ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 11 heinäkuu 2014 10:25

RoPS kohtaa eurokenraalissa jumbo-TPS:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden keskiviikon tilanteen mukaan. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden keskiviikon tilanteen mukaan.

Mikä peli? RoPS – Turun Palloseura, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä lauantaina 12.7. klo 16.00

Asetelma? RoPS valmistautuu kauden kohokohtaan; joukkue pelaa torstaina Oulussa Eurooppa-liigan 2.karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa kreikkalaista Asteras Tripolista vastaan.

Kenraaliharjoitusvastustajana toimii sarjan viimeiseksi juuttunut TPS. Talouskurimukseen joutunut TPS pelaa nuorella ja halvalla joukkueella ja on tällä hetkellä selkeä putoajakandidaatti.

Rahavaikeuksista kertoo paljon Wayne Brownin päästäminen SJK:n. RoPSilla on allaan tuloksellisesti vahva jakso: neljästä edellisestä pelistä se on voittanut kaksi ja pelannut kaksi tasan. Tili on erinomainen, etenkin, kun kolme matseista on pelattu reissussa. TPS piti toivoaan yllä kaatamalla maanantaina MyPan. Vaikka joukkueet ovat peräkkäin sarjan pohjalla, noususuhdanteessa oleva RoPS ennakkosuosikki.

Seuraa tätä! TPS:n maalivahti Jukka Lehtovaara kuuluisi tasoltaan muuhun joukkueeseen ja jopa ulkomaille. Lehtovaara on pitänyt tällä kaudella kasvattajaseuraansa pystyssä ottelusta toiseen, ja töitä on ollut paljon. Veskari pystyy huipputorjuntoihin ja kapteeni on joukkueensa tärkeä henkinen liideri. Voi olla, että hän nousee vielä A-maajoukkueen ykkösvahdiksi. Se tosin edellyttänee ulkomaille siirtymistä.

Oho! RoPSin maine huonona vierasjoukkueena Veikkausliigatasolla ei ole pelkkä myytti. Joukkue on pelannut nyt kolme vieraspeliä ilman tappiota putkeen, RoPS on viimeksi yltänyt vastaavaan kaudella 1999!

Poissaolot? RoPSin sairaslistalla ovat edelleen Ndukaku, Antti Peura ja Janne Saksela. Sainey Nyassin pelaaminen on pieni kysymysmerkki. TPS:n riveistä puuttuvat Sami Rähmönen, Santeri Mäkinen, Dennis Okaru, Aleksi Ojanperä, Riku Sjöroos, Jere Aalto ja Matias Louanto.

Arvio? Jos RoPS ei tuijota vielä liikaa Asterasta, ottaa se tärkeät kolme pistettä. Voitto vaatii kuitenkin täyden työmiehen lauantain, sillä TPS kaatuu saappaat jalassa.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 998 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227