ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 09 syyskuu 2015 08:16

Raskaan sarjan RoPS

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS kaappasi Eero Markkasen ja Eero Markkanen valitsi RoPSin, kyllä, vaikka suuri ja mahtava HJK houkutteli kohuhyökkääjää riveihinsä. Tämä kertoo paljon Rovaniemen Palloseuran tämänhetkisestä asemasta suomalaisessa jalkapallossa. RoPS on noussut raskaan sarjan seuraksi, joka voi saada riveihinsä aivan suurimmatkin kotimaiset tähdet ja nämä myös mielellään RoPSiin tulevat.Keväällä RoPSiin saapuiMosa Yaghoubi, ja jo hän oli pelaaja, jollaisia Palloseuran kannattajat aiemmin tuskin uskalsivat omaan joukkueensa edes haaveilla. Nyky-RoPSiin on helppo tulla: joukkue menestyy, päävalmentaja Juha Malinen on vetovoimatekijä monelle pelimiehelle, olosuhteet ovat pääosin huippuluokkaa ja Rovaniemellä eletään jalkapallobuumia.

Kaiken tämän lisäksi taustalta löytyy myös erinomaisesti hoidettu suhdetoiminta. RoPSilla ja etenkin puheenjohtaja Risto Nivalla on erinomaiset välit Suomen johtavan pelaaja-agentin Ville Lyytikäisen kanssa. Markkasen ja Mosan lisäksi muutama muukin RoPS-pelaaja kuuluu Lyytikäisen talliin.


Mitä RoPS Eero Markkasesta saa? Ison, vahvan, fyysisen ja nopean pelaajan, jolla on kansainvälisen luokan potentiaali. Ei Real Madrid turhasta maksa yli kahta miljoonaa. On helppo sanoa, että, jos ”Erzi” olisi suunnannut AIK:sta vaikka Hollantiin tai Englannin Championshipiin, ei hän nyt RoPSissa pelaisi.

Espanjalainen jalkapallokulttuuri ei missään nimessä ole hän tyyppiselleen pelaajalle optimaalisin. ”Erzi” näytti kykynsä Allsvenskanissa, ja aiemmin urallaan Veikkausliigassa hänen peliminuutit/maalit-suhteensa on lähes jäätävä. Keskenkuntoinen tankki ei välttämättä heti ole sateentekijä, mutta pystyy silti auttamaan RoPSia mitalikamppailussa ja iskemään tärkeitä häkkejä hyvinkin pian.

RoPSilla on nyt käytössään täyttä pelikuntoa lähestyvä maalipörssiä johtava ”BorisKokko, Markkanen ja liiankin vähälle huomiolle jäänyt Tramaine Stewart. Juha Malisen on pähkäiltävä miten kolmikko saadaan yhtä aikaa kentälle. Stewart saanee asemapaikakseen keskikentän oikean laidan, ja vaikka Kokko ja Markkanen ovat molemmat keskushyökkääjiä, ei maalinteko-ongelmista kärsivän mitalikandidaatin ole varaa jättää Suomen kenttien kovinta hyökkääjäarsenaalia penkille. Kahden sentterin ryhmityskään ei välttämättä ole RoPSille nyt paras mahdollinen.


Palloseuralla on ollut ennen kaikkea hankaluuksia luoda maalipaikkoja, etenkin murtautumisvaihe keskeltä on tuskaisen vaikea. Ratkaisu voi löytyä ”Boriksesta”. Kokonaisvaltaisena hyökkääjänä Kokko on erinomainen ja pystyy viimeistelyn lisäksi myös rakentamaan sekä rytmittämään hyökkäyspeliä. Muodostelma mallia 4-4-1-1, jossa Kokko pelaa alasvedettynä kärkenä Markkasen takana, olisi toimivin ratkaisu.

Verkot tötterölle ja mitalit Rovaniemelle ensimmäisen kerran 26 vuoteen!

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 880 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227