sunnuntai, 29 touko 2016 16:05

RoPSissa ei puhuttu kriisistä kolmannen perättäisen tappion jälkeen

Mustaipaitainen SJK-toppari Meite runnoon pallon RoPSin verkkoon ja ratkaisee voiton hallitsevalle mestarille. RoPS-toppari Abdou Jammeh ei saa Meiteen otetta, Ville Saxman ei pallon tielle ehdi eikä maalivahti Antonio Reguerokaan. Mustaipaitainen SJK-toppari Meite runnoon pallon RoPSin verkkoon ja ratkaisee voiton hallitsevalle mestarille. RoPS-toppari Abdou Jammeh ei saa Meiteen otetta, Ville Saxman ei pallon tielle ehdi eikä maalivahti Antonio Reguerokaan. Kuva: Pekka Aho

Viime kauden mittarilla Rovaniemen Palloseuran pitäisi olla nyt kriisissä. Kaudesta on pelattu 10 ottelua, viisi viimeistä on sujunut voitotta ja alla on kolmen tappion suora.

Viimeisimmän niitin iski lauantaina uudenrouhealla keskuskentän nurmella viime kauden mestari Seinäjoen Jalkapallokerho, joka on kääntämässä mustan alkukauden auringoksi. SJK punnersi tappioaseman voitoksi viimeisen vartin aikana maalein 2-3 (1-0).

RoPSin valmentaja Juha Malinen ei kriisistä puhunut pelin jälkeen, mutta myönsi että haasteita riittää.

– Olen huolissani jokaisesta hävitystä puoliajasta. Tässä pelissä tuli takkiin nimenomaan fyysisyydessä. Seinäjoen isot jätkät ratkaisivat ottelun, Malinen näki.

RoPSilla oli peli hanskassa reilun tunnin, mutta sen jälkeen tuli kaksinkamppailuissa ja varsinkin keskialueella takkiin selvästi. Pallo lähti vääntötilanteissa yleensä SJK:n pelaajan mukana.

– Hävisimme keskialueen pallot ja homma meni sen jälkeen perässä juoksemiseksi, myönsi RoPSin A-maajoukkuemies Janne Saksela. Belgiaan ja Italiaan komennukselle lähtevä Saksela oli silminnähden pettynyt lopputulokseen.

– En edes muista, milloin olisi johdettu peliä kahdesti ja hävitty.

Juha Malisen mukaan ennakkosuunnitelma toimi avausjakson ja RoPS sai ansaitun johtomaalin 11. minuutilla. SJK-toppari Abdollaye Meite niittasi pallon ja samassa tilanteessa lensi Ville Saxman. Tuomari Mikko Mörö näytti vapaapotkua. Robert Taylor ei aikaillut vaan pamautti muurin yli pallon verkkoon, 1-0.

– Avausjaksolla saimme sitä pystyliikettä kärkeen, mitä olen halunnut. Aapo Heikkilä ja Mamut Saine toivat liikkeellä hyvää vaihtelua oikealle sivustalle, Malinen kehui.

Toinen RoPS-sivusta ei ollut riskien hallinnassa samalla tasolla.

– Etenkin Roope Riskin ja Tucon prässi ja liikkuminen vaikeuttivat meidän peliä. Eniten hävisimme ilmassa ja fyysisyydessä.

Riski teki “pakollisen” maalinsa reilun tunnin kohdalla, kun vartiointi petti hetkeksi. SJK:n ykköshyökkääjä tälläsi pallon takanurkkaan, 1-1.

RoPS iski toisen kerran johtoon vain pari minuuttia myöhemmin. Parhaan pelinsä RoPSissa pelannut Mamut Saine syötti vaihdosta tulee Ransford Osein läpi ja ghanalainen teki uran avausmaalinsa sinivalkoisille, 2-1. Sainella oli lisäksi yksi upea veto kulman jälkitilanteesta, mutta sen hoiti SJK:n virolaisvahti Mihkel Aksalu. 194-senttinen vasen pakki Teemu Penninkangas osoittautui yllättävän hankalaksi vastustajaksi RoPSille. Hänen nousun satoa oli vieraiden 2-2 tasoitus, kun Tuco pääsi puskemaan keskityksen verkkoon.

Vaikeudet kasvoivat kuusi minuuttia myöhemmin SJK:n neljännestä kulmapotkusta. Nyt Tuco jatkoi Johannes Laaksosen tarjoilun maalin eteen ja toppari Meite “sammutti valot” isänniltä ja liki 2400 katsojalta.

SJK:n valmentaja Simo Valakari vakuutti ettei ole ollut huolestunut omiensa pelaamisesta vaikeasta alkukauden huolimatta. SJK on kivunnut tasaisessa liigassa jumbopaikalta jo viidenneksi. Nyt alapuolelle jäi myös RoPS.

– Paniikkia ei ole ollut. Nyt pelataan jo meidän näköistä peliä. Nousu kahdesti tappiotilanteessa voittoon RoPSin tasoista joukkuetta vastaan oli joukkueelta kova suoritus. Tämä oli kuitenkin meille jo viikon kolmas ottelu, Valakari huomioi.

Kentän tähtiin kuulunut Penninkangas tiesi, että luvassa on 90 minuutin fyysinen taistelu.

– Itsellä on nyt niin huippufiilis. Tämä oli henkisesti tosi tärkeä voitto. Näytimme millainen joukkue SJK oikeasti on, puolustajakolossi totesi.

Tappion lisäksi RoPSin takaiskuihin kuului maalipyssy Aleksandr Kokon päätyminen vaihtoon heti 2. jakson alussa.

– Ei pitäisi olla vakavaa. Toivottavasti vain kramppi. En kyllä pystynyt kunnolla juoksemaan edes alkuverryttelyssä, “Boris” myönsi.

RoPSin seuraava ottelu on maaottelutauon jälkeen 9. kesäkuuta. Silloin keskuskentällä juoksee vastaan IFK Mariehamn.