ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 16 maaliskuu 2014 14:40

Kokko ahmii maaleja

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ei ollut Oulun kokeneesta topparista Janne Hietasestakaan Aleksandr Kokon pysäyttäjäksi eilen keskuskentällä. Ei ollut Oulun kokeneesta topparista Janne Hietasestakaan Aleksandr Kokon pysäyttäjäksi eilen keskuskentällä. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseuran ykköshyökkääjä Aleksandr Kokon hurja maalinälkä oli parasta antia RoPSin ja AC Oulun harjoitusottelussa lauantaina keskuskentällä. RoPS kukisti Ykköseen valmistautuvat oululaisjoukkueen 4-1 (2-1) ja Kokko teki isäntien kaikki neljä maalia.

Kokko on ollut viime ajat jäätävä viimeistelijä, sillä keskiviikon Tampereella pelatussa Suomen cupin pelissä vastustajan verkko heilahti kolmesti.

– ”Boris” olisi voinut tehdä vaikka kuusi maalia. Hän oli hyvä, mutta muutakin vaaraa pitää joukkueesta löytyä, näki valmentaja Juha Malinen.

Kokon tehoja yritti 2. jakson jarrutella Oulun maaliin mennyt RoPSin toinen liigavahti Oskari Forsman . Hän pelasti monta varmaa osumaa, mutta loppuminuuteilla Kokko revitteli verkkoja vielä kahdesti nuorten vaihtomiesten Olli Pöyliön ja Santeri Kumpulan tarjoilusta.

Forsmanin ”vieraspesti” juontui siitä, että AC Oulun maalivahti loukkaantui avausjakson lopulla ja joukkueen kanadalainen ykkösvahti ehtii Ouluun vasta tänään.

RoPSin riveihin liittyy ensi viikolla kaksi uutta hyökkääjäkokelasta, jotka ovat mukana Norjan Tromssassa perjantaina pelattavassa harjoitusottelussa.

Malinen ei ollut tyytyväinen näkemäänsä voitosta huolimatta. Hän näki muutamien pelaajien asennepuolella selkeitä puutteita.

– Pelissä pitää olla mukana ensimmäisestä minuutista alkaen. Ei meillä ole varaa aliarvioida yhtään vastustajaa. Nyt oli ensimmäinen puoli tuntia melkoista hakemista. Vasta Oulun johtomaali herätti taistelemaan, Malinen totesi.

Hän oli pettynyt esimerkiksi laitapakkien esitykseen. Juuso Majava toi vaihdosta hyvää energiaa puolustukseen. Sekin ratkesi lauantaina, että RoPSin 5. kierroksen vastusta Suomen cupissa on Ilves Tampereelta. ÅIFK hävisi kotiottelunsa 4-1.

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1317 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227