ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 24 lokakuu 2015 10:22

Kokko taistelee kullasta ja maalikuninkuudesta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin maalitykki Aleksandr Kokolla on paljon pelissä sunnuntaina Lahdessa. RoPSin maalitykki Aleksandr Kokolla on paljon pelissä sunnuntaina Lahdessa. Kuva: Jussi Leinonen

Jalkapallon Veikkausliigan päätöskierroksella on sunnuntaina kovat panokset sekä sarjataulukon kärkipäässä että tyvipään selviämistaistelussa. Lisäksi liigan maalikuninkuus on ratkaisematta.

VPS:n Juho Mäkelä on tehnyt kaksi maalia enemmän kuin RoPSin maalitykki.Rovaniemen Palloseuran Aleksandr Kokolla on myös paljon pelissä. Hän haluaa johdattaa rovaniemeläiset yllätysmestareiksi ja voittaa samalla ensimmäisen henkilökohtaisen mestaruutensa. Lisäksi Kokko haluaa olla kauden päätteeksi liigan maalikunkku. Kokko kertoo olevansa rauhallisin mielin ennen ratkaisuhetkiä.

– Minulla on levollinen ja hyvä olo. Tämä on ollut niin hullu kausi, että tuntuu ihmeelliseltä, että se on päättymässä, Aleksandr Kokko sanoo huokaisten.

Hullulla kaudella taituri viittaa siihen, että asetelmat viimeiselle kierrokselle ovat todella yllättävät.

– Onhan se yllättävää, että me taistelemme mestaruudesta ja VPS putoamista vastaan. Lisäksi peräti kolme joukkuetta voi voittaa kultaa ja kolme pudota. On tämä ollut huikea kausi Veikkausliigassa, sanoo Kokko.

Putoamaista vastaan kamppailevat vielä FF Jaro, FC KTP ja Vaasan Palloseura. Tilanne mestaruustaistossa on puolestaan se, että SJK on mestari, jos se voittaa kotonaan Jaron.

– Luotan siihen, että Jaro kaataa SJK:n. Sitten me haemme voiton Lahdesta. Me tulemme aivan varmasti voittamaan. Ei meillä ole mitään paineita, kun mitali on jo varma. Kuulin, että peliin tulee paljon fanejamme, joten kiva tapahtuma on tiedossa.RoPS:n lisäksi myös HJK voi vielä nousta mestariksi. Jos RoPS vie potin on se värikkään hyökkääjän uran ensimmäinen mestaruus.

– Minulla on kaksi hopeaa vuosilta 2008 ja 2009. Totta kai haluaisin voittaa ensimmäisen mestaruuteni.

Kokko on yhä kiinni myös liigan maalikuninkuudessa. VPS:n maalitykki Juho Mäkelä johtaa maalipörssiä kahden maalin turvin ennen 14 maalia tehnyttä Kokkoa.

– Niin se Mäkelä vain hiipi takaa ohitseni, naurahtaa Kokko.

– Joten ei muuta kuin maaleja sitten vain tekemään viimeisellä kierroksella. Tykkään voittaa asioita, joten ilman muuta haluan nousta maalikuninkaaksi.

Urheilitieto, Mikko Korvenkari
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 231 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227