ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 08 kesäkuu 2015 08:19

RoPSilla isännän otteet myös Seinäjoella

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
ROPSIN voittomaalin Seinäjoella laukonut Mika Mäkitalo ihmettelee SJK:n keskikenttämiehen Mehmet Hetemajn kaatuilua. ROPSIN voittomaalin Seinäjoella laukonut Mika Mäkitalo ihmettelee SJK:n keskikenttämiehen Mehmet Hetemajn kaatuilua. Kuva: Jussi Asu

Rovaniemen Palloseuran hienot esitykset jalkapallon Veikkausliigassa saivat jatkoa lakeudella, kun rovaniemeläiset kaatoivat tiukan taistelun jälkeen 0-1 (0-1) Seinäjoen Jalkapallokerhon. Voittonsa myötä RoPS ohitti sarjassa SJK:n ja nousi toiseksi kaksi ottelua enemmän pelanneen HJK:n ollessa viisi pistettä edellä.

Rovaniemeläiset nousivat jo liigakakkoseksi Mika Mäkitalon komealla laukauksella.RoPS ansaitsi voittonsa ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla pohjoisen sinipaidat ottivat tehokkaasti tilan pois kotijoukkueelta. Niinpä seinäjokelaisilla oli suuria ongelmia pelinrakentelussa ja vieraiden maalilla Ricardo sai keskittyä pitämään itsensä lähinnä lämpimänä navakassa tuulessa.

– Oli kova ja kiivas peli. Molemmat joukkueet pystyvät pallonhallintapeliin, mutta sitten kun meidät pannaan samaan kehään, niin siellä alkaa sattua ja tapahtua.

– Todella tyytyväinen olen ensimmäiseen jaksoon, sillä silloin SJK ei päässyt oikein mihinkään. Peli pysyi koko ajan meidän etupuolella. Toisella jaksolla SJK pystyi parantamaan syöttöpeliään ja me annettiin liikaa tilaa niihin syöttöpaikkoihin, mihin ensimmäisellä jaksolla vastustaja ei uskaltanut edes pelata. Odottelin 2-0 -maalia, mutta sitä ei tullut. Kova taistelu tämä oli loppuun saakka, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen totesi.


Avausjakso oli todella täydellistä sinipaitojen näytöstä ja kotijoukkue pääsi peliin mukaan vasta aivan jakson lopulla. RoPSin kova prässi puri heti alusta alkaen tuottaen ensimmäisen seitsemän minuutin aikana kolme kulmapotkua. Niistä viimeisen jälkitilanteesta Mika Mäkitalo pääsi tykittämään reilusta 20 metristä ottelun ainoa osuman. Tuo maali ei muuttanut nopeasti mitenkään ottelun luonnetta, vaan RoPS vei ja SJK vikisi.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli vähän energisempänä ja pystyi luomaan muutaman hyvä maalipaikan, mutta rovaniemeläisten maaliin ei palloa saatu. Useimmiten isäntien hyökkäykset tyrehtyivät toppari Obilorin johdolla uhrautuvasti pelanneeseen puolustuslinjaan.

Toki oli RoPSillakin omat tilaisuutensa lisäosumien tekoon, sillä SJK siirtyi toisella puoliajalla takaa-ajoasemassa kolmen pelaajan puolustuslinjaan ja se aukaisi omat mahdollisuutensa vieraille maalien tekoon.


Ottelun jälkeen Juha Malinen kertoi, että vielä aamulla hänen piti tarkastaa 4-5 pelaajan pelikunto.Tuolloin varmistui, että hattutempun aiemmin viikolla tehnyt ”Boris” Kokko ei ole pelikunnossa. Avaukseen nousi Mike Ibiyomi.

– Hänen tehtävänsä oli prässätä SJK:n maalivahtia ja molempia torppareita heti ylhäältä. Tuo onnistuikin hyvin ja pääsimme dominoimaan peliä. Avausjakso olikin meiltä huippuesitys, Malinen näki.

RoPS-valmentaja oli iloinen siitä, että viime kaudella topparina pelanneelle Jarkko Lahdenmäelle on löytynyt paikka oikean puolustajan tontilta.

RoPS pääsi Seinäjoelta kaivatulle maaottelutauolle täyttämään akkuja. Malinen myönsi, että tauko tuli oikeaan saumaan. Harjoitukset jatkuvat ensi torstaina. Seuraava peli odottaa Helsingissä IFK:n vieraana 16.6.


– Oli kaksijakoinen peli. Aloitettiin tosi hyvin ja saatiin paljon vapareita, kulmia ja painetta SJK:n päätyyn. Sen seurauksena saatiin myös yksi tilanne, mistä pallo kimposi sisään. Pelattiin joukkueena hyvä puolustuspeli ja SJK:lla oli vaikea olla parhaimmillaan, mitä ne tietysti haluaisi olla, RoPSin kippari Antti Okkonen tuumi.

RoPS oli parempi ja ansaitsi voittonsa, minkä olivat myös seinäjokelaiset valmiita tunnustamaan.

– Ei ole sattumaa, että RoPS on voittanut kahdeksan ottelua putkeen. Se osoittaa, että jotain he tekevät oikein. Minusta RoPS oli tänään vähän parempi ja ansaitsi voittonsa, SJK:n keskikenttätaituri Johannes Laaksonen myönsi.

Paavo Eloniemi/UT
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 744 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227