perjantai, 11 maaliskuu 2016 19:47

Helsingin IFK vahvempi harjoitusottelussa

Rovaniemen Palloseura kärsi niukan 3-2 vierastappion viihdyttävässä harjoitusottelussa Helsingin IFK:ta vastaan. Sonera Stadiumin suljetuille katsomoille pelatussa ottelussa RoPS:n maaleista vastasivat Ville Saxman ja Jarkko Lahdenmäki.

Ottelun aivan ensimmäiset minuutit olivat rovaniemeläisten kontrollissa, kunnes ote hetkeksi kääntyi punapaitaisille isännille. IFK:n Juho Mäkelä ja Eero Peltonen olivat terävinä iskien IFK:n 2-0 johtoon jo reilun vartin pelin jälkeen.

Tässä vaiheessa Rovaniemen Palloseura oli joutunut jo vaihtamaan puolustaja Juha Pirisen pois kentältä. Pirisen paikalle tuli Aapo Heikkilä Janne Sakselan pudottautuessa Pirisen tontille.

HIFK:n noin kymmenen minuutin rynnistyksen jälkeen ensimmäinen puoliaika tasaantui.

Toiselle puoliajalle RoPS vaihtoi maalille nuoren Juhani Kankaan. Kangas hoiti harvat tilanteensa erittäin varmasti.

Vieraiden kiri käynnistyi noin 70 minuutin kohdalla tuoreen testimiehen Ezeckiel Okotoun tiputtaessa pallon Janne Sakselalle. Sakselan keskitys löysi takatolpalle noussen Ville Saxmanin.

Juhani Kankaan ainoa lipsahdus oli isäntien Ville Salmikiven laukaus. Kuudentoista rajan takaa lähtenyt laukaus upposi hiukan helpon näköisesti. Muuten vasta 17-vuotiaan Kankaan peli oli paljon lupaavaa.

RoPS viimeisteli 3-2 loppulukemat Jarkko Lahdenmäen osumalla. Oikealta laidalta nousseen Antti Okkosen matala keskitys tavoitti maalille röyhkeästi rynnineen Lahdenmäen.

Tavoitimme ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentajan Juha Malisen antamaan tuoreet kommentit.

Lopputulos 3-2, mitä jäi ottelusta päällimmäisenä käteen?

Meiltä oikein hyvä alku, noin kymmenen ensimmäistä minuuttia oli erittäin vahvaa. Pelattiin hyvin yhteen joukkueena ja saatiin paine vastustajan päähän, eikä vastustaja juuri pääsyt viivan yli. Se oli ryhdikäs alku.

Mutta sitten jossain vaiheessa vastustaja pääsee hyökkäämäänkin. Se tapahtui 3-4 kertaa, että joka kerta tapahtui jotain erikoista. Yhden kerran Abdou Jammeh meinasi kaatua pallon kanssa, yhdestä tuli maali, yhdestä tuli ylähirsi ja yhdestä taas maali.

Siinä ei oikeastaan vastustajalla ollut rakenneltuja tilanteita. Puolustuspeli ei vain ollut tarpeeksi jämäkkää, eikä maalivahti tukenut puolustuspeliä kuten olisi pitänyt. Pelissä oli löysyyttä.

Puoliajalla yksi asia selvisi. Ricardo oksensi kopissa ulos kaiken, mitä siellä oli. Pelaajat sanoivat, että olivat huomanneet jo kentällä, että asiat eivät ole kunnossa. Sieltä puuttui maalivahdin kannalta täysin ohjauspeli ja jämäkkyys, jota hänellä oli SJK:ta vastaan.

Toisella puoliajalla kentälle laitettiin nuori Juhani Kangas. Juhani pärjäsi oikein mukavasti. Otti selvästi askeleen eteenpäin. Hyvä ja lupaava, mutta se maali meni helposti.

Toisen puoliajan vaihdoista peli tuli selkeästi aktiivisemmaksi?

Pelin aikana teimme kaikkiaan kahdeksan vaihtoa. Kun tuoreita miehiä tulee, niin se vaikuttaa kahdella tavalla. Vauhtia tulee kentälle, mutta toisaalta yhteinen pelihomma kärsii. Siinä oli ehkä intoa enemmän kuin hiottua joukkuepeliä.

Mutta se oli hyvä, että monet saivat antaa näyttöjä ja pääsivät kirmailemaan kentällä. Pelillisesti paras jakso oli ihan alku, mutta on sieltä paljon hyviä asioita poimittavissa muualtakin.

IFK rankaisi aika railakkaasti, mutta kyllä meidän täytyy niissä tilanteissa katsoa myös itseämme. Ja kyllähän IFK osoitti jo viime vuonna kotikentällään, että he ovat vaikeasti voitettava joukkue.

Katsojia hiukan huolestutti Juha Pirisen ja Aleksandr Kokon loukkaantumiset?

Pirisen Nilkka hivenen yliojentui eilisissä harjoituksissa. Päätettiin kuitenkin kokeilla, josko pystyisi pelaamaan. Siinä on pieni venähdys, mutta ei mikään iso homma.

Sekin oli yksi asia, joka varmasti vaikutti puolustuspelaamiseen. Hänelle oli tehty aika iso rooli puolustus- ja hyökkäyspeliin. Janne Saksela tippui sitten pakiksi ja Ville Saxman tuli toiselle puolelle.

Kokko sai polvesta iskua selkälihakseen. Ei mitään vakavaa, mutta otettiin varalta vaihtoon.

Mikäs on nyt seuraava jatkosuunnitelma ennen?

Nyt viimeistä kolmea viikkoa ajatellen toivotaan, että Suomen Cupin arpa tulee olemaan meille hyvä, niin ettei se sekoita vaan vahvistaa meidän valmistautumista.

Meidän täytyy oppia viime vuodesta sen verran, että meidän on päästävä näihin miehekkäisiin ulkokenttäpeleihin aikaisemmin kuin viikkoa ennen sarjan alkua.