torstai, 13 elokuu 2015 08:34

”Super- Simo” roihusi RoPSin voiton tielle

Simo Roiha viimeistelee jäätävästi avausmaalin SJK-vahti Mihkel Aksalun taakse. Toppari Norsunluurannikolta Cedric Gogoua on ratkaisevan askeleen perässä. Simo Roiha viimeistelee jäätävästi avausmaalin SJK-vahti Mihkel Aksalun taakse. Toppari Norsunluurannikolta Cedric Gogoua on ratkaisevan askeleen perässä. Kuva: Raija Suopajärvi

Simo Roihan tituleeraaminen ”supervaihtomieheksi” ei ole tippaakaan liioittelua. Roiha pisti keskuskentän liekkeihin keskiviikkoiltana viimeisen kahdeksan minuutin aikana viimeistelemällä kaksi upeaa maalia Veikkausliigan kärkiottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Ne takasivat RoPSille ison voiton sarjan mitalitaistossa.

”Jos kärkikamppailussa saa tehtyä kaksi maalia, ei voi paremmalta tuntua.”

– Aivan huikea fiilis. Jos kärkikamppailussa saa tehtyä kaksi maalia, ei voi paremmalta tuntua, purki Roiha tuntojaan ottelun jälkeen.

Roiha katkaisi myös siivet tarinalta, että RoPS tekee maaleja vain erikoistilanteista. Roiha pääsi kentällä 77. minuutilla Michael Ibiyomin tilalle eikä valmista tarvinnut odottaa kuin viisi minuuttia. Roiha sai pallon Mika Mäkitalon taistelun jäljiltä, kiihdytti karkuun SJK:n toppariparilta ja täräytti alanurkkaan 1-0.

Juhlat ehtivät tuskin laantua kun Roihan iski kauden kolmannen maalinsa. Nyt pystysyötön tarjoili uusi Amerikan apu Oluremi. Roiha irtosi Cedric Gogouasta ja nosti pallon hallitusti yli vastaan tulleen Viron maajoukkuevahdin Mihkel Aksalun.

– Maalinteko tulee ihan selkäytimestä. Ainoa mitä ehti suunnitella oli, että maalivahti on vastassa, nyt voi nostaa yli, Roiha kertoi.

”Super-Simo” ehti aiemmin kaudella ratkoa voiton Vaasan Palloseurasta loppuhetkillä.

– Tykkään mennä tilanteissa pystyyn. Vaihdosta tulleena tietää, että pelin lopussa paikkoja tulee ja niissä olen yleensä hyvä.

RoPSin valmentajalle Juha Maliselle olisi loppuhetkillä kelvannut tasapelikin. Kaikesta näki, että voitto oli valmentajallekin helpotus nihkeän voitottoman jakson jälkeen.

– HJK-voiton jälkeen tapahtui kaikenlaista. Nousu siitä omalle tasolle kesti kuukauden, arvioi Malinen.

SJK-pelissäkin tapahtui kaikenlaista Roihan ratkaisujen päälle. RoPS kirjasi kolme varoitusta, joista kaksi tietää pelikieltoa ensi maanantain HIFK-vieraspeliin. Sivussa ovat Obilor ja Antti Okkonen. Obilor vapautui SJK-peliin kahden ottelun pannasta, mutta takataskuun jäänyt varoitusviuhka laukesi yhden ottelun pelikielloksi. Pelikiellosta vapautuvat Aleksandr Kokko ja Abdou Jammeh.

Malista korpesi yhtä liigan varoituskäytäntö, joka tekee ”pahoja poikia” pelaajista, jotka saattavat pelata 17-18 ottelua ilman korttia, mutta yksi varoitus vie pelaajan sivuun.

Ison voiton haku lähti nihkeästi liikkeelle, sillä SJK olisi voinut rangaista kahdesti jo alkuhetkillä. Juha Pirinen toimi jalkoineen pelastavana enkelinä.

– Se oli meiltä maailman tyhmin aloitus. Siinä kaivettiin verta nenästä pelaamalla palloa omaa maalia kohti. Sitten onneksi päästiin fyysiseen taisteluun mukaan, vaikka SJK olisi voinut jakson lopulla tehdä parikin maalia. Onneksi tuli tauko, Malinen kertasi.

Avausjakso oli kyllä fyysisin otatus Rovaniemellä aikoihin. Jos vapaaottelun säännöt ovat hieman epäselvät, niin eilinen paini näytti ajoittain suuri siltä.

– Meillä on maaliteossa iso apina selässä. Nytkin oli paikat pelin alussa, mutta ei vaan mene. RoPS oli taas hemmetin hyvä siinä mitä tekee, myönsi SJK:n raataja Johannes Laaksonen.

SJK-luotsi Simo Valakari kehaisi Roihan upeita maaleja.

– Siinä topparit nukahtivat kahdesti ja peli oli käsitelty.

Valakari ei suostunut nimeämään SJK:n tilannetta kriisiksi, vaikka viime viikot ovat olleet liigan suosikkeihin kuuluvalle joukkueelle mustia.

– Meillä on edelleen hyvä joukkue. Ainoa murhe on, että palloa ei saada maaliin.

RoPS esitteli
ottelussa uuden amerikkalaiskärjen Oluremin, joka pelasi viimeiset 30 minuuttia. Mies ehti väläytellä sen verran osaamistaan, että täyttänee vahvistuksen tunnusmerkit. Maalisyötön ohella lähti pari tulista laukausta.

RoPSin asetelmat liigan kakkosena vankistuivat voitolla. Kun takaa-ajajat vielä kompuroivat, luvassa mielenkiintoinen loppukesä ja syksy. Siihen luottavat kaikki eilisen pelin katsojat, 2683 maksanutta.