sunnuntai, 03 huhtikuu 2016 10:45

RoPSilla uskomaton kiri: 4 maalia 27 minuutissa

Kärkimiehen ei tarvitse välttämättä näkyä peleissä, kunhan hän haistaa maalipaikat. Aleksandr Kokolla tämä kyky on. Kokon voittomaalia juhlivat Janne Saksela, Abdou Jammeh ja Ransford Osei. Kärkimiehen ei tarvitse välttämättä näkyä peleissä, kunhan hän haistaa maalipaikat. Aleksandr Kokolla tämä kyky on. Kokon voittomaalia juhlivat Janne Saksela, Abdou Jammeh ja Ransford Osei. Kuva: Mauri Ratilainen

Heikkilä aloitti takaa-ajon, Taylor pommitti pelin komeimman, Saxman laukoi yhden ja pohjusti Kokon voittomaalin.

Viime vuonna Rovaniemen Palloseuran kausi jalkapallon Veikkausliigassa alkoi mollivoittoisissa tunnelmissa ja käynnistymisvaikeuksia näytti olevan tälläkin kertaa, kun nousijajoukkue PK-35 nousi jo 3-0 johtoon toisen jakson alussa Njazi Kuqin ottelun toisella täysosumalla.

RoPS:lla oli suuria vaikeuksia keskikentällä ja maalinedustalla kotijoukkueen rynnistyksen keskellä, jonka aikana myös Aleksi Ristola onnistui maalinteossa.

RoPS kuitenkin näytti, minkälainen henkinen kapasiteetti joukkueessa piilee. Vierailija teki 2. jaksolla neljä maalia 27 minuutissa!

Valmentaja Juha Malinen teki tauolla taktisia muutoksia, jossa muun muassa Ville Saxman nostettiin vahvistamaan keskikenttää ja laituriksi vaihdettiin kentälle liigadebytantti Aapo Heikkilä.

Muutokset tuottivat pian maukasta tulosta, sillä Aapo Heikkilä viimeisteli hienosti liigauransa ensimmäisen maalin 52. minuutilla.

– Ensimmäinen liigapeli ja aivan ensimmäisistä kosketuksista pallo heti maaliin. Ja meiltä lisäksi huikea nousu, puhalteli Heikkilä ottelun jälkeen sädehtien.

– Liigassa pelaaminen maistui hyvältä. Kyllä pelaajien taso ja ottelun tempo olivat kovempia kuin Ykkösessä, sanoi AC Oulusta saapunut nuorukainen.

Heikkilän maalista alkoi RoPS:n hurja nousu, mikä toi rovaniemeläisille huikean 3-4 vierasvoiton. Ottelun komeimman maalin teki RoPS:n Robert Taylor, joka paukutti ensimmäisen liigamaalinsa RoPSin paidassa kaukolaukauksella noin 30 metristä. Mahtava veto 67. minuutilla toi RoPS:n 3-2 tilanteeseen.

– Robertin suurimpana vahvuutena on pidetty juuri kaukolaukauksia ja nyt kaikki tietävät miksi. Aivan uskomaton veto, ylisti RoPS:n valmentaja Juha Malinen.

Vierasjoukkueen nosti puolestaan tasoihin 75. minuutilla Ville Saxman , joka oli tärkeässä roolissa RoPS:n nousussa.

– Aika haastavaa oli nousta 3-0 tilanteesta. Uskottiin kuitenkin siihen ja meillä riitti jalka paremmin kuin vastustajalla. Harvoin voittaa peliä, jos on 3-0 tappiolla. Kyllä meidän täytyy tilkitä puolustus paremmin jatkossa. Mutta ilman muuta tämä voitto oli koko kautta ajatellen tärkeä. Kun nouset heti näin hienosti voittoon, niin se jos mikä yhdistää joukkuetta, Saxman sanoi.

Ja kukapa muukaan olisi voinut tehdä sankarimaalin 3-4 kuin armoitettu maalitykki Aleksandr Kokko. Kokko nakutti RoPS:n voittoon napakasti 79. minuutilla Saxmanin esityöstä.

– Olin valmis, kun pallo tuli minulle ja sain laitettua sen minne halusinkin. Maalinälkää minulla riitti, Kokko vakuutti.

Voittomaalin jälkeen Kokko ja kumppanit juhlivat sankkapäisen fanilauman edessä suurella sydämellä.

– Aivan huikeaa on pelata, kun meillä on tuollainen kannattajajoukko katsomossa, Kokko hehkutti.

Tästä lähtee Ville Saxmanin kuti, joka toi RoPSin tasoihin Vantaalla. (Kuva: Mauri Ratilainen)

Vastustajan leirissä valmentaja Shefki Kuqi oli toimitsijakiellossa ja joutui katsomaan joukkueensa romahduksen katsomon puolella. Tosin ottelun jälkeen kotijoukkueen pukukopissa joku huusi todella kovaa.

– Tämä oli semmoinen peli, jossa olisin toivonut näkeväni miten Shefki vieressäni reagoi. Sitä en nähnyt, mutta kaiken muun, mitä jalkapallo sisältää näin, RoPS-valmentaja Malinen vitsaili.

Hän myös valaisi lehdistötilaisuudessa hieman tärkeää tilastotietoa.

– 65-vuotiaalla RoPS:lla on ollut vuosien varrella kaikenlaisia viritelmiä, mutta tämän päivän kolme pistettä nostivat Veikkausliigan maratontaulukossa RoPS:n kuudenneksi parhaaksi joukkueeksi.

PK-35 Vantaa–RoPS 3–4 (2–0)

22. Njazi Kuqi (Yerai Vilaboa) 1–0, 28. Aleksi Ristola (Ymer Xhaferi) 2–0, 49. Kuqi (Ilari Äijälä) 3–0, 52. Aapo Heikkilä 3–1, 67. Robert Taylor 3–2, 75. Ville Saxman 3–3, 79. Aleksandr Kokko (Saxman) 3–4.

Erotuomari: Mattias Gestranius. Yleisöä: 2415.

PK-35 Vantaa: Daniel Kollar, Kosta Manev, Riku Heinonen (75. Marcus Heimonen, v), Yerai Vilaboa, Ymer Xhaferi, Ilari Äijälä, Lucas Kaufmann, Konsta Rasimus, Aleksi Ristola (85. Pablo Counago), Lucas Lopez Garcia (80. Masar Ömer), Njazi Kuqi.

RoPS: Ricardo, Janne Saksela, Juuso Hämäläinen, Abdou Jammeh, Juha Pirinen, Michal Mravec (46. Aapo Heikkilä), Robert Taylor, Jean Fridolin Nganbe Nganbe (v), Ville Saxman (v), Aleksandr Kokko (v, 85. Jarkko Lahdenmäki), William John (74. Ransford Osei).