Bussi hajosi, joukkue ei

Ndukaku Alison teki RoPSin avausmaalin FC Lahtea vastaan. Ndukaku Alison teki RoPSin avausmaalin FC Lahtea vastaan. Kuva: Jussi Leinonen

Etelän leiriä Vierumäen urheiluopistolla Kuopion pelinsä jäljiltä viettäneen Rovaniemen Palloseuran bussi hajosi jo liigaotteluun Lahteen lähdettäessä, mutta joukkueelle ei käynyt samoin.

RoPS laukoi 100-prosenttisella tarkkuudella kaikki neljä vetoaan lahtelaismaaliin asti.

Juuri seuraennätykseen eli viiteen peräkkäisvoittoon yltänyt ja kauden aiemmissa kotipeleissään vastustajalle maksimissaan yhden maalin antanut FC Lahti romahti RoPSin isäntänä tappioon 3-4 (0-2).

– Olemme pelanneet viime aikoina hyvin, mutta nyt hyvä meininki kantoi voittoon asti, hehkutti kauden maalitilinsä 0-2-osumallaan avannut laitapakki Ville Saxman.

– Ehdimme matkustaa Vierumäeltä vain kaksi kilometriä. Jotenkin kuitenkin ajattelin, että bussin hajoaminen saattoi aiheuttaa joukkueeseen positiivista värinää, korosti RoPS-luotsi Juha Malinen ennen junaan kiirehtimistä.

– Ihan turvalliseltahan seurabussilla matkustaminen on tähän asti tuntunut, ja onneksi löysimme nopeasti viisi taksia, Saxman kuittasi.

Tapahtuman takia Lahden ottelu käynnistettiin kuitenkin varttituntia muita pelejä myöhemmin.

Isännät vyörittivät avausjaksolla peräti yhdeksän kulmapotkua, mutta RoPSin puolustus kesti. Samalla Ndukaku Alison puski 9. minuutilla Juuso Majavan keskityksen verkkoon ja Saxman kävi laukomassa upeasti alanurkkaan Jamal Gayn tarjoamasta seinäsyötöstä.

Osumat olivat molemmille tekijöilleen kauden ensimmäiset. Saxmanin maali sekoitti Lahden rivit yli varttitunniksi. Isäntien sekoilut päättyivät keskikentän pohjalla pelanneen Hafid Salhin hyvästeihin Suomen kentille. Hollantilainen kiukutteli aikansa, syötteli päättömästi ja painui vaihtoon otettuaan valmentajalle protestoiden suoraan kohti pukukoppia.

– Onneksi selvisimme lahtelaisten pyörityksessä ilman takaiskuja, korosti Saxman pääsystä tauolle nollapelillä.

Loppulukemat
hämäävät. RoPS johti alle 50 minuutissa 3-0. Sainey Nyassi juoksi heti toisen puoliajan alkuun karkuun kentälle tulleelta Petri Pasaselta.

Ottelun ainoa kahden maalin tekijä Rafael nosti lahtelaiset näennäiseen kiriin taito-osumillaan, mutta Niki Otarun keskityksen maaliin 85. minuutilla (2-4) puskenut Gay lopetti pyristelyt.

FC Lahti luuli juuri päässeensä HJK:n imuun kärkipaikoilla. Isännät olivat kulmapotkuissa edellä 14-5 ja laukauksissa 12-4. Lahtelaisvahti Henrik Moisander ei siis torjunut kertaakaan.

– Edes kulmien irtopallot eivät pomppineet meille. Ehkä siitä on myöhemmin iloa, että Rafael pääsi taas maalien makuun, kommentoi lahtelaisvalmentaja Toni Korkeakunnas.

FC Lahti–RoPS 3–4 (0–2)
FC Lahti: Henrik Moisander; Pyry Kärkkäinen (v), Jani Tanska (46. Petri Pasanen), Markus Joenmäki, Mikko Hauhia; Hafid Salhi (32. Eero Korte), Henri Toivomäki (74. Kimmo Hovi); Loorents Hertsi, Rafael, Hassan Sesay (v); Ariel Ngueukam.
RoPS: Saku-Pekka Sahlgren (v); Ville Saxman, Faith Obilor, Ndukaku Alison (84. Antti Peura), Juuso Majava (54. Janne Saksela); Antti Okkonen (v), Mika Mäkitalo; Niki Otaru, Jamal Gay, Sainey Nyassi; Jani Virtanen (72. Simo Roiha).