lauantai, 12 maaliskuu 2016 12:50

”Mielelläni otan tappioita vastaan harjoituspeleissä”

Viime kauden liigan maalipörssin kakkonen Juho Mäkelä iski avausmaalin RoPSin verkkoon. Osuma oli ”Kirurgin” ensimmäinen punapaidoissa. Tilannetta harmittelee RoPS-kapteeni Antti Okkonen. Viime kauden liigan maalipörssin kakkonen Juho Mäkelä iski avausmaalin RoPSin verkkoon. Osuma oli ”Kirurgin” ensimmäinen punapaidoissa. Tilannetta harmittelee RoPS-kapteeni Antti Okkonen. Kuva: HIFK

Rovaniemen Palloseuran harjoitusottelu Helsingin IFK:ta vastaan päättyi perjantaina napapiiriläisten 3-2 (2-0) tappioon. Sonera Stadionilla pelatussa ottelussa vieraiden maalit iskivät Ville Saxman ja Jarkko Lahdenmäki. HIFK:n maalintekijöinä kunnostautuivat Juho Mäkelä, Eero Peltonen ja Ville Salmikivi.

RoPS hävisi maalilla HIFK:lle ”etelän leirillä”.Kärjessä piipahti uusi testimies Beninin maajoukkueesta. Ensi viikolla joukkueeseen liittyy vielä yksi uusi pelaaja.

– Siinä oli meidän etelän leirimme, päivän reissu Helsinkiin, ja vauhdikas peli hyvissä olosuhteissa. Tärkeää oli päästä ulos pelaamaan, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen tiivisti.

Malinen ei ollut pettynyt tappioon.

– Mielelläni otan tappioita vastaan harjoituspeleissä, sillä niistä voi aina ammentaa oppia. Virheitä on harjoituskaudella vielä hyvä korjata.

RoPS aloitti ottelun vahvasti, prässäsi aktiivisesti, ja myös syöttöpeli toimi hyvin ensimmäiset kymmenisen minuuttia. IFK pyrki pitämään keskialueensa tiiviinä ja lähti hanakasti vastaiskuihin. Jo ottelun kahdeksannella minuutilla Mäkelä iski pallon ohi RoPS-veskari Ricardon. Pallo upposi helpohkosti etukulmaan.

Maali oli viime kaudella Vaasan Palloseuraa edustaneen ja peräti 16 häkkiä Veikkausliigassa iskeneen Mäkelän ensimmäinen IFK:n paidassa. Mäkelä oli viime sesongin toiseksi paras maalintekijä RoPSin ”Boris” Kokon jälkeen. Tilanteen pohjusti laitapakki Nnaemeka Anyamele, ja RoPSin topparipari Juuso Hämäläinen -Abdou Jammeh pelasi tilanteen löysästi. RoPS puolustus olikin ottelun edetessä vaikeuksissa.

– Siihen oli monta syytä. Toki etäisyyksien arvioiminen ulkona on aluksi vaikeaa. Lisäksi Juha Pirinen aloitti pelin kipeällä nilkalla, ja Ricardo oli mahataudissa, eikä ollenkaan oma itsensä. Mies oksensi puoliajalla, eikä häntä enää voinut kentälle laittaa, Malinen kertoi.

– Miehellä ei tullut mieleen kertoa asiasta etukäteen, päävalmentaja murahti.

Pirinen joutui vaihtoon jo vartin pelin jälkeen. Puoliajalla Ricardon korvasi nuori Juhani Kangas.

IFK hätyytteli RoPS maalia useampaankin otteeseen. Ensin vahvan pelin keskikentällä pelannut Xhevdet Gela tykitti pallon tolppaan, ja jo 18. minuutilla Eero Peltonen viimeisteli 2-0.

Toisella puoliajalla RoPS teki runsaasti vaihtoja ja oli selvästi aktiivisempi osapuoli kentällä. Vasempana pakkina Pirisen jouduttua jättämään kentän pelannut Saxman kavensi puskemalla toisen laitapuolustajan Janne Sakselan lähettämän keskityksen verkkoon.

Salmikiven 3-1 maali meni verkkoon helpohkosti, toki laukaus muutti hieman suuntaa RoPS-puolustuksesta. Ottelun loppuhetkillä toppari Jarkko Lahdenmäki survoi ottelun loppunumerot kapteeni Antti Okkosen keskityksen jälkeen.

– Runsaiden vaihtojen takia pelikirja kärsi. Halusin kuitenkin antaa kaikille mahdollisuuden pelata. Toisella puoliajalla oli enemmän intoa kuin joukkuepelaamista.

Malinen ei vielä lähtenyt arvioimaan tuoreen testihyökkääjän Ezeckiel Okotoun tasoa.

– Vaatii enemmän aikaa. Intoa, liikettä ja kamppailuvoimaa on paljon. Myöhemmin nähdään pystyykö hän auttamaan meitä.

RoPS hakee vahvistusta hyökkäyskalustoonsa Okotounista 10 päivän testijaksolla. Parikymppinen Ezeckiel on nigerialaissyntyinen, mutta edustaa Beninin U20-maajoukkuetta. Malisen mukaan ensi viikolla ryhmään liittyy jälleen uusi pelaaja. Kyseessä on kontrolloiva keskikenttäpelaaja.