sunnuntai, 15 maaliskuu 2015 10:10

RoPS Liigacupin finaaliin!

Faith Friday Obilor, Abdou Jammeh ja RoPSin joukkue taistelivat voiton Ilveksen kotiluolassa. Faith Friday Obilor, Abdou Jammeh ja RoPSin joukkue taistelivat voiton Ilveksen kotiluolassa. Kuva: Tomi Vuokola

Rovaniemen Palloseura selvitti toisen kerran seurahistoriassaan tiensä Liigacupin loppuotteluun. Napapiiriläiset kaatoivat välierässä Ilveksen täyteen ahdetussa Tampereen Pirkkahallissa maalein 1-2.

Loppuottelu pääsiäislauantaina ”Keskarilla”.

RoPSin maalit tekivät jo toistamiseen testijaksollaan onnistunut kroaattikärki Vilim Posinkovic ja Janne Saksela. Ilveksen maalista vastasi Bright Emmanuel Ihionu. RoPS piti pelissä riittävästi komentoa, ja ansaitsi voittonsa.

Finaalissa RoPS kohtaa Helsingin Jalkapalloklubin, joka kaatoi reservijoukkueellaan Helsingin IFK:n

– Pallollinen pelimme oli aika vahvaa etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Molemmilta puuttui puolenkymmentä tärkeää pelaajaa, mutta se näkyi enemmän Ilveksellä, RoPSin tyytyväinen päävalmentaja Juha Malinen kertoi.

Pelin kuudennellatoista minuutilla RoPS hyökkäsi nätisti, ja sahasi muutamalla siirrolla Ilveksen ryhmityksen palasiksi. Jean Friolin Nganbe Nganbe odotti maltilla miehiä lisää mukaan hyökkäykseen. Kymppipaikalle häärinyt taitava kamerunilainen toimitti pelivälineen maalille, josta Saksela jatkoi pallon Posinkovicille, joka vippasi kuulan kantapäällään ohi Ilves-veskari Mika Hilanderin.

Pian maalin jälkeen pallokontrolli siirtyi yhä enemmän RoPSille, ja joukkue pystyi ajoittain näyttävästi liikuttelemaan palloa. Ilveksen hajanainen prässi ei päässyt kunnolla kiinni RoPSin rakenteluun.

Puolen tunnin kohdalla Nganbe Nganbe loukkasi pahan näköisesti polvensa ja hänet jouduttiin kärräämään paareilla kentältä. RoPS pelasi hetken vajaalla, ja Ilves hyödynsi tilanteen. Nigerialainen testimies Ihionu puski hyvän keskityksen voimalla häkkiin.

RoPSia kolme edellistä kautta edustanut Emenike tuntuu sopivan Ilveksen päävalmentajan Keith Armstrongin sapluunaan, ja nopea pikakiituri nousi moneen otteeseen vaarallisesti vasemmalta laidaltaan ja hätyytteli RoPS-maalia.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla RoPSia aiemmin peräti neljän kauden ajan edustanut Mika ”Lada” Lahtinen joutui RoPS-puolustuksen kaltoin kohtelemaksi lähellä kuudentoista rajaa. Tilannetta seuranneen vaparin Emenike laukoi hienosti, mutta Tomer Chencinski venyi paraatipelastukseen.

RoPS tuli toiselle puoliajalle virtaa täynnä. Joukkue hankki heti kulmapotkun, ja 48. minuutilla Saksela pommitti komean laukauksen noin kahdestakymmenestä metristä Ilves-kaapin vasempaan yläpesään. Maalin jälkeen ote oli RoPSilla, mutta Ilves iski ajoittain vaarallisesti vastaan.

Lahtisella oli loistopaikka, mutta erinomaisen ottelun pelannut Chencinski ehti laukauksen tielle.

Ottelun loppua kohden Ilves otti yhä enemmän riskejä, ja RoPS pystyi luomaan paikkoja. Esimerkiksi kärkimies Michael Ibiyomilla oli avotontti naulata peli, mutta Hilander veti pitemmän korren tilanteessa.

– Joukkuepuolustaminen oli hyvällä tasolla, mutta henkilökohtaisella tasolla annoimme liikaa tilaa Ilveksen hyville keskittäjille Emenikellle ja Lahtiselle, Malinen analysoi.

Nganbe Nganben vamma pisti valmentajan vakavaksi.

– Lähtökohtaisesti kausi on ohi. Saatamme joutua hankkimaan vielä vasenjalkaisen pelaajan.

Liigacupin finaaliin Malinen lähtee ”pääsiäismielellä”.

– On hienoa tarjota tällainen tapahtuma urheilukaupungin ihmisille. Toivottavasti katsomossa on paljon noita-akkoja ja -ukkoja.

Ilves-RoPS 1-2 (1-1)

Maalit: 16min. 0 – 1 Vilim Posinkovic, 31 min. 1 – 1 Bright Emmanuel Ihionu, 48 min. 1 – 2 Janne Saksela.

RoPS 3-4-1-2: Tomer Chencinski; Abdou Jammeh-Obilor-Jarkko Lahdenmäki (v.Simo Roiha); Janne Saksela-Antti Okkonen-Tomas Hradecký (v. Lassi Nurmos)-Juha Pirinen; Jean Fridolin Nganbe Nganbe (v. Olli Pöyliö); Michale Ibiyomi-Vilim Posinkovic (v.Tommi Haanpää).

Entä sitten? RoPS kohtaa Liigacupin finaalissa Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu pelataan lauantaina 4.4. Rovaniemen Keskuskentällä.