perjantai, 15 huhtikuu 2016 10:18

Riemu vaihtui äkkiä pettymykseksi

RoPSin Robert Taylor alusti kotijoukkueen 1-1 tasoituksen hienolla syötöllä. Taylorille ja muille RoPS-pelaajille jäi jossiteltavaa, sillä kaksi virhettä maksoi kolme pistettä. RoPSin Robert Taylor alusti kotijoukkueen 1-1 tasoituksen hienolla syötöllä. Taylorille ja muille RoPS-pelaajille jäi jossiteltavaa, sillä kaksi virhettä maksoi kolme pistettä. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura oli napata täyden pistepotin HJK:ta vastaan, mutta lopulta pelissä päädyttiin tasapeliin maalein 2–2 (2-2).

RoPS oli HJK:ta vastaan niskan päällä, mutta virheet maksoivat täyden pistepotin.

Huomattavasti aktiivisempi ja palloa enemmän pitänyt RoPS nousi takaa-ajajana HJK:n ohi, mutta RoPS-vahti Ricardon hieman heppoisa virhe oli lopulta ratkaiseva, ja RoPS joutui tyytymään tasapeliin.

– Virheitä tulee kaikille, mutta jos niitä tulee useampi pitää silloin kaivaa shekkivihko esille, RoPS-valmentaja Juha Malinen murjaisi pelin jälkeen HJK:n tekemästä 2-2 osumasta.

Myös HJK:n avausmaali syntyi RoPS-pelaajan virheestä. Kotijoukkue lähti räväkästi vastahyökkäykseen, mutta Oluremin harhasyötön seurauksena HJK pääsi iskemään RoPS-päätyä kohti. HJK:n hyökkäys päättyi Morelosin upeaan vetoon ja maaliin.

– Meidän kaikki pelaajat eivät ole vielä aivan valmiita. Oluremi antoi pahan harhasyötön kesken meidän vastahyökkäysen, Malinen totesi tilanteesta.

Takaiskumaali
ei lannistanut kotijoukkuetta. Heti pelin alusta lähtien aktiivisemmin pelannut RoPS sai ansaitun tasoituksen ottelun 27. minuutilla. Aleksandr Kokko näytti, että maalivainu on edelleen kohdallaan. Jos oli Morelosin maali upea, sitä oli myös Kokon veto maalin takakulmaan. Robert Taylor alusti 1-1 tasoituksen hienolla syötöllä ja mies oli muutenkin vahvalla pelipäällä.

– Kymppipaikka on mieluisa paikka pelata ja Muksu ja Sax olivat hyviä takana, Taylor viittasi keskikentän pohjakaksikkoon Mika Mäkitaloon ja Ville Saxmaniin .

1-1 tasoituksen jälkeen RoPSin johtomaali oli pariin otteeseen enemmän kuin lähellä. HJK-pakit onnistuivat siivoamaan Juuso Hämäläisen puskun maaliviivan tuntumasta ja Saxmanin vedon torjui lähietäisyydeltä HJK-vahti Thomas Dähne.

RoPSin sinnikäs yritys palkittiin lopulta maalin muodossa. RoPS sai ensimmäisellä puoliajalla lukuisia vapaapotkuja ja kulmapotkuja. Lopulta ne realisoituvat tulostaululla, kun Oluremi paikkasi virheensä ja puski kulmalipun tuntumasta lähteneen vapaapotkun verkon perukoille ottelun 37. minuutilla.

Kotiyleisön riemu jäi kuitenkin lyhyeksi. Vain neljä minuuttia myöhemmin HJK-kärki Morelos pääsi iskemään Ricardon sylkemän irtopallon maaliin ja loppulukemiksi 2-2.

RoPSin valmentaja Juha Malinen piti joukkueen esitystä yllättävän tasapainoisena parista virheestä huolimatta.

– Tämä oli meiltä uskottava esitys ja pelin myötä usko palasi Rovaniemelle. Prässipeli oli vahvaa, mutta sitä pitää vielä kehittää. Pallon alla olevaa ryhmää täytyy tiivistää, etteivät he jää liikaa ihailemaan mitä edessä tapahtuu.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ei ollut järin pettynyt vieraista saatuun pisteeseen.

– Hyökkäyssuuntaan olimme vaarallisia aina, kun pääsimme RoPSin prässin alta pois.

Tulos

RoPS-HJK 2–2
(2-2)

Maalit: 10. Morelos 0-1, 27. Aleksandr Kokko 1-1, 37. Oluremi 2-1, 44. Morelos 2-2.

Kokoonpanot:

RoPS: Ricardo; Juha Pirinen v., Abdou Jammeh v., Juuso Hämäläinen, Janne Saksela; Ville Saxman, Robert Taylor, Oluremi v. (85. Aapo Heikkilä), Mika Mäkitalo, Jean Fridolin Nganbe Nganbe; Aleksandr Kokko v.

HJK: Thomas Dähne; Taye Taiwo, Ivan Tatomirović, Ville Jalasto, Sebastian Sorsa v. (67. Leo Väisänen); Medo v., Vincent Onovo, Nnamdi Oduamadi (85. Mikael Forssell), Atomu Tanaka, Nikolai Alho; Morelos.

Yleisö: 2475.