ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 05 heinäkuu 2016 23:23

RoPSin europelin lipunmyynti takkuaa: vielä 700 paikkaa vapaana

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen keskuskentän katsomoon sopii yhä väkeä. Rovaniemen keskuskentän katsomoon sopii yhä väkeä. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran ja Shamrock Roversin tulevan torstain euro-ottelun lipunmyynti on sujunut yllättävän kehnosti.

– Olemme tähän mennessä myyneet 1200 lippua eli myymättä on vielä noin 700 lippua, RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen kertoi tiistai-iltana.

RoPSin ja jalkapalloväen oletus on ollut, että katsomo täyttyy nopeasti. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, ei edes viime torstain ensimmäisen osaottelun loistavan tuloksen, 0-2 vierasvoiton jälkeen. RoPSilla on torstaina erinomaiset saumat edetä jatkoon.

– Pettymys tämä on. Odotimme, että katsomo tulee nopeasti täyteen. Missään vaiheessa ei ole tullut ostoryöpsähdystä, Jaatinen myöntää.

– Tämä on normaali liigapeliin hyvä tahti, mutta ei tällaiseen otteluun. Kausikortin haltijat eivät käyttäneet odotetusti osto-optiotaan.

Eurooppa-liigassa käytössä on vain uusi pääkatsomo.

Jaatinen voi vain arvailla syitä kehnoon myyntiin.

– Joku voi pitää hintaa, 45 euroa per lippu kalliina, mutta vain yksittäiset ihmiset ovat ottaneet hinnan esille. Tämä on kuitenkin hyvin harvinainen peli.

Europelejä pelattiin Rovaniemellä viimeksi syksyllä 1990.

Ottelun televisio netissä VeikkausTV ja RoPS näyttää ottelun ilmaiseksi screeniltä Lordin aukiolta. Tämä on ehkä vaikuttanut joidenkin ostopäätökseen.

– Voi olla näinkin. Silloin kun julkistimme, että ottelu näkyy myös screenillä, oletimme, että katsomo myydään loppuun ja tämä on palvelu niille, jotka eivät mahdu stadionille, toimitusjohtaja kertoo.

Jaatinen uskoo, että viime hetken lipunostajia ja jopa portilla lippua jonottavia vielä löytyy.

– Jos peli on loppuunmyyty, ilmoitamme heti, ettei kukaan jonota turhaan.

Lippuja voi ostaa netistä lippupalvelu Ticketmasterilta, Rovaniemen Prismasta ja RoPSin Bingolta.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Haloo, jalkapallokaupunki!

Kommentti

Markku Saukko

RoPS pelaa torstaina ensimmäisen europelinsä Rovaniemellä 26 vuoteen ja vieläpä hurjin panoksin. Jatkopaikka on lähellä. Tieto, että vain kaksi vuorokautta ennen h-hetkeä katsomossa on 700 tyhjää paikkaa, on suorastaan hämmentävä. Rovaniemi on jalkapallokaupunki, ja RoPS Suomen toiseksi seuratuin jalkapalloseura Helsingin Jalkapalloklubin jälkeen. Miten on mahdollista, että Veikkausliigapeleissä pääkatsomo on täpötäynnä, mutta europeli ei kiinnosta?

En osaa ottaa kantaa lippujen hintoihin, kaikki on niin suhteellista, mutta yllättänyt osaan olla.

Lordin aukion screeni ei saa olla selitys. Se on RoPSin tarjoama, vieläpä aika kallis palvelu niille, jotka eivät saa otteluun lippua. Seuran kädenojennusta ei saa käyttää väärin.

Edelliset Rovaniemen europelit ovat legendaarisia. “Olitko paikalla, kun Polack upotti albanialaiset ja koululaiset saivat vapaata koulusta? “, on jalkapallokaupungin tuttuja futiskulttuurikysymyksiä. Torstain jälkeen samaan sarjaan voivat liittyä kysymykset, “olitko paikalla, kun RoPS raivasi tiensä Zagrebiin tai näitkö “Euro-Japin” neljännen maalin?” Olisihan kiva, että nyt Sinäkin voisit vastata, kyllä, olin paikalla!

Jalkapalloon kovasti panostanut Rovaniemen kaupunki ansaitsee täyden katsomon ja vielä suuremmalla syyllä loppuun myydyt lehterit ja sen ylimääräisen kenttäpelaajan tuen ansaitsee RoPS, ja napapiirin sankarit. Kaunistelematta: On häpeällistä, jos torstaina katsomo ei ole loppuunmyyty!

 

Luettu 520 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309