ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 maaliskuu 2015 08:40

RoPSille voitto Tallinnasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mika Mäkitalo teki avausmaalin. Mika Mäkitalo teki avausmaalin. Kuva: Pekka Aho

Liigacupin finaaliin ja Veikkausliigaan valmistautuva Rovaniemen Palloseura kohtasi virolaisen Floran harjoitusottelussa Tallinnassa perjantaina. Ottelu päättyi RoPSille lukemin 0–2. RoPSin maalit niittasivat Mika Mäkitalo ja Michael Ibiyomi.– Tämä oli lyhin mahdollinen ulkomaanreissu, mutta tärkeä. Kaikki aika, minkä vietämme yhdessä joukkueen kanssa erilaisissa olosuhteissa kasvattaa joukkuetta, RoPSin tyytyväinen päävalmentaja Juha Malinen kertoi.

– Reissussa olemme pitäneet palavereja erilaisista pelitavoistamme monista eri näkökulmista. Pelaajat ovat myös antaneet kirjallista palautetta, joka on hyvä lisä normaalien video- ja ottelupalaverien päälle, Malinen jatkaa.

Flora on virolainen suurseura, joka on voittanut maansa mestaruuden yhdeksän kertaa. Flora on aloittanut kuluvan kauden Viron pääsarjan Meistriliigan erinomaisesti ja voittanut kolme ensimmäistä peliään. Joukkueessa pelaa viime kauden Suomi-futiksen sensaatio Sakari Tukiainen . Atlantista edustanut Tukiainen ampui Kakkosen kaikkien aikojen maaliennätyksen 40 häkkiä 27 ottelussa.

Itse ottelu sujui pitkälle RoPSin käsikirjoituksen mukaan.

– Yritimme etsiä lisää tiiviyttä puolustuspeliin ja hakea hetkiä, jolloin iskemme aggressiivisesti. Muoto pysyi hyvin tiiviinä, mutta pallollista peliä sateen liukastama kenttä vaikeutti. Ajoittain onnistuimme hyvin ja saimme aikaan laukauksia sekä erikoistilanteita, päävalmentaja kertasi ottelun kulkua.

Mika Mäkitalo ampui avausmaalin komeasti vapaapotkusta.


Toisella puoliajalla RoPS suoritti runsaasti vaihtoja, mutta peli vain parani.

– Toisella puoliajalla saimme pelistä yhä paremman kontrollin ja pystyimme jopa lepäämään pallon kanssa. Sitä olenkin hakenut koko harjoituskauden ajan, Malinen tuumi. Railakkaasti rymistellyt Ibiyomi onnistui maalinteossa ja ratkaisi ottelun. Flora oli pelissä alakynnessä, mutta sai kuitenkin aikaan joitakin vaarallisia hyökkäyksiä. RoPS-maalia kohti joukkue pääsi ampumaan vain kahdesti.

– Kentällä kävivät kaikki pelaajat Aleksandr Kokkoa ja Juuso Majavaa lukuun ottamatta. Mäkitalo oli ensimmäistä kertaa avauksessa ja Ville Saxman pelasi tälle kaudella ensimmäiset minuuttinsa. Terveystilanne juuri kauden alla näyttää hyvältä, Malinen summasi.

Floran kokoonpanosta puuttui muutamia pelaajia maaottelukomennusten takia. Kolme pelaajaa on Sveitsissä EM-karsintaottelussa, ja miehiä on lisäksi U 21 maajoukkueen mukana. Myös RoPSin ”Mosa” Yaghoubi on kipparoimassa Suomen U 21 maajoukkuetta, joka kohtaa sunnuntaina vieraissa Luxemburgin.

Tallinnan reissulla RoPS valitsi myös kapteenistonsa. ”Päällikkönä” jatkaa Antti ”Suke” Okkonen ja hänen adjutantteinaan maalivahti Tomer Chencinski , Kokko ja Jarkko Lahdenmäki.

RoPSin harjoituskausi on sujunut hienosti. Joukkue on hävinnyt talvikaudelle vain yhden pelin, Liigacupin avausmatsin HJK:lle Oulussa 13.2.

FC Flora–RoPS 0–2 (0–1)

Maalit: 33 min 0–1 Mika Mäkitalo, 74 min 0–2 Michael Ibiyomi.

RoPS: 3-4-1-2: Tomer Chencinski; Abdou Jammeh (v. Ville Saxman)-Obilor-Jarkko Lahdenmäki; Janne Saksela (v.Tommi Haanpää)-Antti Okkonen-Tomas Hradecký (v. Olli Pöyliö)-Juha Pirinen (v. Simo Roiha); Mika Mäkitalo (v .Iiro Vanha); Michale Ibiyomi – Vilim Posinković (v. Lassi Nurmos)

RoPS kohtaa seuraavaksi harjoitusottelussa IFK Luleån 1.4. Keskuskentällä.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1136 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227