tiistai, 17 syyskuu 2013 08:30

RoPSin bussi Savoon keveni toppareilla

Vaikka RoPS-toppari Ndukaku pötköttelee tässä keskuskentän keinonurmella, oli hän loppuhetkillä hereillä nappaamalla taktisen varoituksen ja saman tien yhden ottelun pelikiellon. Palloa laukoo JJK:n maalin pohjustanut Anssi Viren. Vaikka RoPS-toppari Ndukaku pötköttelee tässä keskuskentän keinonurmella, oli hän loppuhetkillä hereillä nappaamalla taktisen varoituksen ja saman tien yhden ottelun pelikiellon. Palloa laukoo JJK:n maalin pohjustanut Anssi Viren. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseura aloitti varustautumisen Suomen cupin finaaliin jo toiseksi viimeisessä liigapelissä ennen cupviikonvaihdetta. Loivalla säästöliekillä pelanneet isännät joutuivat tyytymään maanantai-illan liigataistossa 1-1 (1-0) tasapeliin putoajaksi tuomitun JJK:n kanssa.

RoPSin kokoonpano oli aika kaukana optimimiehityksestä, kun Aleksander Kokko ja Nicholas Otaru tyytyivät vain alkuverryttelyyn. Sairaslistalaisista Tomi Maanoja ja Albin Granlund eivät pukeneet lainkaan.
Lopullinen kevennys ensi sunnuntain vierasotteluun Kuopioon tuli yliajalla, kun molemmat topparit, Obilor ja Ndukaku täyttivät varoitustilinsä ja jättävät pelikiellossa bussimatkan Savoon väliin. Erotuomari Ville Nevalainen laputti ensin Obilorin ja tilanteeseen rähjäämään mennyt Ndukaku sai keltaisensa samaan syssyyn.
Raskaat varoitustilit ovat olleet RoPSin murheena, sillä peräti kuusi pelaajaa oli yhden varoituksen päässä pelikiellosta. Jos joidenkin piti tili täyttää, niin Obilorin ja Ndukakun. He ovat sinivalkoisten parasta A-ryhmää, joiden panosta tarvitaan ehdottomasti cupin finaalissa Helsingissä 28. syyskuuta.
– Minäkin jo viittoilin penkille, että menenkö ottamaan vielä oman tilini täyteen. Kortti olisi voinut olla herkässä, naurahti RoPSin johtomaalin kulmapotkusta puskenut Mika Lahtinen.
Valmentaja Kari Virtanen myönsi, että Kuopion liigapeliin joudutaankin kaivamaan voimia FC Santa Clausista, jossa seuran A-juniorit tällä kaudella pelaavat. Ville Saxman kun liittyi vielä ontuvien orkesteriin viimeisen 10 minuutin aikana.

RoPSin peli-ilme ei eilen ollut taattua laatua. JJK oli liikkeellä herkällä jalalla eikä sarjataulukon sijoitus näkynyt mitenkään kentällä.
– Ei tuolla esityksellä ansaittua yhtään enempää kuin tasuri. Pakka venyi ja JJK pääsi iskemään helposti linjojen väliin. Jotenkin vaan ei oltu mukana pelissä, näki kauden kolmannen osumansa tehnyt Lahtinen, joka hoiti nyt oikean pakin tonttia.
"Ladan" mukaan 2. jaksolla loppuivat myös jalat kesken. Hän epäili yhdeksi syyksi perjantain bussimatkaa Espoosta Rovaniemelle.
– Kulmat ovat olleet meidän ase tällä kaudella. Niistä on tehty monta maalia ja nytkin "Suke" ( Antti Okkonen ) tarjoili tosi laadukkaan pallon. Kun vartijakin nukahti, oli viimeistely helppoa, Lahtinen kertasi.

Puolustajana pelannut Mika Lahtinen (keskellä) junttasi RoPSin ainoa maalin kulmurista. JJK:n Robert Taylor osui ylärimaan. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

JJK:n tasoitus 73. minuutilla oli kylmä suihku. Ote oli kyllä siirtynyt jyväskyläläisille lähinnä vaihdosta tulleen Jani Virtasen myötä. Hän ehti säikäyttää kieroilla kulmureillaan ennen tasoitusta.
Maali syntyi vastaiskusta. Nuori Antto Hilska sipaisi päällään pallon verkkoon puolustaja Anssi Virenin laukauksen. RoPSin puolustus ei ehtinyt ryhmittyä tonteilleen oman kulmapotkun jäljiltä.
– Ensimmäisen jakson juoksimme RoPSin perässä. Toisella saimme pakan tiiviiksi, otetta peliin ja maalin. Tämä oli tähän rakoon maksimisuoritus meiltä, arvioi Hilska.
RoPS voittomaali jäi loppuhetkillä tolppaan, kun vaihdosta tullut Jarkko Lahdenmäki ohjasi parhaan paikkansa rautoihin Okkosen tarjoilusta.
Päävalmentaja Juha Pasojan mukaan JJK tuli pesemään kasvojaan surkeasti päättyneen (4-0) edellisen Rovaniemen reissun jäljiltä.
– Jani Virtasen tultua peliin 2. jaksolle saimme pidettyä palloa enemmän ja samalla uhkaa RoPSin puolustukselle, summasi Pasoja pelin käännettä.
Ex-kemiläinen on oman käsityksensä mukaan jatkamassa JJK:n luotsina ensi kaudella, todennäköisesti Ykkösessä.

Paljon pelissä
RoPSilla on paljon pelissä loppukauden aikana vaikka liigan pronssisija on jo 9 pisteen päässä.
Liigassa joukkue tavoittelee pääsyä kuuden sakkiin, joka takaisi ensi kesäksi yhden kotiottelun lisää.
Suomen cupin finaalissa 28.9. KuPSia vastaan panoksena on rahaa ja paikka Eurooppa liigan karsintoihin.