maanantai, 28 heinäkuu 2014 07:59

Liigakakkonen Lahti selätti kuntopuntarikärjen

RoPSin toppari Jarkko Lahdenmäki murehtii menetettyjä pisteitä. Erotuomari Marko Grönholm perusteli pelin jälkeen puhaltamatta jääneitä käsivirheitä. RoPSin toppari Jarkko Lahdenmäki murehtii menetettyjä pisteitä. Erotuomari Marko Grönholm perusteli pelin jälkeen puhaltamatta jääneitä käsivirheitä. Kuva: Jussi Leinonen

RoPSia ja kauden ennätysyleisöä (2206) rangaistiin jälleen erikoistilanteesta.

Rovaniemen Palloseuran kauden ennätysyleisö, 2206 maksanutta, ei saanut toivomaansa sunnuntai-illan Veikkausliigan ottelussa FC Lahtea vastaan. Liigakakkonen selätti kuntopuntarin kärkijoukkueen toppari Jani Tanskan erikoistilanne maalilla 0-1 (0-0).

Ottelun ainoa osuma syntyi 50. minuutilla Hassan Sesayn vapaapotkusta, jonka Tanska sipaisi päällään tolpan kautta sisään. Tanska oli tilanteessa Jarkko Lahdenmäen mies. Muuten erinomaisen pelin pelannut rovaniemeläistoppari ei onnistunut pallon lentoa katkaisemaan.

RoPSille on tehnyt viime peleissä erikoistilanteista useampikin osuma, joten niiden puolustamiseen on syytä keskittyä jatkossa.

– Meillä menikin pitkä pätkä, jolloin pystyimme tilanteet puolustamaan, huomioi valmentaja Juha Malinen.

RoPSin etsikkoaika oli ottelun 20 ensimmäistä minuuttia, jolloin sinipaidat valssittivat Lahtena mennen tullen. Tekopaikoista ei vain kukaan saanut palloa Henrik Moisanderin selän taakse.

– Juomataukoon asti peli kulki. Sen jälkeen vastustajan vahvasti puolustusvoittoinen ryhmä alkoi saada otetta ja oma peli meni vaikeaksi, Malinen myönsi.

FC Lahden puolustuspeli oli lopulta se, joka vierasvoiton ratkaisi. Topparipari Tanska - Pyry Kärkkäinen sekä laitapakit Mikko Hauhia ja Hassan Sesay hoitivat tehtävänsä säntillisesti eikä RoPSille paljon saumoja jäänyt. Edessä aurasivat vielä Henri Toivonmäki ja Matti Klinga syöttösuuntia pois.

RoPSin paras tekopaikka siunaantui vasta neljä minuuttia ennen täyttä aikaa vapaapotkusta. Kapteeni Antti Okkonen tulitti lujaa, mutta ylärimaan.

– Tappiosta huolimatta pelissä on menty eteenpäin. Tämä oli joukkueelta urhoolinen suoritus kaiken matkustelun jälkeen. Loppuvaiheessa bensa oli jo vähissä, Malinen huomioi.

FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas totesi RoPSin vieneen avausjaksoa, kun oman joukkueen liike jäi heikoksi.

– Toisella jaksolla olimme yhtenäisempi joukkue. Sekin kertoo joukkueen vahvuudesta, kun heikommallakin pelillä saadaan pinnoja.

Europelien itseluottamusta kohottava vaikutus näkyi varsinkin toppari Jarkko Lahdenmäen otteissa. Hän piti aina vaarallisen brassin Rafaelin pois tilanteista.Obiloria tuuranneen toisen topparin Ndukakun otteissa näkyi pelaamattomuus.

Yleisökin sai toivomansa vaihdon pelin 70. minuutilla kun Emenike korvasi Sainey Nyassin . Valitettavasti Emeniken vaikutus pelin kulkuun oli nolla. Vaihdoilla ei muutenkaan saatu uutta rytinää peliin.

RoPSin sunnuntain kotiottelua seurasi kauden ennätysyleisä vaikkei keskuskentän pääkatsomo ollut enää käytössä. (Kuva: Jussi Leinonen)

Ropsilaisittain jäi jossittelua kahdesta FC Lahden selvän näköisestä käsivirheestä. Erotuomari Marko Grönholmin mukaan molemmat laukaukset käteen tulivat sen verran läheltä, ettei niistä rankkaria voinut tuomita.