sunnuntai, 24 huhtikuu 2016 23:05

RoPS:lle niukka ja arvokas voitto PK-35 Vantaasta

Aleksandr Kokko tuuletti railakkaasti maalinsa jälkeen. Maalitykki ampui ottelun yliajalla epäsuorasta vapaapotkusta ottelun ainoan maalin. Aleksandr Kokko tuuletti railakkaasti maalinsa jälkeen. Maalitykki ampui ottelun yliajalla epäsuorasta vapaapotkusta ottelun ainoan maalin. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja PK-35 Vantaa kohtasivat tälle kaudelle jo toistamiseen. Tällä kertaa Keskuskentällä ei nähty toisintoa kolmen viikon takaisesta Myyrmäen maali-iloittelusta. RoPS väänsi tiukan 1-0 -voiton Aleksandr Kokon viime hetken maalilla.

Kokonaisuutena ottelu oli rikkonainen ja sekava. Osa syynsä on Keskuskentän jo pahoin kuluneessa tekonurmessa, joka hankaloittaa pallollista pelaamista. Osan voi laittaa myös vastustajan piikkiin. PK-35 onnistui siinä mitä he yrittivätkin. PK:n puolustus tuli häikäilemättä iholle ja rikkoi hanakasti heti pallonmenetyksen jälkeen.

Molempien joukkueiden maalivahtipeli oli ennen ottelua lievä arvoitus, mutta sekä RoPS:n Ricardo että PK-35:n vasta 17-vuotias Samu Volotinen olivat kentän parhaimmistoa.

Molemmilla mahdollisuus ratkaista ensimmäisellä puoliajalla

Ottelun ensimmäinen maalipaikka syntyi Rovaniemen Palloseuralle. Robert Taylorin yhden kosketuksen jatko löysi vasenta laitaa nousevan Nganbe Nganben. Vieraiden Konsta Rasimus ennätti viime hetken katkoon aivan maalialueen kulmalta.

RoPS:n pystypallot olivat vieraille myrkkyä. Reilun 13 minuutin kohdalla Janne Sakselan juoksupallo löysi oikeasta laidasta Robert Taylorin. Taylorin keskitys kimposi PK:n puolustajan jalasta takaviistoon takaisin Sakselalle. Sakselan hiukan epäonnistuneelta näyttänyt veto oli yllättää Volotisen. Tällä kertaa tolppa pelasti vieraat.

Tunteet kuumenivat pikkuhiljaa ottelun edetessä. Ottelun 18. minuutilla Vantaan Linan Rodriguez rynni samalle pallolle RoPS:n Mika Mäkitalon kanssa. Rodriguez raivasi tilaa kyynärpäällään tyrmäten samalla Mäkitalon. Mäkitalo oli kentän sivussa paikkailtavana reilu 5 minuuttia, mutta joutui hiukan myöhemmin tulemaan vaihtoon. Rodriguezin rike kuitattiin varoituksella.

PK-35 kuitenkin rakenteli avausjakson vaarallisimmat maalipaikat. Parin minuutin sisään nähtiin aluksi Yerai Vilaboan takayläkulmaa kohti suuntautunut laukaus, jonka Kosta Manev onnistui päällään ohjaamaan yli RoPS:n maalin.

Välittömästi edellisen perään Ricardo esitti samasta tilanteesta kaksi huippuluokan torjuntaa. Ymer Xhaferi vapaapotkun Ricardo torjui syvältä alakulmasta tolppaan. Pallo kimposi Masar Ömerin jalkaan, jonka suora jatko kilpistyi Ricardon ilmiömäiseen reaktiotorjuntaan.

Puoliajan loppuun Ricardo esti vielä Lucas Garcian läpiajon oikea-aikaisella ja päättäväisellä vastaantulolla.

RoPS rauhoittaa ja Kokko ratkaisee

Kumpikaan joukkue ei suorittanut vaihtoja toisen puoliajan  alkuun. Sen sijaan RoPS oli aavistuksen laskenut prässiään ja rauhoitti näin peliä. Ensimmäisellä puoliajalla PK oli saanut useita nopeita vastahyökkäyksiä.

Reilun tunnin pelin jälkeen nähtiin kotijoukkueen ensimmäiset suunnitellut vaihdot. Oluremi otettiin laidassa uurastaneen Nganbe Nganben tilalle. Seuraava siirto oli Eetu Muinosen vaihto hiukan pimentoon jääneen Robert Taylorin paikalle.

Oluremi kiitti Juha Malisen osoittamasta luottamuksesta. Vain pari minuutin kentällä olon jälkeen hän oli käynnistelemässä hyökkäystä, jonka päätteeksi Janne Saksela pääsi puolittaiseen läpiajoon. Samu Volotinen onnistui vaivoin torjumaan Sakselan kudin yläriman kautta kulmapotkuksi.

Viimeiset 20 minuuttia RoPS vyöryi vahvasti PK-35 Vantaan maalille. Hukattuja paikkoja kertyi niin Sakselalle, vaihtoon otetulle Robert Taylorille kuin Aleksandr Kokollekin.

RoPS ei tyytynyt pistejakoon. Oltiin jo lisäajalla, kun Ville Saxman pelasi pallon syvälle PK:n puolustusalueelle. Oluremi antoi painetta Konsta Rasimukselle, joka lähti kuljettamaan kohti omaa maaliaan.

Rasimukselle ja maalivahti Volotiselle sattui täydellinen ajatuskatko. Volotinen pelasi rangaistusalueen sisällä kädellään oman pelaajan antaman pallon sivuun, eikä päätuomari Antti Munukalla ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin tuomita epäsuora vapaapotku vajaasta kymmenestä metristä.

Oluremi ja Aleksandr Kokko juonivat pitkään RoPS:n vapaapotkua, joka olisi todennäköisesti ottelun viimeinen pelitilanne. Lopulta Oluremi siirsi hiukan sivuun, josta Kokko laukoi kovaa ja matalana päin muuria. Volotinen oli voimaton, eikä muurikaan ennättänyt reagoimaan. Pisteet jäivät Napapiirille 1-0.

Ottelun jälkeen pukukoppikäytävällä nähtiin pienimuotoinen episodi vieraiden päävalmentajan protestoidessa voimakkaasti ottelun ratkaissutta tilannetta. Kyseiset kommentit jäivät tällä kertaa Shefki Kuqin ainoiksi. PK-35 Vantaa ei suostunut lähettämään yhtään edustajaa ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on jo tulevana torstaina vieraissa FC Interiä vastaan. Kotona pelataan vapun jälkeen helatorstaina 5.5.2016 klo 14.00, jolloin vastustajaksi matkustaa FC Lahti.

Teksto: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi