ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 27 syyskuu 2014 10:15

RoPSin motivaatio kantaa!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan.

Mikä peli?
RoPS – Myllykosken Pallo, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 28.9. klo 17.00.

Asetelma?
RoPS kärsi toisen peräkkäisen tappionsa maanantaina Jarolle. MyPa on alkukauden lennon jälkeen romahtanut odotetulle tasolleen ja voittanut kuudesta viimeisestä pelistään vain yhden.

Lisäksi koko seuran talous on niin pahasti hunningolla, että koko edustusjoukkueen jatko on vaakalaudalla. Tunnelmat kouvolalaisleirissä ovat siis epävarmat.

RoPS ei ole vakuuttanut tuloksellisesti viime kierroksilla, mutta on silti tämän ottelun suosikki.

Seuraa näitä!
Juha Malinen ei löytänyt maanantaina keinoja Alexei Eremenkon viiden miehen puolustuslinjan päälle rakennetun tiiviin joukkuepuolustuksen murtamiseen. RoPSin hyökkäyspeli onkin ollut hyökkäyskolmanneksella helposti ennakoitavaa, variaatioiltaan köyhää ja staattista.

Pallo kyllä liikkuu mieheltä toiselle, mutta murtautumisvaihe jää usein haaveeksi. Pallottomien pelaajien liike ei ole riittävää repimään aukkoja vastustajan puolustukseen. Liian usein joukkue ajautuu tilanteeseen, jossa ratkaisusyöttö on epätoivoinen rääpäisy. Pallo palautuu jatkuvasti pohjapelaaja Antti Okkoselle joka yrittää ratkaista tilanteen pitkällä syötöllä.

Hyökkäyspelin viimeisellä kenttäkolmanneksella on parannuttava, tai sijoitus romahtaa tasaisessa sarjassa tavoitteita reilusti alemmaksi ja kaudesta jää lopulta karvas sivumaku.

Loppukauden otteluissa motivaatiotekijät näyttelevät suurta roolia. RoPSilla on mahdollisuudet parhaaseen sijoitukseensa liigassa tällä vuosituhannella. Siinä pitäisi olla riittävästi porkkanaa! RoPS on seura, joka on vasta uudelleen vakiinnuttamassa asemansa liigassa, joten sillä täytyy riittää motivaatiota taistella jokaisesta sijoituksesta, vaikka europaikat ovat karanneet eikä pelkoa tippumisesta ole.

Oho!
RoPSin joukkueessa monella on vahva MyPa-tausta. Juha Malinen toimi päävalmentajana Myllykoskella, jossa hän saavutti yhden hopean ja kolme pronssia. Kakkosvalmentaja Vesa Tauriainen ylsi MyPan kakkosluotsina Suomen mestaruuteen. Kouvolalaisjoukkueessa ovat pelanneet Antti Okkonen ja Ville Saxman.

Poissaolot?
RoPSin terveystilanne on hyvä ja sivussa ovat vain pitkäaikaispotilaat. MyPan lasaretissa ovat Pekka Sihvola, Sasha Anttilainen, Toni Lindberg ja Kassiano Soares.

Arvio?
MyPa on parantanut puolustuspeliään, joten ottelusta tuskin tulee maalijuhlia. Lopputuloksena kotivoitto.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1105 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227