ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 02 huhtikuu 2015 08:44

Kansainvälisiltä kentiltä tuttu ”partavaahto” erotuomareiden avuksi Veikkausliigaotteluihin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Veikkausliigan avaustilaisuudessa esiteltiin muutamia uudistuksia erotuomaritoimintaan. Kansainvälisiltä kentiltä tuttu vapaapotkuspray on käytössä alkavalla kaudella.”Partavaahtoa” käytetään, kun vapaapotku tuomitaan rangaistusalueen lähellä eikä sitä antava joukkue näytä haluavan antaa nopeaa vaparia. Erotuomari merkitsee pallon paikan spraylla ja sen jälkeen mittaa muurin vähimmäisetäisyyden perinteisesti askelin. Erotuomari määrää muurin vähimmäispaikan 9,15 metriä ja merkitsee paikan vaahdolla. Jos pelaajat pyyhkivät tai poistavat vaahdon, seuraa kyseiselle pelaajalle varoitus.

Jatkossa erotuomarin varusteisiin kuuluu myös kätevänkokoinen nauhoituslaite, jolla pyritään turvaamaan erotuomareiden oikeusturva kiistatilanteissa. Laite nauhoittaa ääntä puskuriin koko ottelun ajan. Jos erotuomari arvelee jonkin tilanteen ”kuumenevan”, hän painaa nauhurin päälle, jolloin laite purkaa puskurista ja tallentaa edellisen 30 sekunnin äänet sekä seuraavan minuutin äänet. Nauhoituksella voidaan jälkikäteen todistaa, mitä kentällä on puhuttu ja sanottu.

Erotuomaritoiminnassa kiinnitetään myös huomiota maalien juhlintaan. Provosoiva maalin tuulettaminen ja juhlinta esimerkiksi vastustajajoukkueen kannattajien edessä on tuomittavaa. MS

© 2015 Lapin Kansa

Luettu 581 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227