Uutiset

Miehet

keskiviikko, 08 lokakuu 2014 08:33

RoPSin Pöyliö ja Nurmos ”Pikkuhuuhkajiin”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lassi Nurmos ja Olli Pöyliö pelaavat viikonvaihteen Ruotsi-maaotteluissa. Lassi Nurmos ja Olli Pöyliö pelaavat viikonvaihteen Ruotsi-maaotteluissa. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigajoukkueen pelaajia on nimetty maajoukkuekomennuksille. Nuorukaiset Lassi Nurmos ja Olli Pöyliö saivat tiistaina kutsun alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Patrick Bantamoi Sierra Leonen A-maajoukkueeseen karsintapeleihin.

Parhaillaan varusmiespalvelustaan Santahaminan urheilujoukoissa suorittavat jalkapalloilijat edustavat Suomea Ruotsia vastaan käytävissä kahdessa maaottelussa. Ottelut pelataan perjantaina 10.10 Uppsalassa ja sunnuntaina 12.10 Gimossa.

Jo aiemmin maalivahti Patrick Bantamoi nimettiin synnyinmaansa Sierra Leonen A-maajoukkueeseen Afrikan mestaruusturnauksen karsintaotteluihin.

”Pikkuhuuhkajien” päävalmentajaTommi Kautonen joutui täydentämään joukkuetta loukkaantumisten takia, ja RoPSin pojille avautui mahdollisuus maaotteluihin takaoven kautta. Laitapuolustaja Nurmos on pelannut tällä kaudella 15 liigaottelua, ja keskikenttäpelaaja Pöyliö 13 matsia. Molemmat ovat olleet mukana nuoremmissa poikamaajoukkueissa, mutta kutsu U20-joukkueesseen on ensimmäinen.

– Olin mukana maajoukkueessa Seinäjoen Komia-halliturnauksessa, mutta tämä on ensimmäinen kutsu viralliseen U20-maaotteluun, AC Oulussa junnuoppinsa saanut Nurmos kertoo.

– Kyllä tämä tuli ihan puskista, iloinen Pöyliö nauraa.

– Tarkoitus on haistella maajoukkuetunnelmaa ja antaa hyviä näyttöjä. Minulla ei ole tältä kaudelta kovin paljon pelejä alla, joten on tosi hyvä päästä pelaamaan kovia otteluita.


Pöyliö on Kemijärven Pallo-55:n kasvatti. RoPSiin hän siirtyi aloitettuaan Ounasvaaran urheilulukion.

RoPSin pelaajien ja varsinkin pitempään RoPSin juniorimyllyssä kasvaneiden poikien valinnat ”Pikkuhuuhkajiin” ovat harvinaisia. Viimeksi alle 20-vuotiaiden maaotteluja pelannut RoPSin kasvatti on Janne Turpeenniemi, joka oli maajoukkueessa 2008 ja 2009.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen on mieleissään suojattiensa maajoukkuekutsusta.

– Tämä on RoPSin kannalta tärkeää. Meillä pitää olla jatkossa yhä enemmän pelaajia, joista maajoukkueiden valmentajat ovat kiinnostuneita. Juuri nämä valinnat sopivat tulevaisuuden RoPSin kuvioihin, Malinen linjaa.

– Nurmos on pelannut nuoreksi mieheksi hyvän debyyttikauden liigassa. Pöyliö pelasi alkukaudella paljonkin, mutta sitten loukkaantuminen katkaisi kauden. Jos heillä olisi enemmän liigapelejä alla, olisi heidät valittu jo ensimmäisten joukossa, päävalmentaja arvioi.

Patrick Bantamoi nimettiin Sierra Leonen joukkueeseen, joka kohtaa Kamerunin kahdesti vieraskentällä. Sierra Leonessa ei voi pelata ebola-epidemian takia.

Suomen joukkue

Suomen U20-maajoukkue kohtaa Ruotsin perjantaina 10.10. Uppsalassa ja sunnuntaina 12.10. Gimossa:

Pelaajat: Otso Virtanen, IFK Mariehamn, Dániel Kollár, FC Honka, Dani Hatakka, FC Honka, Jerry Voutilainen, KuPS, Joel Mero, VfL Borussia Mönchengladbach, Sauli Väisänen, AIK Solna, Mikko Viitikko HJK, Patrick Aaltonen, HIFK, Armend Kabashi, FC Honka, Robert Taylor, JJK, Moshtagh Yaghoubi, FK Spartaks, Nnaemeka Anyamele, FC Honka, Lassi Nurmos, RoPS, Glen Kamara, Arsenal FC, Olli Pöyliö, RoPS, Matias Ojala, AC Oulu, Simon Skrabb, Åtvidabergs FF, Pyry Soiri, MYPA, Youness Rahimi, FC Honka, Kimmo Hovi, FC Lahti, Juho Salminen, FC Inter, Robin Sid, IFK Mariehamn.

Päävalmentaja: Tommi Kautonen.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1242 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi