ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 18 touko 2015 09:03

Historiallinen voittoputki

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ei ole koskaan aikaisemmin voittanut viittä peräkkäistä Veikkausliigaottelua koko liigan historiassa (perustettu 1990). Vaikea alkukausi päättyi Inter-tappion jälkeiseen päävalmentaja Juha Malisen pimputtelupamputtelu- monologiin, ja sen jälkeen joukkue on ollut historiallisessa lennossa.

Neljä peräkkäistä voittoa RoPS on ottanut kahdesti aiemmin. Kaudella 1990, jolloin joukkue oli silloisessa sarjajärjestelmässä lopulta runkosarjan toinen, mutta Mikkelin Palloilijat pudotti napapiiriläiset puolivälierässä. Myös kaudella 1996 rovaniemeläiset voittivat neljä peliä peräkkäin, ja sijoitus oli sesongin päätteeksi kahdeksas. Viiteen peräkkäiseen voittoon mahtuu myös toinen merkkipaalu: RoPS on edellisen kerran voittanut Jaron Pietarsaaressa vuonna 2004.

RoPS julistettiin jo laajalti kriisijoukkueeksi, ja Urheilulehti tuomitsi Malisen täydelliseen valmennukselliseen umpikujaan. Nyt RoPS on sarjajohtaja HJK:ta kolme pistettä perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena! Kaikki putket päättyvät joskus, ja tärkeämpää onkin miltä peli näyttää: RoPSin peli on nyt sellaisessa formussa, että sijoitustavoitteet kuuden joukossa ovat arkirealismia.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 782 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227