sunnuntai, 30 maaliskuu 2014 09:53

Juha Malinen tyytyväinen RoPSin liigakenraaliin

RoPSin testimies Jamal Gayn (vas.) otteet ilahduttivat Luulajassa. RoPSin testimies Jamal Gayn (vas.) otteet ilahduttivat Luulajassa. Kuva: IFK Luleå
Rovaniemen Palloseura pelasi viimeisen harjoitusottelunsa ennen ensi viikonvaihteessa käynnistyvää Veikkausliigaa. Liigakenraalissa kaatui Ruotsin 1. divisioonan IFK Luleå lukemin 1–3 (1–2). RoPSin maalit iskivät Santeri Kumpula , Emenike ja Niki Otaru. Kaikki kaapit syntyivät Mika Mäkitalon antamista erikoistilanteista.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen oli varsin tyytyväinen joukkojensa esitykseen Ruotsin kolmanneksi korkeimman sarjatason vastustajaa vastaan.

– Vastustaja oli hyvä, viime kauden Ruotsin ykkösdivarin vitonen. Luleå on erittäin vahvaa Suomen Ykkösen tasoa. Luleå pelasi hyvin aktiivisesti, prässäsivät ylhäältä asti ja pelaajien perustaso oli korkealla tasolla.

Malinen suoritti ottelussa runsaasti kokeiluja, ja avauskokoonpanossa oli yhteensä seitsemän eri miestä, kuin viime viikonvaihteen cupin ottelussa Ilvestä vastaan.

– En pyrikään mihinkään vakioavaukseen. Haluan, että minulla on 15-16 pelaajaa, jotka kokevat olevansa avauskokoonpanon miehiä.

Avausjakso oli RoPSin hienoista hallintaa. Avausosuma syntyi ottelun 18. minuutilla. Alle 18-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Kumpula pääsi puskemaan kuulan maalipuiden väliin Mäkitalon antaman lyhyen kulman jälkeen.

Seuraava osuma syntyi vain viisi minuuttia myöhemmin. ”Muksu” Mäkitalo antoi pallon kulmasta Emenikelle, pikajuna kiersi vastustajan ja tykitti vasurillaan pallon maalin kattoon.

Seuraava tilanne syntyi pitkästä hyökkäyksestä, joka päättyi testimies Jamal Gayn tolppalaukaukseen. Puoliajan lopulla Luleån kavennus syntyi RoPSin menetettyä pallon oman vapaapotkun jälkeen puolustusalueellaan.

Toisella puoliajalla RoPS esitti parhaimmillaan 20 syötön kombinaatioita. Pitkät syöttöketjut katkesivat muutamaan otteeseen Luleån vaarallisiin riistoihin, ja niistä seuranneisiin pahoihin vastaiskuihin. Malinen vaihtoi ”Keskikentän kenraalin” Antti Okkosen pois ja kokeili Mäkitaloa keskikentän pohjapelaajana.

– Oli tärkeä nähdä, että homma toimii ilman ”Sukeakin, Malinen kertoi.

Loppunumerot syntyivät epäsuorasta vapaapotkusta rangaistusalueelta, joka tuomittiin Luleån veskarin otettua käsiinsä hänelle joukkuetoverin jalalla pelaaman pallon. Mäkitalo siirsi pallon Otarulle, joka laukoi alanurkkaan.

– Tämä oli laskujeni mukaan jo kahdeksas peli harjoituskaudella, jossa teemme vähintään kolme maalia, Malinen tuumi.

– Peliin täytyy olla tyytyväinen, vaikka parannettavaa luonnollisesti on edelleen paljon.

Testimies Gayn otteet miellyttivät valmentajan silmää.

– Lupauksia antava. Hän pystyy rauhoittamaan peliä ja liikkuu hyvin pelattavaksi. Terävyyttä tarvitaan lisää. Tietenkin ottaisin mielelläni jonkun Manchester Unitedissa David Moyesiin kyllästyneen kärjen, mutta me haemme lähinnä Aleksandr Kokon varamiestä, Malinen murjaisi.

RoPS tekee ratkaisun Gayn ja toisen testimiehen Isah Eliakwun jatkosta lähiaikoina.

RoPS 4-3-3: Saku-Pekka Sahlgren (v. Oskari Forsman); Lassi Nurmos, Obilor, Jarkko Lahdenmäki, Antti Peura; Mika Mäkitalo, Antti Okkonen (v. Mika Lahtinen), Petteri Pennanen (v. Olli Pöyliö), Emenike (v.Simo Roiha), Jamal Gay, Santeri Kumpula (v. Niki Otaru)