ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 18 lokakuu 2013 22:08

Ennakkopelit: Autto pitää europelien pelaamista Rovaniemellä ensiarvoisen tärkeänä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
HEIKKI AUTTO. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan mielestä europelien pelaaminen muualla olisi imagotappio Rovaniemelle. HEIKKI AUTTO. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan mielestä europelien pelaaminen muualla olisi imagotappio Rovaniemelle.

Palstalla vaihtuva vieras ja jalkapallotoimittaja Markku Saukko keskustelevat niitä näitä jalkapallosta, Rovaniemen Palloseurasta ja seuraavasta RoPSin ottelusta.Ottelu: Veikkausliigan ottelu RoPS – Myllykosken Pallo sunnuntaina 20.10. klo 14 Keskuskentällä.

Vieras: Heikki Autto, 29-vuotias rovaniemeläinen kokoomuksen kansanedustaja ja Rovaniemen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Kuinka paljon seuraat RoPSia?
”Niin paljon kuin vain ehdin.”
Autto on ahkera jalkapallon katsoja, mutta RoPSin peleissä hän käy myös töidensä takia.
”Kotikaupungin joukkueen seuraaminen on myös töiden takia tärkeää, sillä jalkapallo on keskeinen small talk -aihe eduskunnassa.”

Millä mielin olet seurannut RoPSin otteita tällä kaudella?
”Hyvillä mielin. Olimme koko perhe seuraamassa Helsingissä paikan päällä Suomen Cupin finaalia.”

RoPSin cup-mestaruus oli iso juttu, ja toi paljon näkyvyyttä valtakunnallisessa mediassa koko Rovaniemelle. Osaako Rovaniemen kaupunki hyödyntää riittävästi RoPSin tuomaa julkisuutta?
”Kyllä. Rovaniemi on tunnettu urheilukaupunki ja meillä on useita joukkueita ja yksilölajien urheilijoita valtakunnan huipulla. Positiivisesta urheiluimagosta kannattaa ilman muuta ottaa hyöty irti ja kyllähän kaupunki niin pyrkii tekemäänkin.”

Olet kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Kuinka tärkeää kaupungille olisi, että RoPS pystyisi pelaamaan ensi kesän Eurooppaliigan karsintaottelunsa Rovaniemellä?
”Se olisi aivan ensiarvoisen tärkeää. Kansallisen ja kansainvälisen näkyvyyden ohella Rovaniemellä pelattavat kansainväliset ottelut olisivat omiaan vahvistamaan positiivista urheilu- ja Rovaniemihenkeä, joten olisi tärkeää, että pelit voitaisiin pelata täällä.”

Olisiko europelien pelaaminen muualla imagotappio Rovaniemelle?
Autto ei kiertele: ” Ilman muuta olisi. Se olisi harmillista myös laajemmin, koska kansainvälisten pelien pelaaminen näin pohjoisessa ei Tromssan muutamia esiintymisiä lukuun ottamatta ole kovin yleistä ja tulevat vastustajat varmasti mielellään matkustaisivat napapiirille pelaamaan.”

Tiedätkö, onko kaupungilla suunnitelmia, miten poikkeuslupa UEFAlta heltiäisi?
”RoPS ja Palloliitto ovat poikkeusluvan hakemisen osalta avainasemassa. Kaupunki varmasti tukee asiassa kaikin käytettävissä olevin keinoin.”

Miten arvioit tulevaa MyPa-ottelua?
”Varmasti tiukka peli. Peliin erityistä merkitystä tuo se, että kysymyksessä on Kari Virtasen viimeinen kotiottelu RoPS:n peräsimessä ja Tuomo Könösen viimeinen ottelu huipputasolla.” Tällä kaudella RoPS on voittanut molemmat aiemmat kohtaamiset.

Mikä muodostuu ottelun ratkaisuksi?
Autto uskoo, että nälkäisempi joukkue voittaa. Kummallakaan ei ole ottelussa suuria panoksia. ”Tahtotila ratkaisee ja maalipaikkojen hyödyntäminen.” ”Uskon, että RoPSista löytyy taisteluhenkeä. Joukkue haluaa voittaa ”Karon” viimeisen kotiottelun ja Könösen huippu-uran viimeisen pelin.”

Lopputulosveikkaus?
Heikki Autto: 2-0
Markku Saukko: 1-1

Markku Saukko
© 2013 Uusi Rovaniemi


 

Luettu 1544 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227