lauantai, 24 touko 2014 12:56

RoPSin ahdinko syvenee

Sebastian Strandvall loikkasi yli RoPSin Nicholas Otarun. Sebastian Strandvall loikkasi yli RoPSin Nicholas Otarun. Kuva: Eetu Sillanpää

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigan ottelu Vaasan Palloseuraa vastaan olisi ollut voitettavissa paremmalla osumatarkkuudella. Ottelun lievä hallinta ei paljon auttanut, kun VPS voitti maalein 2–0 (1-0) ja venytti RoPS:an peräkkäiset maalittomat pelit neljään.

– Tämä on tulosurheilua, joten jostakin ne ratkaisijat pitää saada, toivoi RoPS:an päävalmentaja Juha Malinen.

Toistensa pelitapaan tutustuminen kesti kokonaisen vartin, jonka jälkeen yleisöä alettiin huudattaa molempien joukkueiden toimesta. VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall osoitti Faith Obilorille, että pallon kanssa pitää olla huolellinen. Auenneesta tilanteesta ei kuitenkaan tullut sen valmiimpaa.

Kun peliä oli pelattu 17 minuuttia, Mika Mäkitalo syötti Jamal Gayn aivan vapaaseen paikkaan, mutta maalivahti Janne Henriksson torjui takanurkkaan suunnitellun laukauksen.

– Siinä vaiheessa veimme peliä ja jos maali olisi tullut, niin mitähän se olisi vaikuttanut peliimme. Se jää kuitenkin vain arvailujen varaan, tunnusti Malinen.

Kun molemmat olivat saaneet maalipaikkansa, peli rauhoittui taas keskikentän siirtelyksi. Kuvaavaa RoPS:an pelille oli se, että laukauksia saatiin toki aikaan, mutta suunta oli metritolkulla yli tai ohi.

On yleisesti tiedossa, että RoPS on hävinnyt viidestä viimeisestä ottelustaan neljä lukemin 1–0. Sama kauhuskenaario kävi varmaankin pelaajien mielissä, kun Keithy Simpson laukoi puolen tunnin kohdalla VPS:lle avausmaalin.

Laukaus ei ollut kummoinen, mutta se muutti suuntaan matkalla ja Saku-Pekka Sahlgren syöksyi aivan väärään suuntaan. Kun RoPS:illa ei ole edellisissä otteluissa ollut tuuriakaan, niin sama suuntaus näytti jatkuvan.

Toisella puoliajalla RoPS sai hyökätä myötätuulen avustamana, joka jossakin määrin helpotti peliä.

Viiden minuutin pelin jälkeen Emenike Mbachulla oli hyvä paikka ja laukauskin lähti napakasti mutta Henriksson torjui senkin.

Pelko viidennestä 1–0 tappiosta katosi 55 minuutin kohdalla, kun Strandvall pujotteli innoissaan RoPS:an puolustuksen lomassa ja syötti Timi Lahden maalipaikkaan.

Myöhemmin maalintekijä liittyi VPS:n laajaan loukkaantuneiden joukkoon ja kannettiin paareilla kentältä.

Vaikka RoPS:lla oli maalipaikkoja ja muutama hyvä laukauskin, oli VPS:n kolmas maali lähempänä kuin RoPS:n ensimmäinen. Pari kertaa pallo pelastettiin RoPS:an maaliviivalta saman hässäkän aikana.

– Olen ylpeä joukkueen ilmeestä, sillä se oli rohkea ja positiivinen. Uskon, että se joskus vielä palkitaan, tuumi Malinen ja otti vielä kertaalleen esille joukkueen vaikean loukkaantumistilanteen.