ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 heinäkuu 2014 12:27

Kreikasta mallia Rovaniemen uudelle stadionille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Asteras Tripolis FC:n palkintokaapissa riitti täytettä. Asteras Tripolis FC:n palkintokaapissa riitti täytettä. Kuva: Jussi Leinonen

Käyskentely Asteras Tripoliksen stadionilla Theodoros Kolokotroniksella herättää ajatuksia jalkapallokulttuurista ja sen arvostamisesta. Stadion on katsomoiltaan hieman ränsistynyt, mutta muut tilat olivat upeat.

Kolumni


Sanomattakin on selvää, että stadionilla on kuntosalit, saunat, tv-studiot, lehdistötilat sun muut viimeisen päälle, mutta huomioni kiinnittyi seikkoihin, joita suomalaisilla stadioneilla ei juuri näe.

Käytävät olivat täynnä upeita valokuvia Asteraksen historiasta, pokaalit ja muut palkinnot olivat näyttävissä vitriineissä samoin kuin vastustajajoukkueiden viirit.

Eivätkä ne olleet missään vip-tilojen perukoilla piilossa, vaan kaiken yleisön nähtävänä. Stadion henki jalkapallokulttuuria ja – historiaa.

Rovaniemen Keskuskentän pian valmistuva uusi katsomo voisi olla tässä asiassa edelläkävijä Suomessa, sillä seurojen historia näkyy huonosti hienoillakin kotimaan areenoilla.

Käytäville voisi laittaa näyttävästi esille valokuvia ja muistoja RoPSin maineikkaasta historiasta sekä palkinnot kaiken kansan katseltavaksi.

Esimerkiksi Olympique de Marseillen ja Auxerren viirien paikka ei ole pahvilaatikossa pölyisessä autotallissa, vaan uuden katsomon käytävillä. Esimerkiksi kuinka hienolta näyttäisi valtavan suuri valokuva Steven Polackin maalista Vllaznia Shkoderia vastaan, tai Enzo Scifon tuuletuksesta? Juliste Aleksandr Kokon cup-mestaruuden ratkaisseesta osumasta henkisi nykypäivän EuRoPSia. Listaa voisi jatkaa pitkään, niin upea rovaniemeläisseuran historia on. Mausteeksi non-stoppina pyörivä video RoPSin suurista hetkistä. Pieniä asioita toteuttaa käytännössä, mutta suuria asioita RoPSille ja Rovaniemen jalkapallolle. Näin uudelle Keskuskentälle siirtyisi jalkapallokulttuurin henki.

Keskuskenttä on rovaniemeläisen jalkapallon pyhättö. Siellä olisi sijansa kaikkien paikallisten seurojen historian vaiheille. Ei tarvitse pelata Veikkausliigaa tai europelejä, ansaitakseen paikan paikallisella stadionilla.

Vaadin, että futiskulttuuri saa arvoisensa sijan uudessa katsomossa! Tällaisia ajatuksia syntyy matkalla jalkapallokulttuurimaassa.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 2395 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227