maanantai, 11 elokuu 2014 08:26

RoPSille tappio - Lahdenmäki sairaalaan

RoPSin topparin Jarkko Lahdenmäen vakava loukkaantuminen pysäytti Kuopion ottelun varttitunniksi. Lahdenmäkeä hoidettiin ensin kentälle ennen siirtoa ambulanssilla sairaalaan. Toinen toppari Obilor kertaa tapahtumaa. RoPSin topparin Jarkko Lahdenmäen vakava loukkaantuminen pysäytti Kuopion ottelun varttitunniksi. Lahdenmäkeä hoidettiin ensin kentälle ennen siirtoa ambulanssilla sairaalaan. Toinen toppari Obilor kertaa tapahtumaa. Kuva: Jaakko Heiskanen

Rovaniemen Palloseuralle tuli sunnuntaina surullinen matka Savon pääkaupunkiin. Kuopion Palloseura kuittasi viikon takaisen tappion 1-0 (1-0) voitolla ja lisäksi rovaniemeläisten lupaava toppari Jarkko Lahdenmäki vietiin sairaalaan ambulanssilla heti puolentoista minuutin pelin jälkeen.

RoPS-toppari loukkasi Kuopion kolarissa poskensa ja hampaitakin hajosi.

Lähdenmäen loukkaantuminen tapahtui kulmurin jälkitilanteessa. KuPSin maalin takatolpalla Lähdenmäki ja KuPSin Toni Markic taistelivat ilmatilan herruudesta. Miesten päät kolahtivat yhteen vauhdikkaassa tilanteessa ja molemmat jäivät makaamaan kentän pintaan. Parin kolmen minuutin kuluttua Markic nousi polvilleen ja siitä ylös, mutta Lahdenmäki jäi ensin liikkumattomaksi taju kankaallla.

Muutaman minuutin jälkeen Lahdenmäki hoippuroi pystyyn, mutta kaatui heti takaisin. Ensiapua oli antamassa neljä miestä, jotka joutuivat painamaan loukkaantunutta maahan, peläten, että niskanikamat olisivat vahingoittuneet.

Molemmat miehet pistettiin ensin ambulanssiin, mutta Markic pääsi vielä pikaisen tarkastuksen jälkeen pelikentälle.

– Poski miehellä kuului olevan sisässä ja pahasti turvoksissa. Hän kävi kuvauksessa ja hampaitakin kuului vahingoittuneen, valmentaja Juha Malinen kertoi.

– Lahdenmäki rauhoittui ambulanssissa ja sairaalassa hän pyysi jo oman kännykkänsä. Mukana oli miehen sisko, joka kertoi dignoosin olevan aivotärähdys ja ilmeisesti häntä tarkkaillaan ainakin yön yli, Malinen jatkoi.

Otteluassa RoPS pääsi niskan päälle aggressiivisella prässipelillään, mutta puutteita oli viimeistelyssä. Ensimmäisellä puoliajalla parhaat maalintekopaikat olivat Simo Roihalla ja pirteästi vasemmalla laidalla pelanneella Sainey Nyassilla.

Nyassi pääsi parikin kertaa laukomaan vaarallisesti, mutta loistavasti pelannut KuPSin maalivahti Tomi Maanoja torjui hienosti.

Ratkaisumaali syntyi ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla. Erotuomari antoi lisäaikaa loukkaantumisten johdosta 12 minuuttia ja vain minuutti ennen päätösvihellystä liigadebytantti, 16-vuotias Ilmari Niskanen pääsi tälläämään Ats Purjeen syötöstä pallon alanurkkaan Saku-Pekka Sahlgrenin ohi.

Toinen puoliaika oli myös RoPSin hallintaa. Keskikentällä kippari Antti Okkonen jakeli palloa hyökkääjille, mutta sieltä ei ratkaisijoita vain löytynyt.

– Prässipeli onnistui hyvin ja mielestäni joukkue pelasi hienosti. Selkeä puute oli Aleksander Kokon ja Mika Mäkitalon poissaolot. Selkeä puute oli hyökkäyspäässä myös johtajuuden puute. Alussa näytti, että meillä olisi ollut jopa suurvoiton ainekset, mutta näin kävi. Meillä oli nyt todellinen hyökkääjäongelma, päätteli Malinen.

RoPSin etelän turnee jatkuu keskiviikkona Lahdessa kovassa vireessä olevan FC Lahden vieraana. Välipäivät joukkue viettää ja harjoittelee Vierumäen urheiluopistolla.

KuPS-RoPS 1-0 (1-0)
Tilastot Maalit: 45. Ilmari Niskanen (Ats Purje) 1–0.
Erotuomari: Petri Viljanen.
Yleisöä: 2472.
RoPS: Saku-Pekka Sahlgren, Lassi Nurmos, Jarkko Lahdenmäki (12. Ndukaku Alison), Faith Obilor (v), Juuso Majava, Ville Saxman, Sainey Nyassi (v), Simo Roiha (61. Jani Virtanen), Antti Okkonen, Nicholas Otaru (81. Janne Saksela), Jamal Gay.