torstai, 21 touko 2015 07:59

RoPSin voittoputki katkesi Ahvenanmaalla

RoPSin Tomas Hradecky pelasi vielä viime kaudella Maarianhaminan joukkueessa. RoPSin Tomas Hradecky pelasi vielä viime kaudella Maarianhaminan joukkueessa. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran historiallinen viiden voiton putki katkesi keskiviikkona Ahvenanmaalla. Kotijoukkue IFK Mariehamn oli niukasti 1 – 0 (1-0) napapiiriläisiä parempi. RoPS hallitsi todellista taistelupeliä, mutta ei saanut kertaakaan palloa pussiin, ja todella hyvät paikatkin jäivät vähiin. Kotijoukkueen maalin niittasi kapteeni Jani Lyyski.

Juha Malinen kaipailee miehistöönsä lisää laitureita.

– Kovaa taistelua kentän päästä päähän, viime kauden kotikentällään pelannut Tomas Hradecký kertoi.

– Entiseen kotiin oli kiva palata, tuntui tosi hyvältä, kun IFK-fanit taputtivat ja tsemppasivat, puolustava keskikenttämies jatkoi.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen oli pettynyt.

– Hävittiin täysin voitettavissa oleva peli. Vastustajan maali oli maalivahti Ricardon lahja.

Malinen oli pakotettu kokoonpanomuutoksiin voittoisan Lahti-pelin jälkeen. Kapteeni Antti Okkonen lusi pelikieltoaan, ja Juha Pirinen putosi laitapakiksi. Näin Vilim Posinković nousi avauskokoonpanoon. Aivan ottelun alla vatsavaivainen Mika Mäkitalo joutui jäämään penkille, ja kymppipaikalle kirmasi Olli Pöyliö. Vaihtoehdot etenkin laituriosastolle ovat Malisella vähissä.

– Näinhän se on. Olen huolissani laitamiestilanteesta. Tällä kenttäryhmityksellä pelattaessa laiturien merkitys korostuu, ja nyt olen joutunut tekemään pakeista laitureita. Laitureita oli alun perinkin vähän, ja sitten Nganbe Nganbe (Jean Fridolin) ja Juuso Majava ovat poissa pelistä. Tämä on seurajohdon kanssa yhdessä sovittu linja, mutta kyllä me tästä olemme keskustelleet.

RoPSilla oli heti ottelun alussa hyvä tontti: Moshtagh Yaghoubi antoi tarkan vapaapotkun, jonka Abdou Jammeh jatkoi päällään tolppia kolistellen ohi maalin.

IFK:n johto-osuma syntyi pelin 12. minuutilla sivurajaheiton jälkitilanteesta. Robin Sidin laukaus kimposi Yaghoubin jalasta korkeaksi roikuksi, RoPS-veskari Ricardo yritti vangita pallon, mutta huonossa tasapainossa alas pudonnut brassi pudotti kuulan eteensä. Ylösnoussut toppari Lyyski oli näätänä paikalla ja tuuppasi pelivälineen verkkoon.

Kummankin joukkueen syöttöpeli oli vaikeaa huonokuntoisella ja pienellä kentällä, ja pallo tavan takaa kentän rajojen ulkopuolella.

– Meidän laitapakkimme ja laiturimme yrittivät näissä oloissa liian naiiveja syöttöjä, Malinen analysoi.

Toiselle puoliajalle RoPS tuli täydellä höyryllä, ja painoi pelin väkisin kotijoukkueen päätyyn. ”Mosa” oli lähellä tasoitusta, mutta Walter Viitala torjui painavan laukauksen aivan yläputken alta. Toinen jakso eteni rikkonaisena.

Etenkin taitava Yaghoubi joutui jatkuvasti IFK-pelaajien rappaamaksi ja pääsikin antamaan erikoistilanteita solkenaan. Kaikkiaan IFK teki ottelussa peräti 20 vapaapotkun arvoista rikettä.

Toisella jaksolla peli oli yksipuolista RoPSin hallintaa. Rovaniemeläisillä oli jaksolla peräti kymmenen kulmapotkua, mutta huippuvaarallisia paikkoja ei syntynyt. IFK pääsi lähinnä vain vastaiskuihin, jotka puolustuslinja hoiteli vaivatta loisto-ottelun pelanneen Obilorin johdolla.

– Meiltä katosi maltti. Meille on kehittynyt voittamisen himo, ja nyt pelasimme liian suoraviivaisesti ja hätäisesti, Malinen huokaili.