ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 26 lokakuu 2015 11:22

”Hopea ohittaa cupin mestaruudet”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin pelaajat ottivat Aleksandr ”Boris” Kokon johdolla onnitteluja vastaan RoPS-kannattajilta rankkarimaalin jälkeen. RoPSin pelaajat ottivat Aleksandr ”Boris” Kokon johdolla onnitteluja vastaan RoPS-kannattajilta rankkarimaalin jälkeen. Kuva: Anssi Jokiranta

Noin tuhat Rovaniemen Palloseuran kannattajaa kannustaa painavaan ääneen omiaan Lahden kisapuistossa. Paikalle oli saapunut kannattajia ympäri Suomen. Iso osa on pohjoisesta, mutta paljon on myös Etelä-Suomessa asuvia kannattajia.

RoPSin kannattajilla ikimuistoiset hetket Lahdessa. Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Aleksandr Kokko on fanien mielestä RoPSin kaikkien aikojen hyökkääjä.Tunnelma on hieno läpi ottelun, ja huipentuu pelin loppuhetkillä, kun yleisö juhlii Aleksandr Kokon ratkaisevia osumia ja ”Boriksen” maalikuninkuutta. Katsomon ja kentän välinen aita kaatuu, kun joukkue ja kannattajat törmäävät toisiinsa kuin porotokka.

Tunnelmaa täydentää sininen savupommi.

– Tunnelma on aivan upea, lähes samaa luokkaa kuin cupin finaalissa 2013, pitkän linjan RoPS-kannattaja Jussi Leppänen hehkuttaa.

Osa yleisöstä seuraa samalla kännyköillään lähetystä Seinäjoen ottelusta ja hetken kannattajat luulivat Jaron tasoittaneen pelin ja RoPSin nousseen kiinni mestaruuteen.

 RoPSin kannattajat Jussi Leppänen ja Matti Närhi kokivat hopean seuran parhaaksi saavutukseksi. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Jussi Leppänen näkee hopean RoPSin historian parhaana saavutuksena.

– Sarjassa saavutettu kakkostila ohittaa cupin mestaruudetkin.

Leppänen muistaa juhlahetkellä myös vaikeat ajat.

– Jos joku keväällä 2011 sopupeliskandaalin jälkeen olisi sanonut, että neljän vuoden sisään RoPS voittaa Suomen Cupin ja Veikkausliigassa hopeaa, sitä ei olisi uskonut kukaan!

Leppäsen arvoasteikossa ”Boris” nousee RoPSin kaikkien aikojen hyökkääjäksi.

– Arvostan kaikkia RoPSin hyviä maalintekijöitä korkealle, mutta kyllä Kokon merkitys seuralle on ollut todella keskeinen. Hän oli ratkaiseva pelaaja, kun RoPS nousi liigaan 2012, hän ratkaisi cupin finaalin kahdella maalillaan ja tämän kauden hopeassa ”Boriksen” rooli oli tosi iso. Kyllä hän ampui nyt itsensä RoPSin kaikkien aikojen hyökkääjäksi.

 RoPSin sininen savusi Lahden kisapuiston katsomossa. Kisapuistossa oli useita satoja RoPS-kannattajia sunnuntaina. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 392 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227