ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 12 touko 2016 12:09

”Tärkeintä on saada kenttä kuntoon”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran liigajoukkue harjoitteli keskiviikkona Susivoudissa. Rovaniemen Palloseuran liigajoukkue harjoitteli keskiviikkona Susivoudissa. Kuva: Pekka Aho

Huipputasolla täysin palvellut matto siirretään Ounasvaaralle Rommelin sorakentälle.

RoPS häädettiin kahdeksi viikoksi ”Keskarilta” remontin tieltä – KuPS vastassa Oulussa.

– Lisäksi nurmesta riittää palat Koskenkylän ja Ylikylän kouluille, Rovaniemen kaupungin liikuntakoordinaattori Sami Laine kertoo. Näihin kohteisiin kulunutkin tekonurmi on tervetullut.

Remontin ajan ”Keskari” on poissa käytöstä, ja Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigajoukkue sai häädön evakkoon. Toki mieluisan, sillä kuluneen tekonurmen vaihtoa on odotettu kuin kuuta nousevaa.

Keskiviikkona RoPSn liigamiehistö harjoitteli Susivoudin hyväkuntoisella tekonurmella. Pukukoppitilat ja muut puitteet eivät ole Keskuskentän tasolla, mutta viiden ottelun tappiottomassa putkessa kiitävää sarjakolmosta väliaikainen evakkoreissu ei isommin haittaa.

– Viimeistään 27.5. meidän pitäisi päästä palaamaan tutulle kentälle, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

– Hienoa, että remontin jälkeen pääsemme nauttimaan huippuolosuhteista sekä peleissä että etenkin päivittäisessä työssämme harjoituksissa.

Jos vesisateilta säästytään ja säät suosivat muutenkin, voi vaihtotyö olla valmis hieman aiemmin. RoPS kohtaa Keskuskentällä hallitsevan mestarin Seinäjoen Jalkapallokerhon lauantaina 28.5.

Kahden viikon ajan ”Suska” on RoPSin pääasiallinen harjoittelupaikka.

– Tämä on hetkeksi paluu vuoden takaisiin Keskuskentän katsomoremonttia edeltäviin olosuhteisiin, Malinen vertaa.

RoPS kohtaa seuraavassa kotiottelussaan perjantaina Kuopion Palloseuran Oulussa Raatin stadionilla. Muita evakkopelejä ei tule, sillä remontin valmistumista ennen on vain sunnuntaina 22.5. vierasottelu Vaasan Palloseuraa vastaan.

– Tietenkin on harmillista menettää kotietu ja joutua Ouluun pelaamaan, mutta ei näitä remontteja voi Suomessa talvellakaan tehdä. Tämä on pakkorako, tärkeintä on, että kenttä saadaan kuntoon, päävalmentaja korostaa.

RoPS yritti saada harjoitukset Raattiin torstaille, mutta Oulun kaupungin liikuntatoimi ei uskaltanut päästää joukkuetta harjoittelemaan jo valmiiksi huonokuntoiselle kentälle. Treenit olisivat jyränneet ja tampanneet kentän nykyistäkin huonommaksi.

– Ymmärrän täysin, kenttä on niin huonokuntoinen.

Oulussa pelaamista Malinen ei lopulta näe kovin suurena ongelmana.

– Pelasimme toissa kesän europelin siellä ja tämän ja viime kauden Liigacupin. Oulu on meille toinen kotikenttä ja pelireissu ja siihen liittyvät rutiinit pelaajille tuttuja.

RoPS-luotsi toivoo perjantaiksi kunnon Veikkausliigaottelun tunnelmaa Raatin isolle stadionille.

– Toivottavasti RoPSin kannattajat löytävät paikalle, ja saamme kannustusta muualtakin kuin oululaisista baareista, valmentaja lohkaisee.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 968 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309