keskiviikko, 17 kesäkuu 2015 08:27

RoPS ei onnistunut rikkomaan HIFK:n kotitaikaa - Pirisen maalilla piste

Juha Pirinen  on ollut vasemmalla sivustalla tehokas mies. Helsingin  urakointi palkittiin tasoitusmaalilla. Juha Pirinen on ollut vasemmalla sivustalla tehokas mies. Helsingin urakointi palkittiin tasoitusmaalilla. Kuva: Jussi Leinonen

Helsingin IFK on ainoa jalkapallon Veikkausliigaseura, joka ei ole vielä hävinnyt ainuttakaan kotiottelua. Tällä kertaa oli Rovaniemen Palloseuran vuoro yrittää sarjanousijan kaatamista Töölön jalkapallostadionin tekonurmella. Mutta niin vain HIFK:n kotitaika pitää yhä, sillä joukkueet pelasivat 1-1 tasapelin.

RoPS:n ainokaisen täysosuman toisella jaksolla 47. minuutilla tehtaillut Juha Pirinen kertoi, että rovaniemeläisjoukkue oli vakaasti päättänyt olla ensimmäinen joukkue, joka varastaa pinnat HIFK:n kotikentältä.

– Puhuimme etukäteen, että haluamme voittaa täällä ensimmäisenä. Mutta HIFK on yhtenäinen joukkue, joka taistelee hyvin kotiyleisönsä edessä. He eivät tehneet meille tästä pelistä todellakaan helppoa, Juha Pirinen sanoi.

Kolmen ottelun voittoputkessa Helsinkiin saapunut liigan kuumin joukkue RoPS pelasi varsinkin avausjaksolla pirteästi, mutta hyökkäyksistä puuttui se viimeinen kipinä, joka olisi saanut maaliverkon sauhumaan. RoPS:n vauhdikkaasta saapumisesta pelin tiimellykseen kertoo se, että RoPS sai avausjakson alussa kulmapotkuja kuin jatkuvalla syötöllä. Mutta maalit jäivät avausjaksolla vierailta tekemättä.

– Ehkä maaottelutauko näkyi hiukan pelissämme. Olemme pelanneet tiiviillä tahdilla, jossa otteluita on ollut noin neljän päivän välein. Nyt oli kuitenkin 9 päivän tauko takana peleistä. Ehkä siksi pelimme oli vähän kankeaa, sanoi kuukauden liigavalmentajana palkittu RoPS:n valmentaja Juha Malinen.

Kokonaisuutena ottelu oli erittäin viihdyttävä futisliigan peli. Ottelun komeimman maalin junaili HIFK, kun Fredrik Lassas pääsi ampumaan pallon maaliin yläriman kautta upean syöttösommitelman päätteeksi 27. minuutilla. 1-0 osuma oli pelaajalahjakkuuden uran ensimmäinen liigamaali. Se sai nuorukaisen suun mutrulle.

– Aika makea fiilis on ensimmäisestä maalista. Vähän kuitenkin harmittaa se, että minulle tarjottiin paria muutakin tilaisuutta tehdä lisämaaleja. Siksi on vähän haikea fiilis, HIFK:n Lassas pohdiskeli.

RoPSin 1-1 maalissa Juha Pirinen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun Aleksandr Kokko järjesteli päällään pallon Pirisen nokan eteen maalinedustalle, josta Pirinen ei maalipaikkaa tuhrinut. Tilanne aukesi Jarkko Lahdenmäen sivurajaheitosta.

– Tilanne tuli nopeasti pitkän boksiheiton jälkeen. Silloin pitää vain iskeä pallo pussiin, kun pallo tulee nopeasti eteen. Nyt vain runnoin pallon sisään, Pirinen sanoi.

RoPS saa olla tyytyväinen vieraspisteeseen, sillä ottelun lopussa HIFK painoi vimmalla peliä vierasjoukkueen kenttäpäätyyn. RoPSin maalilla torjunut brasilialainen Ricardo oli onneksi hyvä vireessä. RoPSin kannalta huono juttu oli se, että Michael Ibiyomi loukkasi pelissä olkapäänsä.

Rovaniemeläisten kausi jatkuu kahdella kotiottelulla juhannuksen jälkeisellä viikolla. Maanantaina vastassa on Keke Armstrongin Ilves Tampereelta ja torstaina Inter Turusta.