maanantai, 02 syyskuu 2013 08:20

Priestleyltä kuukauden maali

Ville Saxmanilla oli yksi hyvä tekopaikka Vaasassa, mutta ei maalia. Vasemmalla VPS:n Ville Koskimaa. Ville Saxmanilla oli yksi hyvä tekopaikka Vaasassa, mutta ei maalia. Vasemmalla VPS:n Ville Koskimaa. Kuva: Minna Hirvelä

Rovaniemen Palloseuran ja Vaasan Palloseuran eilinen Veikkausliigan ottelu olisi ollut lattea tapahtuma, elleivät joukkueet olisi innostuneet pelaamaan toisella puoliajalla. Peli sai aivan uuden ilmeen ja päättyi lopulta tasapeliin 1-1 (0-0).

– Varmaan oikeutettu tulos, mutta totta kai harmittaa, kun me teimme sen ensimmäisen maalin ja sitten piti antaa tasoitus, pahoitteli RoPS:in valmentaja Kari Virtanen.
RoPSin jamaikalainen vaihtomies Akeem Priestley ehti olla kentällä vain kolme minuuttia, ennen kuin ampui upean laukauksen 30 metristä VPS-maalin vasempaan ylänurkkaan 82. minuutilla.
Kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusta ja joukkueen yritys palkittiin, kun otteluaikaa oli jäljellä vain nelisen minuuttia. Tony Björk syötti vasemmalta maalin eteen ja amerikkalaisella Grant Kerrillä oli helppo työ pistää pallo ohi Oskari Forsmanin.

RoPSin Jamaikan apu Akeem Priestley ehti olla kentällä kolme minuuttia ennenkuin täräytti 30 metristä komean osuman. Mies on tehnyt neljän ottelun jämäminuuteilla kaksi maalia. (Kuva: Jussi Leinonen)

RoPS aloitti ottelun innokkaasti ja mikä oli aloittaessa, sillä joukkueen vieraspelisaldo on mairea. Märkä kenttä ja ottelun kestäessä vähitellen loppunut sade ei näyttänyt paljoakaan RoPS:ia haittaavan.
Jo viiden minuutin kohdalla VPS:n maalivahdille Henri Sillapäälle tuli pieni kömmähdys ja Emenike sai ilmaisen paikan, mutta laukoi ohi. Ensimmäisen puoliajan toinen maalipaikka oli Aleksandr Kokolla , mutta hänen puskunsa meni yli. Ensimmäisen varttitunnin aikana RoPS oli selvästi hallitseva osapuoli, mutta puoliajan loppua kohti voimasuhteet tasoittuivat.
– Ensimmäinen puoliaika oli kyttäilyä ja pelimme oli vaisua, tosin ei RoPS:kaan saanut paljon aikaan, oli VPS:n valmentaja Olli Huttunen huomannut.
Jo varhaisessa vaiheessa huomio kiinnittyi Nicholas Otarun tyylikkääseen peliin. Hän meni välillä "katon kautta ympäri", mutta nousi samalla vauhdilla taas täyteen vauhtiin. Yleensähän pelaajan pitäisi jäädä makaamaan kentän pintaan.
Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti: Emenike rynnisti vasemmalta laidalta ja keskitti, mutta Ville Saxman ei aivan osunut palloon. RoPS:in johtomaali oli kuitenkin enemmän kuin lähellä. Minuuttia myöhemmin pallo olikin jo RoPS:in maaliviivalla, josta sen pelasti Ndukaku Alison. Hän muodostikin yhdessä Obilorin kanssa tiiviin toppariparin.

Puoli tuntia ennen peliajan loppua Ataullah Guerra vaihdettiin kentälle ja hänelle siunaantui heti maalipaikka. Mikäli laukaus olisi mennyt maalia kohti, olisi kyseessä ollut ns. Urheiluruutumaali.
Mutta nähtiin se "Urheiluruutumaalikin", jonka teki hieman haluttomasti pelanneen Kokon kanssa vaihdettu Priestley. Hän laukoi yllättäen jo 30 metristä ohi Sillanpään, joka oli tilanteessa auttamatta myöhässä.
Priestley on ollut peliminuutteihin nähden tehokas hankinta, sillä neljän ottelun jämäminuuteilla hän on tehnyt kaksi maalia.
Jopa vaasalaiset katsojat tunnustivat Priestleyn maalin komeaksi suoritukseksi.