ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 13 touko 2014 08:35

Hiljainen puoliaika

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Hiljainen puoliaika Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemen Palloseuran ja Helsingin Jalkapalloklubin Veikkausliigaottelu on alkamassa. RoPSin kannattajaryhmä Bingo Boys poistuu tutulta paikaltaan puukatsomon päädystä. Lähtiessään ryhmä pystyttää penkkien rakoihin Lapin Kansan sanomalehtiä ja kiinnittää niitä myös katsomon tolppiin. Bingo Boysin kyltti on käännetty nurinpäin.

Kannattajat kävelevät ääneti pois. Hiljainen protesti on selvä. Kannattajaryhmä osoittaa mieltään Lapin Kansan viimeviikkoista uutisointia vastaan. Lehdessä esitettiin nimettömän katsojan paheksunta kannattajaryhmän kielenkäyttöä kohtaan, ja juttu leimasi kannattajien mielestä koko ryhmän ”känniseksi nuorisojoukoksi.” Etenkin nettilehden juttu ja siihen liitetty asiayhteyteen kuulumaton video kuumensivat tunteita. Kannattajien paheksuva palautetulva täytti lehden toimituksen. Seuraavan kotiottelun mielenilmaus on väkevä.

Ensimmäisellä puoliajalla Keskuskentällä on tunnelma kuin hautajaisissa. Poissa ovat tutut laulut ja kannustus, joka tarttuu muuhunkin yleisöön.

Toiselle puoliajalle ryhmä palaa paikalleen ja ottaa taas tutun roolinsa. Hiljainen puoliaika näytti ja ennen kaikkea sen aikana kuultiin, kuinka olennaiseksi osaksi rovaniemeläistä jalkapallokulttuuria RoPSin kannattajaryhmä on noussut.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

Luettu 1236 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227