ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 28 huhtikuu 2014 08:47

Dawda Bah pilasi RoPSin iltapäivän

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
MYPAN kapteeni Tuomas Aho oli harvoin näin ulkona RoPSin hyökkäystilanteista. Palloa viekin hyvin pelannut toppari Obilor. Antti Okkonen väijyy taustalla. MYPAN kapteeni Tuomas Aho oli harvoin näin ulkona RoPSin hyökkäystilanteista. Palloa viekin hyvin pelannut toppari Obilor. Antti Okkonen väijyy taustalla. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran alkukauden kotiotteluissa ei ole ollut alkuunkaan sellainen ”lentokeli” kuin yleisö olisi toivonut. Kauden neljäs peli keskuskentällä toi toisen tappion sunnuntaina, kun Myllykosken Pallo kuittasi 0-1 (0-0) voiton ja pomppasi saman tien Veikkausliigan kärkeen.

RoPSille karvaimman kalkin syötti HJK:ssa mestariksi asti yltänyt Dawda Bah , jonka MyPa palkkasi vastikään. Gambialainen ”koikkura” pelasi viimeisen puoli tuntia ja teki sen mitä hänen meriiteillään voi odottaa. Juha Pirisen nappikeskitys löysi Bahn pään 73. minuutilla ja puskua ei kyennyt estämään kukaan.

RoPSin voittomaalin tai edes tasoituksen haku 2. jaksolla oli enemmän tarua kuin totta. Tilastoista löytyi tasan yksi veto maalia kohti. Muuten MyPan puolustus piti kotijoukkueen tylysti pois tekopaikoilta. RoPSin hyökkäyspää tylsyi Tuomas Ahon johtaman puolustuslinjan edessä aika totaalisesti. Ei ihme, että takareisivaivaista Aleksandr Kokkoa kaipasi kehiin.

RoPSilta puuttui joka osa-alueelta yksi tärkeä lenkki ja se näkyi ja tuntui. Mika Mäkitalo parantelee nilkkaansa ja nigerialaistoppari Ndukakua odotellaan vasta harjoituksiin.

Kuumana kuin hellankoukku pelin aikana ja sen jälkeen käynyt RoPS-kapteeni Antti Okkonen pyyteli anteeksi sanomisiaan.

– Kävin liian kuumana. Varoituskin oli ihan typerästi otettu. Sitä vaan käy niin tunteella pelissä.

Okkonen myönsi, että MyPa-peliin oli lastattu odotuksia.

– Senpä takia olo onkin tyhjä. Meillä oli tavoitteena luoda riittävästi paikkoja, mutta niitä ei saatu tarpeeksi viimeiselle hyökkäyskolmannekselle. MyPa otti meiltä tilan pois, Okkonen myönsi.

Pallon taas otti pois viime kädessä maalivahti Ville Iiskola torjumalla Petteri Pennasen ja Jani Virtasen läpiajot sekä alanurkasta Okkosen hyvän vapaapotkun avausjaksolla.

MyPa osui 1. jaksolla kertaalleen kulmapotkusta tolppaan.

Kapteeni Tuomas Ahon mukaan joukkue sai kotiin jääneeltä valmentaja Antti Muuriselta (vatsatauti) hyvät evästykset pitkälle reissulle.

– Olimme hakemassakin kolmea pistettä. Annoimme RoPSin pitää palloa, puolustimme tiukasti ja tilanteesta räppäsimme maalin. Tämä on toiminut tällä kaudella, Aho totesi.

RoPSin valmentajan Juha Malisen johtopäätös pelin jälkeen oli selvä: töitä on vielä paljon tehtävänä. Kaikki eivät ole uudelleenjärjestelyjen myötä löytäneet vielä parasta paikkaansa. Esimerkiksi Jani Virtasen rooli on työn alla kun Petteri Pennanen siirtyi vasempaan reunaan.

Avausjakson murhe oli, että pallo oli aivan liikaa RoPSin puolustuksella.

– Se oli virhe ja kaiken lisäksi pallo liikkui liian hitaasti. Toisella jaksolla puolustus pelasi nopeammin, Malinen näki.

RoPSin huhtikuu
RoPS pelasi huhtikuussa viisi ottelua,. Saldo:na on 1 voitto, 1 tasapeli ja 3 tappiota. Lisäksi RoPS putosi Suomen cupista.
Viidessä pelissä joukkue on tehnyt kaksi maalia ja päästänyt kuusi.
Jatko? 3.5. TPS-RoPS, 8.5. KuPS-RoPS.

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1105 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227