sunnuntai, 29 touko 2016 17:19

SJK maalin verran vahvempi

Juha Malinen. Juha Malinen. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho iskivät lauantaina yhteen liki helteisellä Keskuskentällä.

Kotiyleisön pettymykseksi SJK oli viimeisen kymmenen minuutin kirillä maalin verran vahvempi lukemin 2-3 (1-0).

RoPS:n keskikenttää oli hiukan muutettu sitten edellisen VPS-ottelun. Aapo Heikkilä sai tälle kaudelle toisen kerran pestin avauskokoonpanoon. Heikkilä oli oikeassa laidassa erittäin työteliäässä vireessä. Varsinkin hyökkäyspäähän pelattaessa SJK:n päätä pidempi Teemu Penninkangas oli toistuvasti Heikkilää vastaan vaikeuksissa.

Myös ensimmäistä kertaa avauksessa mukana ollut Mamut Saine esiintyi vähintäänkin Juha Malisen luottamuksen arvoisesti.

Alkukaudesta Robert Taylor on totuttu näkemään keskikentän keskellä Aleksandr Kokon alapuolella. Nyt SJK:ta vastaan hän oli VPS-ottelun tapaan sijoitettu vasempaan laitaan.

- Robert on vahvasti keskelle pyrkivä pelaaja. Se luo vaaramomentin hyökkäyspelissä, päävalmentaja Juha Malinen kertoi ottelun jälkeen.

Taylor lunasti häneen kohdistuneita odotuksia ensimmäisen puoliajan upealla vapaapotkumaalilla. SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu oli voimaton kuudentoista rajalta lähteneen sisäkierteisen vedon edessä. Ottelun alla juuri erikoistilannemaalit olivat yksi asia, joita Juha Malinen oli peräänkuuluttanut.

RoPS oli SJK:ta vastaan vahva haastaja. Viime kauden Suomen mestari on edelleen taitava ja voimakas joukkue. Seinäjokisten alkukausi sujui mollivoittoisesti, mutta päävalmentaja Simo Valakari ei omien sanojensa mukaan ollut tilanteesta kovinkaan huolestunut.

- Ei meillä ole ollut missään vaiheessa pienintäkään paniikkia. Veikkausliiga on vain niin tasainen sarja, ettei täällä pärjää, jos ei pystytä pelaamaan omien vahvuuksien kautta, Valakari kertasi voitto-ottelun päätteeksi.

Syvältä kirvelevästä tappiosta huolimatta Juha Malinen antoi reilun tunnustuksen vastustajalle.

- Meidän tavoite oli panostaa ottelun alkuun, ja siinä onnistuttiin. SJK oli kuitenkin vahvempi ja taitavampi. Me hävisimme fyysisyydessä ja varsinkin pääpalloissa, Malinen tunnusti.

- Tänään meillä ei ollut penkilläkään sopivia kavereita. Haimme ottelun lopussa tuoreita jalkoja, mutta samalla emme halunneet antaa enää senttiäkään etua SJK:n pääpelivoimalle.

Taistelun puutteeseen ei Rovaniemen Palloseura kotikentällään kaatunut. Aivan toisen puoliajan alkuminuuteilla puolustaja Juuso Hämäläinen sai Roope Riskin holtittomasta huitaisusta iskun suoraan silmäänsä.

- Juusolla lähti vasemmasta silmästä näkö, mutta hän ei suostunut tulemaan vaihtoon, Malinen paljasti.

Vieraiden vaarallisimmaksi pelaajaksi arvioitu Roope Riski oli lopulta yksi SJK:n voiton pohjustajista. Riskin 1-1 tasoitusmaali lähti lähes samoilta sijoilta, jolta Robert Taylor oli vienyt avauspuoliskolla kotijoukkueen maalin johtoon.

- Kyllähän Riskin liikkeet ja myös Tucon fyysisyys tiedettiin etukäteen vahvoiksi. Lisäksi molemmat prässäsivät vahvasti. Heillä oli selkeä intohimo tähän peliin, Malinen arvioi.

Aivan toisen puoliajan alussa RoPS joutui vaihtamaan Ransford Osein kentällä nilkuttaneen Aleksandr Kokon tilalle. Kokon nivunen vihlaisi käytännössä puoliajan ensimmäisessä spurtissa. RoPS:n maalikuningas oli ollut koko avausjakson tiukasti SJK:n tuoreen puolustajahankinta Aboniman pihdeissä.

Nyt hyväkuntoisella kentällä Osein teknisyys pääsi parempaan arvoonsa. Ransfordin 2-1 johto-osuma syntyi Mamut Sainen ja Aapo Heikkilän oikean laidan kautta pelatun tilanteen päätteeksi.

Rovaniemeläisten iloa kesti kolmetoista minuuttia. SJK:n ratkaisevat osumat syntyivät Penninkankaan vahvasta laitanoususta sekä Johannes Laaksosen kulmapotkusta. Viimeistelijöinä Abdoulaye Meite sekä Tuco.

Ottelun IS-tuomaristoraati valitsi vahvoja nousuja vasemmalta laidalta tehneen puolustaja Teemu Penninkankaan koko ottelun parhaimmaksi pelaajaksi. Kotijoukkueen Rönkä voimapelaajaraati löysi palkittaviksi ansaitusti keskikentän Robert Taylorin, Aapo Heikkilän sekä Mamut Sainen.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on myöskin kotiottelu. Torstaina 9.6.2016 Keskuskentälle saapuu sarjakakkonen IFK Mariehamn. Ottelu alkaa kello 18.30.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi