ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 02 elokuu 2014 11:48

RoPS syö kalakukkoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Arvioidut aloituskokoonpanot Arvioidut aloituskokoonpanot

Mikä peli? RoPS – Kuopion Palloseura, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 3.8. klo 18.30

Asetelma? RoPS hävisi FC Lahdelle vaikka dominoi ottelun alkua. Takaisku tuli jälleen erikoistilanteesta, joiden puolustamista RoPSin on parannettava. Tankkien tyhjeneminen ottelun edetessä menee pitkälle europelien piikkiin. RoPS taistelee vielä jopa liigan nelossijasta, joten KuPS on yksi päävastustajista, vallankin, kun joukkueet kohtaavat viikon päästä uudelleen Kuopiossa. Perinteikkään seuran puikkoihin hypännyt Marko Rajamäki on tehnyt loistokasta tulosta, ja joukkue pelaa pitkälle savolaisten ihailemaa pallonhallintapeliä. ”Rapan” komennossa joukkue on noussut putoamiskurimuksesta mitalituoksinaan. KuPSin suoritusvarmuus on viime aikoina hieman heilahdellut, edellisellä kierroksella viisi maalia omissa vajaalla pelannutta MyPaa vastaan oli noloa. Kova ja intensiivinen peli, jossa RoPS on lievä suosikki.

Seuraa heitä! KuPSin entiset RoPSilaiset veskari Tomi ”Psyko” Maanoja ja tasapainottava keskikenttäpelaaja Ebrima Sohna.

Maanoja palasi viime kaudella Rovaniemellä Suomen eliittivahtien joukkoon. ”Psyko” siirtyi kauden jälkeen Kuopioon, mutta huhuja Savoon lähdöstä liikkui jo kesken sesongin. Tämä ”flirttailu” on monien kannattajien mielessä, ja veskari saanee Keskarin yleisöltä lämpimän vastaanoton. Maanoja on pelannut ailahtelevaisen kauden, huippuotteiden joukkoon on mahtunut helppoja virheitä.

Ebrima Sohma pelasi Rovaniemellä kaudella 2012. Gambialainen on pallovarma pelaaja, joka on erinomainen rikkoja, mutta pystyy myös rakentamaan peliä. Sohna on KuPSin tärkeimpiä pelaajia.

Oho! RoPSia on perinteisesti morkattu muukalaislegioonaksi, mutta näille puheille ei ole enää katetta. Tällä kaudella joukkueen avauskokoonpanossa on ollut keskimäärin kolme ulkomaalaista. Hyvää juniorityötä tekevällä KuPSilla ulkomaanapuja on avauksessa yleensä 6–7.

Poissaolot? KuPSilta poissa ovat Jussi Kujala, Juuso Korhonen ja Joonas Pöntinen. RoPSin Janne Saksela on edelleen toipilas ja Olli Pöyliö telakalla. Obilorin ja Niki Otarun pelikunto on arvoitus.

Arvio? RoPS on hyvässä lyönnissä ja palautunut europeleistä. KuPS on kova vastus, mutta toinen perättäinen pistemenetys, saati tappio kotikentällä olisi yllätys. Isännät ottavat niukan voiton.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 895 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227