ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 heinäkuu 2014 10:34

RoPSilla vuori kiivettävänä, mutta se on ylitettävissä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Mahdolliset avauskokoonpanot.

Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen 2. osaottelu Tripolissa Stadio Theodoros Kolokotroniksella torstaina 24.7. kello 21.

Asetelma: RoPS lähtee kreikkalaiseen saunaan. Ensimmäinen osaottelu oli RoPSin kannalta menestys, sillä se säilytti mahdollisuutensa jatkopaikkaan.

Joukkueella on kuitenkin vuori kiivettävänään, sillä Asteras on täynnä laatupelaajia ja joukkue on kova kotonaan. RoPSilla on kuitenkin mahdollisuus selvitä jatkoon, ja yksittäisessä jalkapallo-ottelussa ennakoidut voimasuhteet heittävät helposti häränpyllyä.

Asteraksen vierasmaali ajoi napapiiriläiset ahtaaseen rakoon, sillä sen on tehtävä maali mennäkseen eteenpäin. Pelitilannemaalin iskeminen tiiviisti puolustavaa kreikkalaisnippua vastaan on vaikeaa, joten kaikki panokset on lyötävä erikoistilanteisiin. RoPSin on pyrittävä purkamaan paine omasta päästään ja hankittava kulmapotkuja, vapareita ja rajaheittoja nopeilla vastaiskuilla.

RoPS lähtenee peliin yhtenäisen puolustuspelin kautta, ja Asteras käy raivokkaasti päälle hakien ratkaisua. RoPSin kannalta ottelun alku on normaaliakin tärkeämpi, sillä Asteraksen aikainen osuma voi jo katkaista kamelin selän.

Samalla, mitä pidemmälle ottelu etenee ilman kotijoukkueen maalia, alkaa paine kasvaa. Kreikkalaisyleisö ei kauaa tyytyväisenä katsele maalitonta nyhjäämistä pohjoista hippiäistä vastaan. Lisäksi Oulussa kreikkalaisrykmentin kuntopohja näytti pettävän tunnin pelin jälkeen.

Asteraksen hyökkäysosasto ottaa syötöt vastaan lähes aina optimaalisessa peliasennossa ja pelaavat pallon haltuunoton jälkeen oikeaan pelisuuntaan. Pelinavauksessa päävastuun kantaa pallollisena taitava toppari Dorin Goian. Parhaiden pelaajien ratkaisut ovat lähes aina peliä edistäviä.

RoPSin on horjutettava De Blasiksen, Rollen ja Barralesin tasapainoa ja pelihuumoria. RoPSin päävalmentaja Juha Malisen pelisuunnitelma Oulun ottelussa oli oikea. RoPS korvasi taitovajeensa aggressiivisella pelillä, jolla pyrittiin tukkimaan Asteraksen lyhytsyöttöpeli. Asteraksen pelaajat reagoivat todella nopeasti suunnanmuutoksiin, ja joukkue prässäsi Oulussa hyvin ylhäältä. RoPSilla oli aikaa ja tilaa todella vähän, ja puolustuslinjan pelin avaaminen olikin melkoista roiskimista.

Pallonhallinta on varmasti Asteraksella, mutta vastaiskuissa on RoPSin mahdollisuus. RoPS on todella yhtenäinen joukkue, kun taas Asteras on enemmänkin joukko taitavia yksilöitä. Roolitus ja joukkuepeli ovat vielä kaukana valmiista. Tämä korostuu erikoistilanteiden puolustamisessa.

Pelaako ”Boris”? Aleksandr ”Boris” Kokko loukkasi nivustaan Oulun ottelussa. Maalihaupitsin pelikunto ratkeaa vasta torstaina, mutta todennäköisesti Kokko kärrätään kentälle vaikka raanakkona. Hän on se mies, joka pelitilanteessa voi puijata luunkovan toppariparin Goian-Sankare, ja ampua RoPSin jatkoon ja kohti Mainzia.

”Boris” on jo seuralegenda, maali Tripolissa tekisi hänestä yhden RoPSin suurimmista sankareista koskaan.

Arvio: Asteras on jatkajasuosikki prosentein 70–30.

 RoPSin joukkue harjoitteli Tripolin stadionilla keskiviikkoiltana. (Kuva: Jussi Leinonen)

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 688 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227