ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 14 tammikuu 2016 08:36

Hegemoniasta taistellaan kahdesti Kemissä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ensimmäinen Veikkausliigan ottelu Rovaniemen keskuskentällä on 9. huhtikuuta, kun Palloseura Kemi kohtaa hallitsevan mestarin SJK:n. RoPSilla on kahden vieraspelin jälkeen kotiavaus 14. huhtikuuta HJK:ta vastaan. Ensimmäinen Veikkausliigan ottelu Rovaniemen keskuskentällä on 9. huhtikuuta, kun Palloseura Kemi kohtaa hallitsevan mestarin SJK:n. RoPSilla on kahden vieraspelin jälkeen kotiavaus 14. huhtikuuta HJK:ta vastaan. Kuva: Pekka Aho

Keskiviikkona julkistettu Veikkausliigan otteluohjelma otettiin tyytyväisenä vastaan niin viime kauden hopeajoukkue Rovaniemen Palloseuran kuin nousijajoukkue Palloseura Kemin leireissä.

Veikkausliigan ohjelma Lapin joukkueiden mieleen. Palloseura Kemi avaa Rovaniemen liigakauden hallitsevaa mestaria vastaan.– Kokonaisuus on meidän kannaltamme ihan hyvä. Kompromissejahan ohjelman laatiminen aina vaatii, pelkästään omaa napaa ei näissä asioissa voi tuijottaa, kuvailee RoPSin toimitusjohtajaPetri Jaatinen.

PS Kemin toiminnanjohtaja Arto Hakalalle ohjelma oli erittäin mieluinen. PS Kemi saa kaksi kolmesta Lapin hegemoniaottelusta kotikentälleen Sauvosaareen.

Ensimmäinen derby Kemissä 25. toukokuuta on myös Sauvosaaren uuden katsomon vihkiäisottelu. Rovaniemellä joukkueet kohtaavat 10. elokuuta ja Kemissä jälleen 20. elokuuta.

– Ainoa negatiivinen puoli on se, että pelaamme neljä ensimmäistä kotiottelua Rovaniemellä ja Oulussa. Olosuhteille ei kuitenkaan voi mitään, Hakala muistuttaa.


Kun RoPS pelaa kaksi ensimmäistä otteluaan vieraissa, niin PS Kemi tarjoaa myös rovaniemeläisyleisölle liiga-avauksen. Se kohtaa hallitsevan mestarin Seinäjoen Jalkapallokerhon 9. huhtikuuta napapiirillä.

17. huhtikuuta PS Kemi kohtaa vielä IFK Mariehamnin Rovaniemellä. Rovaniemen kenttäremontti vie PS Kemin kaksi seuraavaa kotipeliä (HJK 29.4., Ilves 7.5) Ouluun.

– Saamme HJK:n ja SJK:n syyskierroksella vielä Kemiin, joten ohjelmaa ei voi todellakaan moittia, Hakala myhäilee.

Myös RoPS pelaa kenttäremontin takia 13. toukokuuta kotiottelunsa Ilvestä vastaan Oulussa.

– Kentän pinnan uusiminen alkaa näillä näillä näkymin 9. toukokuuta ja aikaa sille on varattu kolme viikkoa, Jaatinen kertoo.

Jaatinen on tyytyväinen siihen, että europeleille on tarjottu ohjelmassa riittävästi tilaa. RoPSin vastustaja Eurooppa-liigan karsinnassa selviää juhannusviikolla ja ensimmäisen kierroksen ottelut ovat ohjelmassa 30. kesäkuuta ja 7. heinäkuuta.

– Europeleihin on kuitenkin valmistauduttava perinpohjaisesti ja reissaaminenkin vaatii veronsa.

Viime kauteen verrattuna otteluita on seurojen pyynnöstä siirretty sunnuntailta perjantaille ja lauantaille.

– Lauantai on tietylle katsojakunnalle mieluinen pelipäivä. Yhteistyökumppaneille arkiottelut ovat tärkeitä, myös niihin he saavat hyvin asiakkaitaan liikkeelle, Jaatinen toteaa.


Jaatinen ei pannut isommin pahakseen, että PS Kemi sai kaksi paikallisottelua.

– Toki olisimme mielellämme kaksi ottaneet. Kemin koitokset ovat kuitenkin meillekin kuin kotipelejä ja saammepa nyt pari vierasottelua, joissa pääsemme käymään päiväseltään, Jaatinen naurahtaa.

Jaatinen ennakoi, että Lapin seurat tekevät tiivistä yhteistyötä PS Kemin Rovaniemellä pelattavien kotiotteluiden tiimoilta.

– Meillähän on täällä valmis organisaatio ja halukkuutta olla tapahtumissa mukana, Jaatinen korostaa.

Juha Lampela
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 189 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227