ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 16 touko 2014 11:11

RoPS-valmentaja Juha Malisella juhlaottelu Lahdessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

FC Lahden ja Rovaniemen Palloseuran kohtaaminen lauantaina Lahdessa on RoPS:n päävalmentajalle Juha Maliselle juhlaottelu, sillä miehelle tulee tuossa ottelussa täyteen 400 kotimaista pääsarjapeliä valmentajana. Keväällä 1994 Turun Palloseurassa alkaneella Veikkausliigavalmentajaurallaan Malinen on saalistanut kaikkiaan neljä pronssista ja yhden hopeisen mitalin. Pronssia Malinen sai TPS:ssa kaudella 1996 ja kolme pronssia sekä yhden hopean MyPa:ssa kausina 1999-2002

- Ei sitä silloin aloittaessa olisi osannut numeroissa ajatella, mitä kaikkea sitä urallaan vastaan tulee. Kyllä se oli intohimo valmentamiseen, joka sai tälle tielle lähtemään aikoinaan Kastellin urheilulukion valmentajana, vähää vaille valmis luokanopettaja Malinen kertoo.

Juha Malisella on kasassa kolmanneksi eniten pääsarjapelejä maamme pääsarjassa valmentaneista valmentajista. Selkeä ykkönen on tällä kaudella MyPa:n päävalmentajana toimiva Antti Muurinen, jolla on kasassa 541 pääsarjapeliä valmentajana. Kakkosena listassa on 1960-1990-luvuilla Kuopiossa valmentanut Martti Räsänen, joka keräsi valmentajanurallaan kaikkiaan 428 pääsarjapeliä plakkariinsa. Malinen saa nyt siis 400 ottelua täyteen.

- Kyllähän tämä tuntuu vähän hassultakin olla tällaisessa tilanteessa, olla kolmanneksi eniten pääsarjapelejä valmentanut valmentaja. Koen nimittäin vielä olevani sellaisessa vaiheessa valmentajana, että minulla on edelleen paljon annettavaa ja intohimo valmentamiseen on kova, juhlakalu päivittelee.

Pääsarjaotteluiden lisäksi Malisella on parisataa ottelua Ykkösen joukkueiden valmentajana sekä kansainvälisiä valmennustehtäviä poikamaajoukkueissa ja Euro-peleissä satakunta.

- Kolmesti olen myös nostanut joukkueen Ykkösestä Liigaan, Malinen jatkaa meriittilistaansa.

Vaikka menossa oleva kausi on Juha Maliselle jo 16. kausi liigavalmentajana, riittää hänellä edelleen tavoiteltavaa.

- Pronssisia mitaleja ja hopeaa olen jo saanut, mutta niin kauan sitä kai pitää jatkaa valmentamista, että se kultainen mitali sieltä vielä tulee, kokenut pääsarjavalmentaja naurahtaa.

 

Luettu 1163 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227