lauantai, 01 maaliskuu 2014 10:14

Talviklassikko täytti odotukset

RoPSin liukas työmyyrä Nicholas Otaru (vas.) juoksi monta kertaa  karkuun HJK:n puolustajilta. Mies teki myös ”talviklassikon” avausmaalin. RoPSin liukas työmyyrä Nicholas Otaru (vas.) juoksi monta kertaa karkuun HJK:n puolustajilta. Mies teki myös ”talviklassikon” avausmaalin. Kuva: Jussi Leinonen

– Tunnelma oli kuin liigaottelussa konsanaan, Rovaniemen Palloseuran valmentaja Juha Malinen makusteli perjantai-iltana Keskuskentällä.

Hallitseva Suomen cupin mestari RoPS oli juuri päihittänyt hallitsevan Suomen mestarin Helsingin Jalkapalloklubin 3–0 (0–0) Liigacupin kamppailussa. ”Talviklassikossa” kirjoitettiin samalla kappale rovaniemeläistä jalkapallohistoriaa, sillä napapiirillä pelattiin ensimmäistä kertaa virallinen sarjaottelu ulkokentällä helmikuussa.

– Ehdottomasti kannatti tuoda ottelu ulos. Olosuhteet olivat erinomaiset, ja fanit eläytyivät täysillä tunnelmaan, Malinen hehkutti ja sai hyväksyvän nyökkäyksen virkaveljeltään, HJK:n Sixten Boströmiltä.

Pikkupakkasessa lämmettiin pelaamaan vuodenaikaan nähden tasokasta jalkapalloa erityisesti toisella puoliajalla.

Ratkaisu tapahtui melko nopeasti tunnin tasaisen väännön jälkeen. Kotijoukkueen maalijuhlat aloitti työmyyrä Nicholas Otaru 66. minuutilla. Ottelun parhaimmistoon lukeutunut Otaru jatkoi kapteeni Antti Okkosen laukoman vapaapotkun ohi HJK:n maalivahti Carljohan Erikssonin.

Keskikenttäpelaaja Mika Mäkitalon ura RoPSissa alkoi räväkästi, sillä hän teki maalin ensimmäisessä virallisessa ottelussaan sinipaidassa. 71. minuutilla syntyneen osuman syötti oman tasonsa hiljalleen löytänyt Petteri Pennanen.

Ville Saxman osoitti jälleen, että hän on vaarallinen mies tullessaan vaihdosta kentälle. Saxman kirmaisi Keskuskentän viheriölle heti Mäkitalon maalin jälkeen ja ohjasi pallon maaliin 75. minuutilla. Esityön isäntien kolmanteen maalin teki Jani Virtanen, ja väliin sai vielä jalkansa Janne Saksela.

Kaikenlaisissa olosuhteissa jalkapalloa pitkällä urallaan pelannut HJK:n Mikael Forssell vakuutti, ettei parin asteen pakkanen tuntunut missään.

– Englannissa tuli pelattua usein paljon haastavammissa olosuhteissa, kokenut hyökkääjä muisteli.

Maalivahti Saku-Pekka Sahlgrenille ensimmäinen ottelu RoPSin paidassa oli mielenkiintoinen, sillä vastassa oli miehen viimevuotinen seura.

– Viime vuonna pelasin yhden liigaottelun. Jyväskylässä taisi silloin olla kylmempi kuin täällä, Klubissa kakkosvahdin roolissa ollut Sahlgren naureskeli.

RoPSin osalta Liigacup päättyi eilen. Valmentajan mukaan ottelu oli iso opetus joukkueelle.

– Uskallettiin olla rohkeampia kuin aiemmissa otteluissa. Ensimmäinen jakso oli hyvä, vaikka siitä sai tehtyä ison listan asioita missä oltiin HJK:ta huonompia.

– Toisella jaksolla varastosta alkoi sitten löytyä juttuja, joilla näitä pelejä voitetaan. Joukkueen kanssa on tehty töitä kaksi kuukautta, ja hyvältä näyttää, Juha Malinen saattoi todeta makean voiton jälkeen.

HJK:n avauskokoonpanosta puuttui monta avainpelaajaa, mutta sen piikkiin pääkaupunkilaiset eivät tappiota pistäneet.

– Kaikki kunnia RoPSille, se ansaitsi voittonsa. Me saimme täältä mitä haimme eli hyvätasoisen ottelun ulkokentällä, Sixten Boström jutteli.