torstai, 05 touko 2016 20:52

RoPS:lta ei löytynyt oikeita avaimia Lahden bussiin

Tuore maalivahtihankinta Antonio Reguero piti maalinsa puhtaana avausottelussaan. Tuore maalivahtihankinta Antonio Reguero piti maalinsa puhtaana avausottelussaan. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja FC Lahti päätyivät helatorstain Veikkausliigan ottelussa maalittomaan 0-0 tasapeliin. RoPS sai pelata viimeisen puoli tuntia jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta kurinalainen FC Lahti teki tilanteessa voitavansa pelastaessaan pisteen Lahteen.

Tuore maalivahtihankinta Antonio Reguero aloitti RoPS:n maalilla. Kenttäryhmityksessä ei edelliseen otteluun tullut suuria muutoksia. Akseli Kalermo aloitti vaihdosta. Hänen tilalleen oikeaksi laitapuolustajaksi tiputettiin Janne Saksela. Sakselan paikalle keskikentän laidalle sijoitettiin William Oluremi John.

Ratkaisun avaimet ensimmäisellä puoliajalla

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun odotetun kaavan mukaisesti aktiivisella prässipelillä ja nopeilla hyökkäyksillä.

RoPS:n maalivahti Reguero käynnisti ensimmäisen todellisen maalintekopaikan jo kolmannella peliminuutilla. Juha Pirinen jatkoi Regueron pitkän avauksen vasenta laitaa nousevalle Nganbe Nganbelle. Nganbe Nganben keskitys osui millintarkasti Aleksandr Kokon jalkoihin. Tosin yhtä oikea-aikaisesti tarrasi myös Lahden puolustaja Pyry Kärkkäinen kiinni Kokon iholle.

Reguero ansaitsi ottelun kolme Rönkän voimapelaajan sarvea seuraavasta Lahden hyökkäyksestä. Vieraiden Ivan Solovyev purki RoPS:n kulmapotkun keskialueelle. Aleksi Paanasen keskitys tavoitti rangaistusalueen sisältä Kalle Multasen, jonka puskun Reguero torjui ilmiömäisesti kulmapotkuksi.

Loppuottelun käsikirjoitus laadittiin pitkälti jo alle kymmenen peliminuutin kohdalla. Jani Tanska kaatoi laidasta läpi pääsevän Nganbe Nganben varoituksen arvoisesti.

Viisi minuuttia myöhemmin Nganbe Nganbe oli jälleen Tanskaa vikkelämpi. Tanska joutui alimpana miehenä rikkomaan keskeltä läpi pääsevän Nganbe Nganben, eikä päätuomari Jani Laaksonen voinut muuta kuin kaivaa jälleen korttia esille. Lahti joutui vajaalle.

RoPS sai ensimmäisen puoliajan lopulla luotua tarpeeksi maalipaikkoja ottelun ratkaisemiseksi. Janne Saksela rakenteli oikeasta laidasta Aleksandr Kokolle avopaikan noin puolen tunnin kohdalla. Kokon ohjaus kohosi viidestä metristä yli maalin. Seuraavan Sakselan keskityksen Kokko puski ylätolppaan. Kolmas kilpistyi Lahden maalivahdin Tomi Maanojan unelmatorjuntaan.

Mutta eivät osuneet myöskään hyville vetopaikoille päässeet Nganbe Nganbe tai Oluremikään.

Toisella puoliajalla Lahti vetäytyi

Tauon aikana Lahti oli selkeästi päättänyt lähteä pelastamaan edes yhtä sarjapistettä. Vieraat vetäytyivät toisella puoliajalla täysin, eikä Rovaniemen Palloseuraan kohdistunut prässiä juuri lainkaan.

Puoliajan mielenkiintoisin tapahtuma oli tunnin pelin jälkeen Konttisen puiston suunnalta kohonnut pölypyörre, joka kipusi korkealle kerrostalojen ja Ounasvaaran yläpuolelle. Mutta jos auringon lämmittävä vaikutus saa aikaiseksi kiehtovia pölypyörteitä, niin kentällä meno tuntui paisteessa hyytyvän.

Lahden Ivan Solovyevin punainen kortti nostatti hetkeksi tunteita. Solovyev ja Mika Mäkitalo kamppailivat RoPS:n puolustusalueella samasta pallosta. Mäkitalon suojatessa Solovyevin purkuyritys osui pallon sijaan suoraan Mäkitalon takareiteen. Mäkitalo ei tilanteesta onneksi pahemmin loukkaantunut, mutta Solovyev sai katsella punaista korttia.

Toisen ulosajon seurauksena Lahti vetäytyi kuoreensa entistäkin tiiviimmin. RoPS haki muutosta vaihtamalla Ransford Osein Oluremin tilalle ja juoksuttamalla Aapo Heikkilän oikeaan laitaan Nganbe Nganben tullessa penkille.

RoPS sai rakenneltua tukuittain keskityksiä, mutta Lahden rangaistusalueen sisältä ei löytynyt enää tilaa. Tilanteet kilpistyivät järjestään lahtelaispelaajien purkuihin. Lahti ei luonnollisesti enää yrittänytkään hyökätä. Tässä tilanteessa 0-0 -tasapeli oli parasta, mitä he saattoivat toivoa.

Ja tasapeliin päädyttiin. Rovaniemen Palloseura saa purkaa tämän ottelun antia vielä huomisessa palaverissa, mutta kausi jatkuu jo maanantaina, jolloin RoPS matkustaa Helsingin IFK:n vieraaksi. Ottelu näytetään suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluissa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi