maanantai, 28 syyskuu 2015 09:17

RoPSin liigajuna puksuttaa yhä mestaruusraiteella

Mika Mäkitalo oli RoPSin hamoja VPS-voitossa. Hän oli mukana molemmissa maaleissa. Vasemmalla erinomaisesti pelannut oikea laitapakki Ville Saxman. Mika Mäkitalo oli RoPSin hamoja VPS-voitossa. Hän oli mukana molemmissa maaleissa. Vasemmalla erinomaisesti pelannut oikea laitapakki Ville Saxman. Kuva: Jouni Porsanger

Rovaniemen Palloseuran liigajuna puuskuttaa tukevasti raiteillaan kun Veikkausliigakausi kääntyy loppusuoralla. RoPS selätti sunnuntaina vahvaa nousua jumbopaikalta tehneen Vaasan Palloseuran 2-1 (2-1) ja nousi jälleen liigan kärkipaikalle.

Huippuesitys avausjaksolla pohjusti kotivoiton Vaasan Palloseurasta. Juha Malinen: ”Kansainvälisen luokan pallonliikuttelua.”

– Juna puksuttaa juuri niin kuin haluammekin. Takana on kolme hienoa voittoa. On päivänselvä, että tässä tilanteessa haluamme mestariksi. Katsotaan mihin paukut riittävät. Toivottavasti saamme loppupeleissä sen viimeisen silauksen, totesi RoPSin tyytyväinen kapteeni Antti Okkonen.

RoPS esitti 3300 katsojalle avausjakson, jota ei vielä tällä kaudella ole nähty. Kaksi maalia ja täydellinen pelinhallinta yhtä hetkeä lukuunottamatta. Nyrkkeilytermein isännät pitivät VPS:n köysissä koko jakson.

– Olihan se harvinainen jakso. Se oli kansainvälisen luokan pallonliikuttelua, jossa pelaajat reagoivat nopeasti ja aina mentiin ylöspäin, summasi vaikuttunut valmentaja Juha Malinen.

Yleisön laulatus alkoi jo 13. minuutilla kun RoPSin keskikentän myyrä Mika Mäkitalo murtautui VPS-puolustuksesta läpi ja laukauksen sijaan syötti pallon maalin eteen. Amerikan apu Oluremi jatkoi syötön suoraan vieraiden verkkoon. Maali oli Oluremille jo kauden kolmas.

RoPSin 2-0 oli hienon kulmurikuvion satoa. Arkkitehtinä hääri Mosa Yaghoub , joka käytti pallon Mäkitalolla ja pisti toisen keskityksen koko lihamuurin yli. Siellä odotteli yksin toppari Obilor, joka puski pallon varmasti sisään.

Jakson kauneusvirhe oli ainoastaan VPS:n liukkaan laiturin Pyry Soirin purjehtiminen jakson lopulla maalipaikkaan ja kova laukaus alanurkkaan.

– Siinä tuli Ville Saxmanille pieni virhe ja puolustus oli maalivahtia myöten vähän vaiheessa, näki Malinen tilanteen.

VPS pääsi peliin mukaan 2. jaksolla ja haki vastaiskuilla vimmatusti tasoitusta. Pahimman paikan selvitti RoPS-vahtiTomer Chencinski torjumalla läheltä tulleenvedon.

– Toinen jakso näytti meidän inhimillisen puolen. Kaikki ei ole niin täydellistä kuin pelin ensimmäiset 40 minuuttia näytti, Malinen totesi.

Vaasalaisten valmentaja Petri Vuorinen sai maistella joukkueensa kanssa pitkästä aikaa tappiota. Lopputulosta hän ei riitauttanut.

– Ansaittu voitto RoPSille. Jo ennakkoon oli oletus, että joukkue tulee kovaa päälle ja RoPS hallitsi ensimmäistä puolta täysin, Vuorinen koki.

Vepsun maalin tehnyt Pyry Soiri harmitteli tappiota, koska hänen mielestä VPS olisi ansainnut enemmän.

– Me nousemme vielä kuiville. Siihen on kova usko koko joukkueella, Soiri vakuutti.

RoPS-vahti Tomer Chencinskin kuvan torjunta 2. jaksolla piti isännät voiton tiellä. (Kuva: Pekka Aho)

Molemmat joukkueet kokivat ottelussa takaiskun. VPS:n raavas jamaikalaiskärki Andre Clennon kannettiin paareilla kentältä avausjaksolla ja RoPSin maalipyssy Aleksandr Kokko nilkutti vaihtoon 2. jakson lopulla. Kokon vamma ei onneksi vaikuttanut dramaattiselta.

Paarien tilailun syynä saattoi olla sekin, että ”Boris” ei päässyt ottelussa irti Timi Lahti -nimisestä ”postimerkistään kertaakaan.

RoPSin vahvuudesta puuttui kokonaan Eero Markkanen.

– Hän oli jo lauantaina vähän flunssainen. Sunnuntaiaamuna hän soitti, että on kuumeessa eikä pysty pelaamaan. Nyt hän on lääkekuurilla, Juha Malinen kertoi.

Onneksi toipumisaikaa on viikko, sillä RoPSin seuraava ottelu odottaa ensi viikon maanantaina Maarianhaminassa.

RoPSin kanssa mestaruudesta taisteleva Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa tänään HIFK:n Helsingissä.