ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 huhtikuu 2015 09:17

Super-Klubi taas Keskuskentälle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS – Helsingin Jalkapalloklubi, Veikkausliigan ottelu Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 12.4. klo 17.00.

Asetelma?

Liigacupin finaalin uusintaottelu Veikkausliigan avauskierroksella. HJK näytti pääsiäislauantaina olevansa pelottavan vahva ja vielä ennakoituakin kovempi joukkue.

Helsinkiläisryhmässä on lukuisia kansainvälisen tason pelaajia, ja se tulee nytkin suosikkina pisteiden hakuun. Vastustajalta vaaditaan ”Pöljä päivä” Klubin kaatamiseen. RoPSin on vältettävä takaiskuosuma ottelun alussa, sillä Klubi pelaa erittäin kypsästi johtoasemassa. Mitä pidemmälle ottelu etenee tasanumeroissa, kasvavat RoPSin mahdollisuudet jopa voittoon, sillä HJK ei suosiolla tyydy tasapeliin. HJK:n nostaessa pakkaansa, aukeaa RoPSille vastahyökkäyspaikkoja.

Seuraa näitä!

Lc-finaalissa RoPSin kolmen topparin puolustuslinja oli vaikeuksissa HJK:n kääntäessä peliä nopeasti. Hyökkäyssuuntaan wingbackit pelasivat käsijarru päällä pelätessään Klubin hyödyntävän selustaan jäävän tilan. Päätykö RoPSin päävalmentaja Juha Malinen siihen, että pelaa turvallisemmalla neljän linjalla kovia kärkijoukkueita vastaan, ja käyttää 3-4-1-2-ryhmitystä RoPSin kohdatessa hieman kevyempiä nippuja?

Obilor vastaan Mike Havenaar. HJK:n uusi kärkipelaaja on erinomainen kansainvälisen tason fyysinen target-hyökkääjä ja isoksi 194-senttiseksi mieheksi taitava. Mies on myös koordinaatioltaan ”köyhän miehen” Zlatan. RoPS atleettitoppari Obilor joutui painamaan kaasun pohjaan finaaliottelussa paimentaessaan japanilaista. Ajoittain painetta molempien pelaajien kattilassa nostanut taistelut jatkuu nyt!

Pelaako ”Boris”? RoPSin ykköshyökkääjä Aleksandr Kokko on joukkueharjoittelun lisäksi vetänyt henkilökohtaista fysiikka- ja kuntokuuriaan. Mies on taas pelikunnossa. Heittääkö Malinen ”Tsaari-Boriksen” lauteille, vai säästeleekö hän vielä kärkipelaajaa varotoimenpiteenä? Liigacup-finaali näytti taas, kuinka korvaamaton raskas kenttätykki on RoPS-hyökkäykselle.

Oho!

HJK:n maalivahti Daniel Örlund on torjunut pitkään pohjoismaisten suurseurojen Tukholman AIK:n ja norjalaisen Rosenborgin ykkösvahtina. ”Merirosvo” Örlund on voittanut Ruotsin mestaruuden ja cupin 2009, sekä Norjan mestaruuden sekä Supercupin 2010.

Poissaolot?

HJK:lta ovat sivussa Demba Savage ja Nikolai Alho. Markus Heikkisen pelaaminen on epävarmaa.

Arvio?

HJK:n haastaminen on otollisinta alkukaudesta kotikentällä, mutta silti Klubi on ennakkoon niskanpäällä. RoPSilla on kuitenkin saumat tasapeliin. Kotivoitto olisi melkoinen yllätys!

 HJK:N uusi maalivahti Daniel Örlund pelannut mm. Tukholman AIK:ssa ja norjalaisessa Rosenborgissa. (Kuva: Jussi Eskola)

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 891 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227