikkoa ei enää ole, Kokko totesi.
TPS-valmentaja Marko Rajamäki tuntui luopuneen voittounelmista jo siinä vaiheessa, kun joukkueet marssivat kentälle.
– Meillä oli avauksessa A- ja B-junnuja. Kun katsoi avauskokoonpanoja, huomasi, että RoPS on sata kiloa painavampi joukkue.
TPS-puolustuksessa pelasi esimerkiksi 17-vuotias B-juniori Aleksi Ojanperä.
– Pikkupojat tuli Rovaniemelle pelaamaan miehiä vastaan ja hyvin onnistuivat, vaikka virheitäkin sattui, Rajamäki totesi.
– Kieltämättä meidän topparipari on aika fyysinen, samoin Okkonen, Lahtinen ja Kokko, Kari Virtanen totesi.

RoPS–TPS
Tulos: 1–1 (1-1)
Maalit: 0–1 Pennanen (33.rp), 1–1 Kokko (42.)
Mikä ratkaisi? RoPS voitti kulmatilanteet 6–1 ja maalipaikat 6–2, mutta verkko heilui vain kerran. TPS käytti hyväksi lähes ainokaisen paikkansa rangaistuspotkusta.
Seuraavaksi: RoPS pelaa Vaasassa sunnuntaina.

Miia Vatka
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 1851 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227